Planering fritids v.6

Hej på er!

Nu är det verkligen vinter på riktigt! Isbanan används flitigt och i måndags körde vi en liten pulkautflykt till Tandläkarbacken. Det grävs också gångar i snöhögarna och våra krattor och spadar har verkligen kommit till användning.

Inomhus övas det för fullt till vår Norrgårdstalang. På fredag är det dags! Spännande ska det bli!

I vår hiskeliga historia, som vi lär oss om på onsdagar (och denna vecka också idag, fredag), har vi kommit fram till Gustav Vasa, Stockholms blodbad och även en förgiftad ärtsoppa. Tänk så det gick till! Tyvärr så sker ju otäckheter även idag, det nämner vi, men vi fokuserar denna omgång på förr i tiden. Vi pratar också om att vara källkritisk och ha i tanke vems historia vi lyssnar till. Kristian Tyrann kallades faktiskt Kristian den gode i Danmark.

Karin har planterat med ett gäng också. Det planterade fick eleverna ta hem. Mycket poppis aktivitet! Ny chans nästa vecka.

Vecka 6

Måndag: Alla går till dansbaneskogen och så äter vi mellis lite senare, kring 15. Medtag varma och sköna kläder för lek i snön!!!

Undantag: de som tränar Talang, har syjunta och lego.

Tisdag: Skolbiblioteket. Vi läser tyst och lånar/lämnar böcker. Den som vill gör läsläxan. Memme finns också där för boktips och frågor.

Genrep för Talang i gympasalen.

Onsdag: SKUTT, dvs Skolan slutar kl 13 och fritids stänger 15.15. Hela skolans personal har en gemensam eftermiddag med arbetsplaner och annat. Fritids efter 15.15 för de elever som anmält sig via länken. Vi anställer vikarier och beställer mellis utifrån anmälda barn. Vid frågor så kontaktar ni biträdande rektor Nina Park, christina.park@stockholm.se

13-15.15 Vi går till Tandläkarbacken och åker pulka och leker. Tag med pulka och hjälm om du vill åka. Fritidsrådet sammanträder och planerar Temafredag.

Torsdag: Apt, fritids stänger 16.50. De som anmält till Nina Park går över till Tegelbo då.

Plantering som man får ta hem.

Fredag: NORRGÅRDSTALANG

kl 15-16 i gympasalen.

Det vore kanon om alla barn som ska uppträda stannar tiden ut. Det vore också väldigt bra att så många som möjligt ur publiken INTE går hem mellan just 15-16. Hämta gärna före eller efter. All personal och alla barn kommer att finnas i gympasalen under uppträdandena, djupt involverade i olika sysslor och som världens bästa publik. Vi vill också att detta är en aktivitet för oss på fritids. En utökad publik kan göra anspänningen allt för stor. Vill ni se era barn uppträda så är ni tex välkomna till Årstafestivalen senare i vår.

Vi önskar er en trevlig helg!

Vivi, Lotta, Lisa, Karin, Daniel och Lena