Planering fritids v.4

OHej!

Så har vintern äntligen kommit på riktigt! Det verkar dessutom vara så att det håller i sig med vintervädret. Detta tänker vi utnyttja, till att börja med nu på måndag då vi erbjuder skridskoåkning som aktivitet.

Vi kommer också att vara ute andra eftermiddagar och leka på gården. Hjälp barnen att få med sig rejäla kläder så blir det ännu roligare att vara ute.

Vecka 4

Måndag: Vi slutar tidigt, enligt schemat! Om vi har is på skolan så åker de som vill och har egna skridskor och hjälmar på vår egen isbana.

Om det däremot är dålig is här, så kan man få följa med till Enskede IP och åka där. I så fall äter vi mellis ute och är tillbaka till 16.00. Utrustning: Tag med hjälm, skridskor, överdragsbyxor, mössa och vantar. Tag med en bra väska att bära i.

Inne finns det möjlighet att ha syjunta med Vivi efter mellis och legobygge för legogruppen.

Miniklubben-Tegelbo startar idag.

Tisdag:

Fritidsgympa och möjlighet att gå till skolbiblioteket och sitta och läsa. Passa också på att kanske träna läsläxan.

Onsdag: Rysliga berättelser ur Sveriges historia. Vi lyssnar på en bokserie och fördjupar oss i de lite ruskigare delarna av vår historia på olika sätt.

Miniklubben-bakgården

Torsdag: Öppet hus från 16-19. Kom och delta och få en inblick i skolans och fritids verksamheter.

Varmt välkomna!

Barnen går inte själva runt på öppna huset utan är på fritids tills ni hämtar eller tills att de går hem.

Fritids Norrgården har öppet som vanligt men vi kommer, pga att lokalerna ska användas till Öppna Huset, att få tränga ihop oss efter 16 och ha lite enklare verksamhet i något av våra klassrum. Vid 17 går vi över till Tegelbo, precis som en vanlig dag.

Fredag: Bingo och träning inför Norrgårdens egen Talang.

Trevlig helg!

Flöjtkurs:

9 views

Som i en sardinburk…

Vi hade disko i gympasalen idag

Information om studiedag och vårens stormöten

Hejsan alla familjer på Årstaskolan!

Hoppas ni har haft en skön julledighet!
Jag vill påminna er om att det är studiedag tisdagen den 29 januari för all personal, vilket innebär att det då är jourfritids bemannat med vikarier.

Jag vill också redan nu flagga för våra stormöten som gäller för all personal på skolan. Dessa kommer att inträffa tre gånger under vårterminen. Följande datum gäller; onsdag 6 februari, tisdag 26 mars och tisdag 7 maj, då fritids är bemannat av vikarier från klockan 15.15.

Ni kan redan nu gå in och anmäla om ni behöver omsorg dessa dagar för ert/era barn via länken ANMÄLAN TILL LOV- OCH JOURFRITIDS som finns i det övre röda fältet på denna sida.

Tack för gott samarbete!
Nina Park, biträdande rektor

Planering fritids v 3

Hej!

Nu är vi igång igen efter lovet. Vinter har vi dessutom fått och solen har tittat fram. Härligt!

Vi påminner om att ta hit alla varma kläder och ombyten igen, om de varit hemma på lovet. Rejäla vantar, överdragsbyxor och mössa behöver barnen, även i åk 3! Några barn hävdar motsatsen men vi är envisa. Om det ska funka att vara ute tre gånger om dagen, runt 2 timmar, behövs rejäla kläder!

Idag startar vi veckan med en härligt utflykt till dansbaneskogen direkt efter skolan. Vi vill njuta av sol och snö. Vi går däremot hem till mellis då vi inte informerat om en sen eftermiddag för alla.

Planering vecka 3

Måndag: Dansbaneskogen före mellis och dramalek med Karin efter.

Tisdag: Gympasal och pärlverkstad med saga

Onsdag: Rysliga nedslag i vår historia. Vi lyssnar på berättelser om Digerdöden och Gustav Vasa. Den som vill gör en egen liten bok med hjälp av bilder och anteckningar.

Miniklubben för Bakgårdsgänget.

Torsdag: Flöjtkurs för de som var med sist. Nya intresserande får sin chans lite längre fram.

Fredag: Barnens val. En liten grupp elever styr planering och utförande av veckans fredagsaktivitet.

❄️Har vi tur kan det bli skridskoåkning på Grönan i veckan och framöver, för idag gav sig våra snälla vaktmästare ut och började spola!👍Alltså får man gärna ta med skridskor och hjälm om man är åksugen!

Och sist en filmsnutt från när några barn hittade en helt naturlig studsmatta på vår utflykt idag. Vilken rörelseglädje! :

16 views

vila är också härligt!

Information om jullovsfritids

❄️❄️🎅🏽❄️❄️

Information från fritids inför jullovet:

27/12-4/1

Alla enheter kommer att vara på Tegelbo 6.30-18.00.

7/1 -8/1

6.30-7.30 öppning på Tegelbo.

7.30 -17.00 är alla på sina enheter.

17.00-18.00 stängning på Tegelbo.

Den 7/1 mellan kl 9.30 och 16.00 har Tegelbos personal planering. Tegelbos barn kommer då att vara på Bakgården, Sörgården och Norrgården.

9/1: 6.30-18.00  Jourfritids på Tegelbo för de som har anmält omsorg.

Sjuk- och lediganmälan:

Om ditt barn blir sjukt eller ledigt då ni har anmält att ni behöver omsorg måste ni ringa och anmäla det till oss, senast kl. 9.00. Vi vet av erfarenhet att ett relativt stort antal anmälda barn inte dyker upp för man fick andra planer och förutsättningar. Det tar alltför stor del av personalens arbetstid att kontrollringa de som inte dykt upp.

Därför måste ni föräldrar vara noga med att kontakta oss om barnet blivit ledigt.

Personalen kommer inte ringa till de anmälda barn som inte dyker upp.

Observera att under lovet ska ni inte göra sjuk- eller lediganmälan via skol-webben.

Kläder

Vi kommer att vara ute varje dag så kläder efter väder behövs samt extra kläder.

Varje morgon har vi en samling med barnen där vi går igenom dagen samt aktiviteter.

Sörgårdens övervåning 08-508 46 227

Sörgårdens undervåning 08-508 46 225