Hej! Nu är det dags att anmäla behov av fritids på höstlovet! På alla våra bloggar finns en “knapp” i menyraden som heter Anmälan till lov- och jourfritids. Ni kan också komma direkt dit via följande länk: www.arstaskolan.org/lovfritids I samma länk finns också anmälningsformulär till några tillfällen i höst då fritids stänger tidigt p.g.a. utbildning. Där ber vi er också gå in och anmäla om nin har behov av jourfritids dessa tillfällen. Observera att om vi inte fått in några anmälningar från er så utgår vi från att ni har löst omsorgen på annat sätt. Gäller både lovdagar och jourfritids vid utbildning och liknande. Obs! Länkarna stänger efter angiven anmälningstid. Efteranmälningar hänvisas då till skolledning. Tack för ert samarbete!

Planering Norrgården v.41

Hej!

Här har det varit full fart på fritids med diverse kul saker att välja på under veckan.

I måndags firade vi t.ex. Internationella Barndagen med att alla enheter på skolan erbjöd olika aktiviteter på skolgården. Från Norrgården hade vi fixat mystiska lådor att sticka händerna i. I lådan fanns föremål som man skulle gräva fram och lista ut vad de var. Andra aktiviteter var tipsrunda och ansiktsmålning. Många från Norrgården hade fina resultat på tipsrundan.

Jourfritids och lovfritids

Nu är det dags för föräldrar att anmäla behov av omsorg på jourfritids (23okt från 15.30) och höstlovet.

Jourfritids innebär att ordinarie fritidspersonal är upptagna med t.ex. skolutvecklande arbete, kompetensutbildning m.m. tillsammans med övrig personal på skolan. Skolan erbjuder då Jourfritids med vikarierande personal på Tegelbo för familjer som inte kan ordna med egen omsorg.

Från och med nu använder ni denna smidiga länk när ni ska anmäla ert barn :

www.arstaskolan.org/lovfritids

Måndag: Valbar utflykt till Snokenskogen 15-16.

Tisdag: skapande med Lena

Onsdag: Studiestund med Daniel,

Torsdag: Bokprat med Lotta. Vi lyssnar på “Flickan med Svavelstickorna”, ritar, diskuterar och lär oss lite om H.C Andersen.

Fredag: Bingo med Lena

Ha en fin helg allihopa!

Lotta, Vivi, Daniel, Karin och Lena

Planering Norrgården v.40

Hej!

Ännu en rolig och spännande vecka har gått! Vi avslutade den idag med den populära aktiviteten “Bingo med Lena”. Nästan 30 barn var med och priser delades ut! Stort tack till er som varit med och gett oss olika priser.

I måndags var det ett härligt gäng som promenerade vid Årstaviken. Hela 7 km blev det! Många stolta och trötta vandrare kom tillbaka efteråt. Det här kommer vi att göra om!

Det är kallt nu! Och det regnar ibland! Se över att ert barn har ordentligt med kläder för alla väder! Varm jacka, regnkläder, stövlar och vantar behövs för att kunna delta i fritids uteaktiviteter och på rasterna på skoltid.

Ett ombyte med extra strumpor, underkläder, byxor och tröja bör också ligga i lådan för extrakläder ovanför ert barns krok.

Måndag: Lekar på gården

Tisdag: skapande med Lena

Onsdag: bokprat och blid med Lotta. Vi läser “Flickan med svavelstickorna”, ritar bilder till, samtalar om innehållet och lär oss lite om H.C Andersen.

Torsdag: Dramalek med Karin

Fredag: Under planering⭐️⭐️⭐️