#värmeradio – Ditt radioprogram i sommar

Hej och välkomna till #värmeradio. Pga att public service har upphovsrätt på ordet “Sommar” (true story) får vi inte tala om vilket program i P1 som vi härmar, men såhär fungerar det.

Efter #talasomted är det dags att skriva ett pratradioprogram. Programmet ska vara din historia och spelas upp på din dag någon gång i sommar. Varje elev får en dag. Bara just du har just din dag. Programmen sänds via iTunes eller via Värmeradios hemsida. Klicka för att läsa mer!

När du skriver programmets manus övar du för att uppfylla flera kunskapskrav, men några av de viktigaste är:

• Att kunna använda dig av språkliga normer och regler t.ex. tempus.
  • Att kunna fördjupa och bredda ett resonemang t.ex. genom huvudhistorier och sidohistorier med kopplingar.
  • Att kunna läsa med gott flyt t.ex. när du övar för att spela in programmet eller när du faktiskt spelar in det.
  • Att kunna redogöra med början, innehåll och slut t.ex. när du strukturerar upp berättelsen.

Ditt program ska ha ett färdigt manus till påsklovet. Efter påsk kommer vi att börja spela in programmen, några elever i taget. När det är klart kommer ni klippa ert program, fästa in musik och skicka hela den färdig ljudfilen till oss lärare som publicerar programmen.

Om du pratar om någon annan än dig själv i programmet t.ex. en vän eller din familj är det viktigt att du talar om det hemma så att ni kan diskutera. Utan dessa personers godkännande får du inte publicera programmet.

Det är svårt att sätta ord på hur bra det här kommer att bli. Vi kan bara säga: Det kommer att bli fantastiskt! Glad sommar, redan nu!

En tanke om “#värmeradio – Ditt radioprogram i sommar

1. Christin säger:

Wow va häftigt!!!! Först #talasomted och nu #värmeradio
    Vad massa coolt ni får vara med om och lära er! 🙂