Mobildag och verkstaden samtidigt

På måndagar sammanfaller mobildag och verkstad och det är kul att kunna använda mobilen till att söka bilder eller information som behövs för ens skapandeprojekt. Tex för att se i vilken ordning färgerna ligger i regnbågen eller hur planeterna i solsystemet ser ut för att kunna återskapa dem i skumlera. 

Justedt här dagen var det fritt skapande i skumlera och det blev många olika figurer av de fina färgerna.

Välkomna tillbaka efter sportlovet!

När alla kommer tillbaka till Ikaros efter sportlovet möts ni av ett nytt veckoschema med aktiviteter.

Såhär kommer det se ut.


Som ni ser finns det mycket att välja mellan och såklart finns ps4, spel, biljard, tidningar och annat kvar, som vanligt. 

Det finns också nya mobilregler som sitter uppe så alla vet vad de får och inte får använda mobilen till på mobildagarna. 

Vi ses efter lovet!

/Anna, Emilia, Jossan, Vahel, Nina, Johannes, Z och Thomas

Verkstad

Hela december erbjöd vi julpysselverkstad på Ikaros och sen dess har flera uttryckt att de skulle vilja att pysselverkstaden kom tillbaka. Nu är den det! Måndagar och Fredagar dukar vi upp skapandematerial i ett klassrum, lyssnar på musik och pysslar tillsammans. Alla som vill kan delta. 

Vilket material som erbjuds skiftar frånvecka till vecka. För ett tag sen målade vi canvastavlor som ska sitta uppe på Ikaros.  Det fanns kol, målarfärg, tusch, blyerts att använda och motivet var valfritt. Hur det blev kan ni se här nedanför.