Veckoschema

Hej!

Kan vara läge att uppdatera vad vi gör på Ikaros på eftermiddagarna.

Ikaros öppnar varje dag 13.30 och stänger 17.00 (stängningstiden är tidigarelagd vid APT och skutt-dagar)

Mellan 14.55 och 15.20 serveras det mellis i matsalen.

Barnens mobiler får endast användas vid utsatta ”mobildagar” annars nås de via vår telefon, 0850846224.

Veckoschema:

Måndag: Mobildag. ”På minuten” (roliga utmaningar på en minut)
Tisdag: Skapande (T.ex. Pyssel, lera, målande, pärlplattor) och datorsal.
Onsdag: Aktiviteter i idrottshallen.
Torsdag: Mobildag. Skapande och datorsal.
Fredag: Fredagsmys. Varierande roliga aktiviteter (t.ex. film, twisterrace, just Danne mm.)

Till våren kommer vi ha en utomhusaktivitet i veckan.

Från och med denna termin kommer vi ha ett Fritidsråd en gång i månaden (likt ett elevråd) där eleverna kommer att kunna vara med och påverka det vi gör på fritids och rasterna. Vilket förhoppningsvis innebär att veckoschemat kommer kunna ändras under terminen.

Hälsningar Ikaros

Förändringar i personalgruppen.

Hej! Hoppas ni haft en härlig ledighet och är taggade för en ny termin.

Ny termin brukar oftast innebär en del förändringar. Så även nu. Yunus har lämnat sitt uppdrag på Ikaros på eftermiddagarna men finns kvar på skolan i en ny roll, och kommer fortfarande vara kopplad till Mellanstadiet.
Linda som var en del av Ikaros under tre eftermiddagar i veckan har tyvärr slutat. Vi tackar henne stort för tiden här!

Tillskottet för fritidsverksamheten på Ikaros är Mikaella. Mikaella var under höstterminen kopplad till Arbetsenhet 4, så hon är inget nytt ansikte för just 4orna. Men hon kommer då från och med denna termin även tillhöra Ikaros personalgrupp.

Datum att ha koll på:

Torsdag den 24/1, 16.00-19.00 har skolan öppet hus. Detta gäller även Ikaros. Mellanstadiets skolverksamhet kommer att arrangera öppet hus i 4A, 4B, 4Cs klassrum. På Ikaros och i 4D kommer vi hålla i fik och lite typiska Ikaros-aktiviteter.

Välkomna till en ny termin. Vi hörs och ses /Ikaros

Jullovs-info!

Information från fritids inför jullovet.

27/12-4/1

Alla enheter kommer att vara på Tegelbo 6.30-18.00.

7/1 -8/1

6.30-7.30 öppning på Tegelbo.

7.30 -17.00 är alla på sina enheter.

17.00-18.00 stängning på Tegelbo.

Den 7/1 mellan kl 9.30 och 16.00 har Tegelbos personal planering. Tegelbos barn kommer då att vara på Bakgården, Sörgården och Norrgården.

6.30-18.00

Jourfritids på Tegelbo för de som har anmält omsorg.

Sjuk- och lediganmälan.

Om ditt barn blir sjukt eller ledigt då ni har anmält att ni behöver omsorg måste ni ringa och anmäla det till oss, senast kl. 9.00. Vi vet av erfarenhet att ett relativt stort antal anmälda barn inte dyker upp för man fick andra planer och förutsättningar. Det tar alltför stor del av personalens arbetstid att kontrollringa de som inte dykt upp.

Därför måste ni föräldrar vara noga med att kontakta oss om barnet blivit ledigt.

Personalen kommer inte ringa till de anmälda barn som inte dyker upp.

Observera att under lovet ska ni inte göra sjuk- eller lediganmälan via skol-webben.

Kläder

Vi kommer att vara ute varje dag så kläder efter väder behövs samt extra kläder.

Varje morgon har vi en samling med barnen där vi går igenom dagen samt aktiviteter.

Sörgårdens övervåning 08-508 46 227

Sörgårdens undervåning 08-508 46 225

Tegelbo 08-508 46 229

Bakgården 08-508 46 231 eller 08-508 46 233

Norrgården 08-508 462 19

Ikaros 08-508 46 224

Snart är det jul!

Hej! Det är mycket som händer nu. Den här veckan har det både varit barnboks-festival för 4orna och Luciatåg, och idag är det julbord. Idag kom även snön, vi får se hur länge den håller i sig men vi kan ju påminna om att snöbollskrig inte är tillåtet.

Så här i slutet av terminen brukar det vara tid för summering.
Och jag hoppas att ni, barn och föräldrar, haft en lika bra känsla som vi haft. Det känns som de flesta har trivits och många som gärna vill vara här, helst så länge på eftermiddagarna som möjligt 🙂

Verksamheten kan ändras något till nästa termin, men vi återkommer om det.

Vi kan också påminna om att det är studiedag den 9:e januari. Verksamheten på fritids kommer bemannas av vikarier.

Hörs vi inte igen så God jul och Gott nytt år!
/Ikaros

Anmälan om fritids under jullovet

Till alla vårdnadshavare i åk 0-5

Nu på fredag den 7 december är det sista dagen att anmäla sitt barn till fritids under jullovet.

Under jullovet vill jag ge så många som möjligt av personalen på fritids möjlighet att ta ledigt för välförtjänt vila och återhämtning. Därför kommer det utifrån antalet anmälda barn vara en del vikarier som arbetar under lovet.
För att jag i god tid ska kunna planera en bra lovverksamhet är det viktigt att sista anmälningsdatum respekteras.

Tack för gott samarbete!
Vänligen