Förändringar i personalgruppen.

Hej! Hoppas ni haft en härlig ledighet och är taggade för en ny termin.

Ny termin brukar oftast innebär en del förändringar. Så även nu. Yunus har lämnat sitt uppdrag på Ikaros på eftermiddagarna men finns kvar på skolan i en ny roll, och kommer fortfarande vara kopplad till Mellanstadiet.
Linda som var en del av Ikaros under tre eftermiddagar i veckan har tyvärr slutat. Vi tackar henne stort för tiden här!

Tillskottet för fritidsverksamheten på Ikaros är Mikaella. Mikaella var under höstterminen kopplad till Arbetsenhet 4, så hon är inget nytt ansikte för just 4orna. Men hon kommer då från och med denna termin även tillhöra Ikaros personalgrupp.

Datum att ha koll på:

Torsdag den 24/1, 16.00-19.00 har skolan öppet hus. Detta gäller även Ikaros. Mellanstadiets skolverksamhet kommer att arrangera öppet hus i 4A, 4B, 4Cs klassrum. På Ikaros och i 4D kommer vi hålla i fik och lite typiska Ikaros-aktiviteter.

Välkomna till en ny termin. Vi hörs och ses /Ikaros

Jullovs-info!

Information från fritids inför jullovet.

27/12-4/1

Alla enheter kommer att vara på Tegelbo 6.30-18.00.

7/1 -8/1

6.30-7.30 öppning på Tegelbo.

7.30 -17.00 är alla på sina enheter.

17.00-18.00 stängning på Tegelbo.

Den 7/1 mellan kl 9.30 och 16.00 har Tegelbos personal planering. Tegelbos barn kommer då att vara på Bakgården, Sörgården och Norrgården.

6.30-18.00

Jourfritids på Tegelbo för de som har anmält omsorg.

Sjuk- och lediganmälan.

Om ditt barn blir sjukt eller ledigt då ni har anmält att ni behöver omsorg måste ni ringa och anmäla det till oss, senast kl. 9.00. Vi vet av erfarenhet att ett relativt stort antal anmälda barn inte dyker upp för man fick andra planer och förutsättningar. Det tar alltför stor del av personalens arbetstid att kontrollringa de som inte dykt upp.

Därför måste ni föräldrar vara noga med att kontakta oss om barnet blivit ledigt.

Personalen kommer inte ringa till de anmälda barn som inte dyker upp.

Observera att under lovet ska ni inte göra sjuk- eller lediganmälan via skol-webben.

Kläder

Vi kommer att vara ute varje dag så kläder efter väder behövs samt extra kläder.

Varje morgon har vi en samling med barnen där vi går igenom dagen samt aktiviteter.

Sörgårdens övervåning 08-508 46 227

Sörgårdens undervåning 08-508 46 225

Tegelbo 08-508 46 229

Bakgården 08-508 46 231 eller 08-508 46 233

Norrgården 08-508 462 19

Ikaros 08-508 46 224

Snart är det jul!

Hej! Det är mycket som händer nu. Den här veckan har det både varit barnboks-festival för 4orna och Luciatåg, och idag är det julbord. Idag kom även snön, vi får se hur länge den håller i sig men vi kan ju påminna om att snöbollskrig inte är tillåtet.

Så här i slutet av terminen brukar det vara tid för summering.
Och jag hoppas att ni, barn och föräldrar, haft en lika bra känsla som vi haft. Det känns som de flesta har trivits och många som gärna vill vara här, helst så länge på eftermiddagarna som möjligt 🙂

Verksamheten kan ändras något till nästa termin, men vi återkommer om det.

Vi kan också påminna om att det är studiedag den 9:e januari. Verksamheten på fritids kommer bemannas av vikarier.

Hörs vi inte igen så God jul och Gott nytt år!
/Ikaros

Anmälan om fritids under jullovet

Till alla vårdnadshavare i åk 0-5

Nu på fredag den 7 december är det sista dagen att anmäla sitt barn till fritids under jullovet.

Under jullovet vill jag ge så många som möjligt av personalen på fritids möjlighet att ta ledigt för välförtjänt vila och återhämtning. Därför kommer det utifrån antalet anmälda barn vara en del vikarier som arbetar under lovet.
För att jag i god tid ska kunna planera en bra lovverksamhet är det viktigt att sista anmälningsdatum respekteras.

Tack för gott samarbete!
Vänligen
Nina Park
Biträdande rektor

Pingisturnering, Sociala medier och “Skutt”-dag

Vi har senaste veckan haft en lapp uppe om anmälan till en Pingisturnering vi tänkte arrangera under resten av höstterminen. Förutom att det ska vara roligt hoppas vi på att kunna träna lite sociala beteenden. Bra vinnare, bra förlorare, uppmuntran osv.
Detta är något det ibland varit lite en brist av. Där vinna många gånger går före respekt. Bland annat har Grönan (fotbollsplanen) inte alltid varit den tryggaste platsen och det är något vi vill ändra. Rasterna ägs också mycket av bollspelet King, även det ett tävlingsmoment. Så tävla är något det behövs tränas på. Tävla med respekt. Snacka gärna om det hemma!

Nästa vecka är det tema-vecka under skol-förmiddagarna och temat är Sociala medier. Detta är något som i allra högsta grad även har med elevernas fritidstid att göra. Vi kommer påminna om hur man sköter sin mobil under mobildagarna, och att vi har regler som behöver följas och framförallt att vi kan lita på de som använder sin mobil. I slutet av inlägget kan ni se de regler som också hänger på tavlan vid Ikaros ingång.

Vi kan återigen påminna om att det är så kallad “Skutt”-dag på torsdag (22/11). Detta betyder att skolan slutar efter lunch och Ikaros stänger 15.00. Mer information i tidigare inlägg.

Vänliga hälsningar /Ikaros