APT på torsdag

Hej! På torsdag är det APT igen, detta innebär att fritids stänger ca. 15.45 denna dag.

Mellis serveras på avdelningen och de som anmält att de behöver omsorg, får gå till Tegelbo när Ikaros stängt.

Vill ni anmäla ert barn eller har frågor kontakta biträdande rektor Nina Park, på nr. 08-508 46 205 eller på Mail: christina.park@stockholm.se

/Ikaros

Skutt på onsdag

Hej! Återigen har vi lite förändringar i våra öppettider, denna gång är det på onsdag det gäller (6/2). Då är det så kallad skutt-dag. Detta innebär att det inte blir några lektioner efter lunch, så Ikaros öppnar redan 12.30.
Det innebär även att Ikaros stänger tidigare också, 15.00. De som behöver omsorg får då gå till Tegelbo.

Har ni frågor hör av er till biträdande rektor Nina Park. Alternativt till någon av oss på Ikaros, ni ser våra mailadresser under ”kontakter”.

Vänliga hälsningar Ikaros personal

Studiedag på tisdag!

Hej!

Vill påminna om att det är studeidag på tisdag (29/1).
Med andra ord skolan är stängd för ordinarie verksamhet.
Det kommer att vara jourfritids för anmälda barn och fritids kommer bemmanas med vikarier. I första hand kommer verksamheten vara på Tegelbo.

Är man inte anmäld och behöver omsorg eller har frågor kontakta Biträdande rektor Nina Park: på nr. 08-508 46 205 eller på Mail: christina.park@stockholm.se

För övrigt vill jag påminna om att Grönan fortsatt är skridskobana. Plocka gärna med skridskor, åk på raster, fritids eller på kvällarna för den delen. Viktigt med hjälm såklart och att man inte är på isen utan skridskor.

För lite bilder på skridskoåkandet kolla vår Instagram: @ikaros.arsta

Trevlig helg /Ikaros

Program – Öppet Hus – Torsdag 24 Januari | Kl 16-19

Nu är det dags för Öppet Hus igen och på torsdag den 24 januari är ni välkomna till oss mellan klockan 16.00-19.00.
Under dagen kan ni träffa medarbetarna på skolan och höra mer om hur vi arbetar – och givetvis har du även möjlighet att se våra lokaler och hur vi har det på skolan.
Ni som redan går på skolan eller är vårdnadshavare är lika välkomna som ni som inte hittills hör till Årstaskolan men är nyfikna på oss.

Vi har öppet på våra båda skoldelar:
Årstaskolan Årsta torg F-6, Hjälmarsvägen 15
Årstaskolan Årstaviken 7-9, Simlångsvägen 26

Program – ladda ned PDF

Årstaskolan – Årsta Torg | Årskurs F-6

Årstaskolan -Årstaviken | Årskurs 7-9

Veckoschema

Hej!

Kan vara läge att uppdatera vad vi gör på Ikaros på eftermiddagarna.

Ikaros öppnar varje dag 13.30 och stänger 17.00 (stängningstiden är tidigarelagd vid APT och skutt-dagar)

Mellan 14.55 och 15.20 serveras det mellis i matsalen.

Barnens mobiler får endast användas vid utsatta ”mobildagar” annars nås de via vår telefon, 0850846224.

Veckoschema:

Måndag: Mobildag. ”På minuten” (roliga utmaningar på en minut)
Tisdag: Skapande (T.ex. Pyssel, lera, målande, pärlplattor) och datorsal.
Onsdag: Aktiviteter i idrottshallen.
Torsdag: Mobildag. Skapande och datorsal.
Fredag: Fredagsmys. Varierande roliga aktiviteter (t.ex. film, twisterrace, just Danne mm.)

Till våren kommer vi ha en utomhusaktivitet i veckan.

Från och med denna termin kommer vi ha ett Fritidsråd en gång i månaden (likt ett elevråd) där eleverna kommer att kunna vara med och påverka det vi gör på fritids och rasterna. Vilket förhoppningsvis innebär att veckoschemat kommer kunna ändras under terminen.

Hälsningar Ikaros

Förändringar i personalgruppen.

Hej! Hoppas ni haft en härlig ledighet och är taggade för en ny termin.

Ny termin brukar oftast innebär en del förändringar. Så även nu. Yunus har lämnat sitt uppdrag på Ikaros på eftermiddagarna men finns kvar på skolan i en ny roll, och kommer fortfarande vara kopplad till Mellanstadiet.
Linda som var en del av Ikaros under tre eftermiddagar i veckan har tyvärr slutat. Vi tackar henne stort för tiden här!

Tillskottet för fritidsverksamheten på Ikaros är Mikaella. Mikaella var under höstterminen kopplad till Arbetsenhet 4, så hon är inget nytt ansikte för just 4orna. Men hon kommer då från och med denna termin även tillhöra Ikaros personalgrupp.

Datum att ha koll på:

Torsdag den 24/1, 16.00-19.00 har skolan öppet hus. Detta gäller även Ikaros. Mellanstadiets skolverksamhet kommer att arrangera öppet hus i 4A, 4B, 4Cs klassrum. På Ikaros och i 4D kommer vi hålla i fik och lite typiska Ikaros-aktiviteter.

Välkomna till en ny termin. Vi hörs och ses /Ikaros

Jullovs-info!

Information från fritids inför jullovet.

27/12-4/1

Alla enheter kommer att vara på Tegelbo 6.30-18.00.

7/1 -8/1

6.30-7.30 öppning på Tegelbo.

7.30 -17.00 är alla på sina enheter.

17.00-18.00 stängning på Tegelbo.

Den 7/1 mellan kl 9.30 och 16.00 har Tegelbos personal planering. Tegelbos barn kommer då att vara på Bakgården, Sörgården och Norrgården.

6.30-18.00

Jourfritids på Tegelbo för de som har anmält omsorg.

Sjuk- och lediganmälan.

Om ditt barn blir sjukt eller ledigt då ni har anmält att ni behöver omsorg måste ni ringa och anmäla det till oss, senast kl. 9.00. Vi vet av erfarenhet att ett relativt stort antal anmälda barn inte dyker upp för man fick andra planer och förutsättningar. Det tar alltför stor del av personalens arbetstid att kontrollringa de som inte dykt upp.

Därför måste ni föräldrar vara noga med att kontakta oss om barnet blivit ledigt.

Personalen kommer inte ringa till de anmälda barn som inte dyker upp.

Observera att under lovet ska ni inte göra sjuk- eller lediganmälan via skol-webben.

Kläder

Vi kommer att vara ute varje dag så kläder efter väder behövs samt extra kläder.

Varje morgon har vi en samling med barnen där vi går igenom dagen samt aktiviteter.

Sörgårdens övervåning 08-508 46 227

Sörgårdens undervåning 08-508 46 225