Hälsomånad – Årsta rör på sig!

Nu är hälsomånaden slut för detta år!

Vi fick in otroligt många lappar med rörelseutmaningen från barnen. Det har verkligen varit full fart på Årsta! Under Årstafestivalen delade vi ut de priser som lottades ut bland de elever som klarade utmaningen, att göra minst 12 stycken rörelseaktiviteter under hälsomånaden. Klasstävlingen där man skulle räkna ihop klassens totala antal aktiviteter vanns av 5D. Ett stort grattis till er!

Hälsomånaden tar nu paus och kommer tillbaka igen nästa vår. Glöm inte att röra på er ändå. För att vi ska må som allra bäst ska du försöka röra på dig minst 60 minuter varje dag. Det spelar ingen roll vad du gör, så ta med dig mamma, pappa, syskon, farmor, morfar, kusinen, grannen eller vem som helst och kör igång.

Vi ses / Team hälsomånad

På måndag 22 april börjar Årstaskolans hälsomånad för åk F-6

Varför?

Att vi ska röra på oss minst 60 minuter per dag är en rekommendation som Stockholm stad tagit fasta på och vill att vi strävar mot. Under hälsomånaden ska vi försöka peppa varandra att varje dag nå detta mål. Vi vill också prata om hälsa och vilka olika saker som påverkar hur vi mår. Hälsa är ju så mycket mer än bara träning och rörelse, det är också hur du äter, sover, hur du har det hemma och med kompisar.

När?

Måndag den 22 April kör vi igång till och med Årstafestivalen, torsdag den 23 Maj.

Hur?

En månad där vi lägger lite extra fokus på hälsa och hur vi mår. Vi startar måndag den 22 April med en rörelseutmaning till alla elever där du ska röra på sig minst 30 minuter så många dagar som möjligt fram tills Årstafestivalen den 23 Maj. Lyckas du göra och skriva upp minst 12 aktiviteter under denna tid deltar du i en utlottning med fina priser under Årstafestivalen. Vi kommer också att ha en klasstävling där man kommer kunna följa hur många aktiviteter varje klass loggar, vilken klass rör sig mest!?

————

Topplista