Ytterligare info om sommarfritids med viktiga saker

Information om fritids på Årstaskolan under sommarlovet 2018

Plats och öppettider

Vecka 24: vi är på Sörgårdens övervåning

Vecka 25: vi håller till i F-huset

Vecka 26: vi slår ihop oss med Tegelbo

Vecka 24-26: Morgon-och kvällsfritids på Tegelbo som vanligt.

Vecka 27-31 är vi bara på Tegelbo

Vecka 32-33 öppnar Sörgården och Bakgården igen.

De som ska börja trean hör till sin ”gamla” enhet vecka 32 och flyttar upp på Norrgården vecka 33.

Fritids öppettiderna är som vanligt 6.30-18.00.

Sjuk-och ledig-anmälan, telefonnummer

Om ditt barn blir sjukt eller ledigt då ni har anmält att ni behöver fritids måste ni ringa och anmäla det till oss, senast kl. 9.00. Vi vet av erfarenhet att ett relativt stort antal anmälda barn inte dyker upp på sommarfritids för man fick andra planer och förutsättningar. Det tar alltför stor del av personalens arbetstid att kontroll-ringa de som inte dykt upp.

Därför måste ni föräldrar vara noga med att kontakta oss om barnet blivit ledigt.

Personalen kommer inte ringa till de anmälda barn som inte dyker upp.

Om ni har glömt vilka veckor ni anmält behov, fråga oss så kan vi tala om det. Observera att under sommarlovet ska ni inte göra sjuk- eller ledig-anmälan via skol-webben, då ingen kommer att läsa av den under den perioden!

Under vecka 24-26 (11-29 juni) ringer ni till den enhet barnet tillhör nu.

Sörgårdens övervåning 08-508 46 227

Sörgårdens undervåning 08-508 46 225

Tegelbo 08-508 46 229

Bakgården 08-508 46 231 eller 08-508 46 233

Norrgården 08-508 462 19

Ikaros 08-508 46 224

Under vecka 27-31 (2 juli – 3 aug) ringer ni till Tegelbo på 08-508 46 229

Under vecka 32-33 (6-17 aug) ringer ni till den enhet barnet kommer att vara med, se ovan.

Utrustning

Att ha till hands på fritids, förvaras i en ryggsäck, väska eller påse:

Badkläder och handduk

Vattenflaska

Keps

Kläder för alla tänkbara svenska sommarväder och vid behov av ombyte. Ev. solskyddsmedel.

Viktiga datum

Måndag och Tisdag den 13-14 augusti har hela skolan planeringsdagar. Tegelbo, bemannat med vikarier, är öppet endast för dem som anmält behov av det till bitr. rektor, christina.park@stockholm.se

Måndagen den 20 augusti kl. 9.00 börjar höstterminen med gemensam start ute på skolgården.

Personal i tjänst under Tegelbo-veckorna (med reservation för ändringar)

Vecka 27: Vivi, Carina, Emmy, Juan, Felicia, Awet, Tobias, Nilla, Malin M, Emilia, Sandra, Alicia, Love, Göran

Vecka 28: Vivi, Sophie, Felicia, Eva D, Emilia, August, Göran

Vecka 29: Vivi, Sophie, Eva, Emilia, Lisa, August

Vecka 30: Sophie, Awet, Emilia, Lisa, Alicia

Vecka 31: Lotta H, Cecilia M, Awet, Emilia, Monika, August, Lisa, Love

Under samtliga sommarveckor kommer Stockholms stad att anställa ungdomar som jobbar på fritids. Deras namn kommer att anslås i hallen vecka för vecka.

Veckoprogram

Vilka aktiviteter som kommer att erbjudas på sommarfritids meddelas på anslag i hallen vecka för vecka.

Ny info om sommarfritids! Viktigt!

Hej där hemma!

Här kommer lite ny info angående lokalerna på sommarfritids.

Nästa vecka, vecka 24, kommer vi att vara kvar här på övervåningen. Ni kan alltså lämna kvar extrakläder och vattenflaska en vecka till.

Vecka 25 däremot, händer det nya grejer. Det ska renoveras på hela Sörgården och vi måste vara i andra lokaler. Då det fortfarande är många barn och vi inte får plats att tränga ihop oss med andra avdelningar har vi fått ett helt eget ställe. Vi kommer under 4 dagar, 18-21 juni, att husera i hus F, plan 100. Med andra ord i danslokalen och ytterligare ett klassrum på nedervåningen i F-huset. Barnen vet var.

Vi återkommer med telefonnummer ifall det blir något nytt.

Flytten till F-huset blir en toppenlösning, tycker vi! Vi får hålla ihop barn och personal och det blir en trygg och bra miljö för alla våra Sörgårdsbarn.

Från vecka 26, då det är mycket färre barn anmälda, slås Sörgården ihop med Tegelbo.

Läs mer om sommarfritids i informationen dom kommer på bloggen från våra fritidssamordnare på skolan.

Vi ses imorgon på avslutningen!

Välkomna!

Sommarlov på Sörgårdens fritids 2018

Under sommaren kommer Sörgårdens övervåning att renoveras och det betyder att vi kommer att spendera v24-26 på undervåningen. För att underlätta för förskoleklassen kommer vi att använda den andra ingången på Sörgårdens undervåning, där finns det ett kapprum för två klasser.

Att tänka på under sommaren är att ha med sig vattenflaska, badkläder och solkräm då vi kommer spendera mycket tid ute och i olika parker där det finns tillgång till vattenlek.

Om ni skulle vara sjuka, stannar hemma eller blir sena ta kontakt med oss på fritids så vi vet om ditt barn ska vara här eller inte. Ring innan 09.00. Ni når oss på vår vanliga fritidstelefon.

Tel: 08-508 46 227

Mvh/ Fritidspedagogerna