Planering vecka 4

Hej!

Äntligen, äntligen, äntligen! Snön är här! Underbart kul! Skolgården blir plötsligt en helt ny lekplats där barnen hittar på nya lekar. Lite ljusare känns det också! Och vet ni, barnen följer också vår ickekastasnöbollsregel rätt bra.

Denna vecka har vi erbjudit ett par nya aktiviteter. Minimelloverkstad och bokprat. Jättekul med lite nyheter!

Måndag: Årstaliden efter mellis. Tillbaka senast 15.45

Tisdag: kör och gympasal

Onsdag: ettorna erbjuds dans v 3-7 och tvåorna är välkomna v 8-13. Minimelloverkstad

Torsdag: bokprat. Vi läser boken “Kenta och Barbisarna”, pratar om den och undersöker sedan karaktärerna lite närmare genom en dramaövning.

Fredag: SPA

TREVLIG HELG

Lotta, Lena, Magnus och Sandra

Vecka 3 fritids

Hej där hemma!

Nu är vi igång igen med skola och fritids. Några var här på lovfritids också men många barn och vuxna hade vi inte sett på länge så det var mysigt att samlas igen.

Nästa vecka är det öppet hus på torsdag 17-19. Kom gärna och titta, prova på, lyssna till och se hur vi jobbar inom alla skolans årskurser och verksamheter.

Denna vecka fick vi en ny medarbetare hos oss. Sandra Pilström, som tidigare vikarierat mycket här, har fått uppdraget att vara på Sörgården under fritidstid på eftermiddagarna. Vi är så glada att det just är Sandra, som är mycket uppskattad av barn och personal, samt att vi blir en extra person som kan se och arbeta med barnen.

Måndag: Trollskogen efter mellis tillbaka senast 15.45.

Tisdag: Kör 14.45 och gympasalen 15-16.

Onsdag: Ettorna erbjuds dans, lek och rörelse av Johanna kl 15-16 fram till och med vecka 7, tvåorna från vecka 8-13. Magnus har minimelloverkstad i ateljén.

Torsdag: Skriva sagor i grupp på övervåningen 6 st, Skapande 5st på nedervåningen

Fredag: Bingo 14.30-15-30

Trevlig helg önskar

Lotta, Lena, Sandra och Magnus

Fritids jullovet

Hej!

Så här ser planeringen ut för lovet beträffande öppettider m.m.

Fredag 22/12: vi är på Sörgården. Morgonomsorg som vanligt på Tegelbo. Här på Sörgården öppnar vi 7.30 på nedervåningen.

Skolans öppettider 27-29/12:

Fritids håller till på Tegelbo. Vanliga öppettider.

2/1- 5/1 vi är på Sörgården. Är vi inte på undervåningen så finns vi på övervåningen. Ta ingången vid vaktmästaren så ser ni. Morgonomsorg till 7.30 på Tegelbo och sedan kvällsomsorg från 16.00 på Tegelbo.

8/1-9/1 är vi på Sörgården. Vanliga tider på morgon-och kvällsfritids.

10/1 har vi planeringsdag. Ordinarie fritids stängt. De som anmält behov av omsorg är välkomna till Tegelbo.

Ha en fin jul och gott nytt år!

Lotta, Lena, Patrik och Magnus

Planering vecka 51

Hej!

Denna vecka har bjudit på mycket regn och blöta barn. Några aktiviteter har blivit omvandlade till inomhusaktiviteter istället för utomhus eftersom barnens kläder inte hunnit torka efter rasterna.

Vi längtar efter kallare väder och vit snö som ligger kvar. Men vi surar inte för det! Det har pysslats, ritats, dansats, byggts och lekts för fullt. Barnen har varit glada och positiva och det ligger en förväntansfull stämning i luften.

Veckan avslutades med terminens sista stjärnfredag. Både ettor och tvåor uppträdde med många olika sorts nummer och sexåringarna var inbjudna som extra publik. Ett härligt avslut på veckan! Tänk att så många av barnen känner sig trygga och bekväma med att uppträda för så många och dessutom gör det så bra.

Måndag: julpyssel

Tisdag: fritidsgympa

Onsdag: pärlverkstad

Torsdag: skolavslutning 8.00

Fritids på em för dem som behöver.

Fredag: Jullov! Fritids för dem som anmält. Vi meddelar i vilka lokaler vi håller till under nästa vecka.

Trevlig helg!

Lotta, Magnus och Lena