Skattjakt!

I fredags hade vi en efterlängtad aktivitet som barnen har önskat på flera fritidsråd, nämligen skattjakt!

Barnen blev indelade små grupper med ungefär sex barn i varje. Förskoleklasserna, ettorna och tvåorna blandades i grupperna.

De fick sedan ledtrådar på platser de skulle ta sig till. Vid varje plats väntade ett uppdrag. För att klara uppdraget behövde de samarbeta och hjälpas åt. När de klarade uppdraget fick de en pusselbit som senare ledde dem till skatten. De fick också en ny ledtråd på nästa ställe där ett nytt uppdrag väntade.

Första uppdraget var i fritidsrummet där de skulle bygga torn med hjälp av kapplastavlar.

Andra uppdraget var på grönan på Bakgården där de skulle ställa sig i led efter namn. Utan att prata med varandra och de hade endast två minuter på sig.

Tredje uppdraget var på stora skolgården i lusthuset. Där väntade sant eller falsk frågor om barnkonventionen.

Det fjärde uppdraget var i Bibblioteket där barnen fick läsa en text där det smugit sig in fel. Barnen skulle hitta alla fel för att få sin pusselbit och den sista ledtråden.

Sista uppdraget var i klass 5B. Där fick de lösa gåtor för att få den sista pusselbiten som ledde dem till skatten.

Skatten gömde sig i 1D klassrum. Där hittade barnen en skattkista fylld med guldpengar av choklad och klubbor för de som inte inte tålde guldpengarna.

Aktiviteten blev en succé och det har varit fantiaskt att se barnen engagemang och samarbete. Detta är också ett bra sätt för barnen att lära känna andra barn som går i de andra klasserna på Bakgården. Genom att göra roliga och spännande saker tillsammans så får vi även en mer meningsfull verksamhet med bra samanhållning.