Fritidsråd

För att öka elevernas engagemang och inflytande på fritids har vi regelbundna fritidsråd. Fritidsråden går till så att alla klasser först har ett eget möte där aktiviteter utvärderas, förslag på nya aktiviteter tas upp samt övrig information eller frågor diskuteras. Sedan väljer alla klasser ut två representanter var som träffas på ett fritidsråd tillsammans med oss pedagoger. På mötet brukar vi servera enklare fika vilket uppskattas av eleverna. Det gör också att mötet känns lite extra viktigt och att eleverna sträcker lite extra på sig. De vet att vuxna ibland har fika på sina möten, vilket gör att det känns mera på riktigt. Vi brukar inte heller locka med fika utan detta blir en trevlig överraskning. Det bästa med att gå på mötet är att få representera sin klass samt att göra sin och sina klasskompisars röster hörda.

Vi vuxna förklarar vad ett fritidsråd är samt vad syftet med mötet är. Sedan går vi igenom alla klassers protokoll och gör sedan ett nytt gemensamt dokument. Detta tar vi vuxna sedan med oss när vi planerar för fritids. Efter att vi vuxna har haft vårat möte så återkopplar vi tillsammans med klassrepresentanterna om vad som har tagits upp samt beslut som tagits.

Läs gärna protokollet som sitter uppe vid valtavlorna i hallarna.