Information om studiedag och vårens stormöten

Hejsan alla familjer på Årstaskolan!

Hoppas ni har haft en skön julledighet!
Jag vill påminna er om att det är studiedag tisdagen den 29 januari för all personal, vilket innebär att det då är jourfritids bemannat med vikarier.

Jag vill också redan nu flagga för våra stormöten som gäller för all personal på skolan. Dessa kommer att inträffa tre gånger under vårterminen. Följande datum gäller; onsdag 6 februari, tisdag 26 mars och tisdag 7 maj, då fritids är bemannat av vikarier från klockan 15.15.

Ni kan redan nu gå in och anmäla om ni behöver omsorg dessa dagar för ert/era barn via länken ANMÄLAN TILL LOV- OCH JOURFRITIDS som finns i det övre röda fältet på denna sida.

Tack för gott samarbete!
Med vänlig hälsning
Nina Park, biträdande rektor

Vinterfriluftsdag 20/2

Vinterfriluftsdagen onsdag 20/2

Bakgården kommer att ha en gemensam utflyktsdag tillsammans onsdagen den 20/2.

Barnen får då välja mellan att åka skridskor eller att leka i en närliggande park. De som väljer att åka skridskor behöver ha lite förkunskaper. De behöver inte vara proffs men det får inte heller vara första gången som de åker. Detta för att vi ska hinna med att hjälpa alla.

Ni behöver anmäla till respektive klasslärare/fritidspedagog vad ert barn vill göra senast fredagen den 1/2. Vi kommer sedan att dela upp barnen i skridsko och parken grupper. Om vi inte har fått in er anmälan så kommer ert barn att vara i parken. Det kommer inte heller att gå att ändra grupper efter 1/2.

Alla kommer grilla tillsammans i parken. Skolan ordnar med matsäck och dryck denna dag. 

Alla elever behöver vara på skolan senast klockan 8.00 den här dagen. Vi räknar med att vara tillbaka på skolan senast 13.30.

Packlista

  • Skridskor
  • Hjälm
  • Varm dryck om man vill
  • Kläder efter väder, mössa och vantar.

 

Vi ser fram emot en härlig heldagsutflykt!

Personalen på Bakgården

 

Planering v.3

MÅNDAG:

0E och 1D fadderträff på Bakgården.

1E, 2B och 2C till närliggande park, tillbaka senast 15.45.

TISDAG:

Skapande

Bakning

Experiment

ONSDAG:

Pärlplatteverkstad

Bibblan

Snickis för 1D och 1E

TORSDAG:

Programmering

Snickis för 1D och1E

Basket i gympasalen

FREDAG:

Bingo

Information från fritids inför jullovet

Information från fritids inför jullovet

27/12-4/1 Alla enheter kommer att vara på Tegelbo 6.30-18.00. 

7/1 -8/1 Alla är på sina egna enheter.

6.30-7.30 öppning på Tegelbo. 

7.30 -17.00 är alla på sina enheter.

17.00-18.00 stängning på Tegelbo.

Den 7/1 mellan kl 9.30 och 16.00 har Tegelbos personal planering. Tegelbos barn kommer då att vara på Bakgården, Sörgården och Norrgården. 

9/1

Jourfritids på Tegelbo 6.30-18.00 för de barn som har anmält omsorg.

Sjuk- och lediganmälan.

Om ditt barn blir sjukt eller ledigt då ni har anmält att ni behöver omsorg måste ni ringa och anmäla det till oss, senast kl. 9.00 (se numren nedan). Vi vet av erfarenhet att ett relativt stort antal anmälda barn inte dyker upp för man fick andra planer och förutsättningar. Det tar alltför stor del av personalens arbetstid att kontrollringa de som inte dykt upp.

Därför måste ni föräldrar vara noga med att kontakta oss om barnet blivit ledigt.

Personalen kommer inte ringa till de anmälda barn som inte dyker upp.

Observera att under lovet ska ni inte göra sjuk- eller lediganmälan via skol-webben. Ni ringer alltså till avdelningen, se numer nedan.

Kläder

Vi kommer att vara ute varje dag så kläder efter väder behövs samt extra kläder.

Varje morgon har vi en samling med barnen där vi går igenom dagen samt aktiviteter. 

Telefonnummer

Sörgårdens övervåning 08-508 46 227

Sörgårdens undervåning 08-508 46 225

Tegelbo 08-508 46 229

Bakgården 08-508 46 231 eller 08-508 46 233

Norrgården 08-508 462 19

Ikaros 08-508 46 224

Vi önskar alla en riktigt god och ett gott nytt år!

 

Juldisco

Det är aldrig fel att ha disco på en måndag 😁

Det började med mellis på avdelningen, efter begav sig alla barn med sin discobiljett till matsalen för att bli mottagen av vår dörrvakt Antonio. Barnen erbjöds dans, dansstop, limbo, popcorn och kände man inte för att dansa fick man färglägga mandalateckningar. Det var full fart 🕺🏼💃🏾.

Planering v.51

MÅNDAG:

Juldisco i matsalen för hela Bakgården. Partyt sätts igång kl. 14.00-15.30. Man får byta om till discokläder när fritids börjar ifall man vill 💃🏾🕺🏼

 

TISDAG:

Experiment

Bakning

Skapande

 

ONSDAG:

Snickis

Bibblan

Pärlplatteverkstad

Miniklubben för 0E

 

TORSDAG:

Snickis

Basket i gympasalen

 

FREDAG:

Terminsavslutning

Fritidsråd

Vi på bakgårdens fritids tycker att det är otroligt viktigt att barnen “äger sin fria tid”. Fritids är en viktig arena för lärande och utveckling under barnens första år, och möjligheterna är i princip oändliga. Det är med hjälp av barnen som vi i personalen kan erbjuda en så varierande och stimulerande verksamhet som möjligt – därför bjuder vi en gång varannan månad in barnen på fritidsråd.

Det hela börjar med att barnen tillsammans klassvis går igenom och utvärderar tiden som varit från föregående möte med hjälp av ett protokoll. Vad har vi haft för olika aktiviteter? Vill vi behålla aktiviteterna eller ska vi byta ut mot nya? Vad har vi för förslag på nya aktiviteter? Hur har fredagsaktiviteterna varit? Kan något förändras eller förbättras? Vad finns det för förslag på utflyktsmål i klasserna? Har vi övriga önskemål eller synpunkter (t.ex. ute-/innemiljö, inköp)

Nästa steg är att vi väljer ut två frivilliga representanter från varje klass att medverka på fritidsrådet. Vi ser till att variera så att alla som vill ges möjlighet att delta. Representanterna möts tillsammans med två ur personalen under en eftermiddag och går igenom vad som sagts under varje fritidsråd i klasserna. Det brukar bli en mysig och lugn stund tillsammans med lite fika. Representanterna visar stor mognad och stort ansvarstagande under denna stund.

Efter mötets avslutande får barnen med sig de nya protokollen och har som uppgift att tillsammans med en vuxen presentera och återkoppla till klassen vad som sagts.

 

Men vad händer sedan? Vi i personalen tar det vidare genom att under våra fredagsmöten gå igenom fritidsrådet med barnens utvärderingar, synpunkter och önskemål. Detta är grunden till hur vi sedan planerar upp kommande veckors verksamhet. Vi försöker att se till allas önskemål, men är tydliga med att alla önskemål inte är genomförbara. Ledorden inflytande och delaktighet är något som genomsyrar vår verksamhet.

Är ni nyfikna på att läsa våra dokumentet från fritidsrådet? Vi kommer att sätta upp en kopia vid varje valtavla för alla att beskåda.

 

/Personalen på Bakgården