Vecka 23

Aktuella tider nästa vecka
Onsdag 09.30-14.00.
Samling i ”Hemklassrum” för genomgång av dagen.
Det kommer att handla om städning, omhändertagande och återlämning av material m.m.
13.30-14.00 Niornas brännboll. Lärare spelar och elever tittar på.

Torsdag 09.15-14.00 utflykt till Flaten.
Det blir lek, spel och kanske även bad på denna klassiska badplats, anlagd för Stockholms barn och ungdomar redan 1934. Egen matsäck är att rekommendera, även om vi planerar att bjuda på en och annan grillkorv.
Idag, fredag medverkade 15 elever från åk 8 på bokreleasen av Våra drömmars stad på Stadsbiblioteket .Boken är ett resultat av ett samarbete med sex andra skolor i Stockholm som vår svensklärare Alexandra Malm drog igång i samband med Fogelströmsåret. Våra fantastiska elever har bidragit med dikter om Årsta och läste upp ett smakprov av dessa på scenen i sal Rotundan. Vi vill även passa på att tipsa om boken ”Hälsningar från Årsta” som ligger ute på Bibblis.se, där ni kan läsa fler texter av elever från åk 8.

Vecka 21

Så var det dags för lite info igen.
Tisdag 23/5
16.00-19.00 Årstafestivalen
Bjud in släkt och vänner! Alla elever ska nu ha fått sina stationer och bemanningstider (uppgifter om detta finns på anslagstavla).
25-26/5 ledigt

Torsdagen 1/6 lämnar vi in grejerna på bilden nedan – både iPad och laddare. Se till att alla arbeten som du vill ha kvar är sparade på ett säkert sätt. Din I-Pad kommer att återställas under sommaren.
Utomordentligt viktigt med komplett utrustning i tid
5-6/6 ledigt
Onsdag 7/6 Mentorsdag på skolan (städ, återlämning av material mm)
Torsdag 8/6 Utflykt till Flaten med hela åk 8 – korvgrillning som vi bjuder på i kombination med matsäck. Spel och lekar, vågar någon bada? (Vi ber att få återkomma med exakta tider)
Fredag 9/6 Avslut

Vecka 20

Då vädret inte alldeles är vad det brukar vara så här års, är det ärligt talat svårt att inse hur nära sommaren och lovet är. Snart vänder det dock. Det kan vi lova. Utöver det skolarbeten det går att läsa om i kalendern ovan påminner vi om att YAM-projektet gör en sista dag på skolan (enkät) på onsdag. Detta gäller för vissa av eleverna i samtliga 8:e-klasser.
Torsdagen 18/5 kl. 18.00-19.00 hålls informationsmöte i matsalen om det nya högstadiet, Årstaskolan Årstaviken.
Välkomna!