Hej!

Gårdagens resa till Romme fungerade fantastiskt bra. Alla åkte och speciellt imponerande var de som inte åkt skidor tidigare.

Nästa vecka är det en schemabrytande vecka. Temat är elevens val, men även andra aktiviteter står på schemat. Bland annat kommer två föreläsare till skolan Andreas Glingfors och Max Bergander. Andreas är polis och här kan du läsa om hans arbete och vad han brukar föreläsa om http://www.andreasglingfors.se/ . Max är värdegrundsanvarig hos fotbollsklubben AIK.

När det gäller elevens val meddelades under fredagseftermiddagen vilket val man fått. Schema för veckan kan ni se nedan. Om man glömt vilken elevensvalsgrupp man tillhör kommer det finns listor uppsatta på skolan.

Trevlig helg!

/Mentorerna Enhet 7

Info – Rommeresan

Info – Romme:

Samling skolans parkering torsdagen den 7 mars kl. 06.40.

Vi åker från Romme 16.15, hemma cirka 19.15 beroende på trafiken.

Packlista: Varma kläder som ej blir blöta om du ramlar, typ jacka, termobyxor. Vantar/handskar som står emot lite vatten. Mjukisbyxor och collagetröja rekommenderas ej.

Om man är nybörjare och behöver tips och råd kommer idrottslärarna hålla skidskola för att du ska kunna komma igång. Mer info om detta får du på bussen. Det är obligatoriskt för alla med hjälm när man åker, detta ingår i skidhyran.

Nummer till lärare under dagen är: 0761294640

Fredagen dagen efter är det sovmorgon och skoldagen börjar 11.40, första lektionen efter lunch.

Har du frågor kontakta ansvarig ledare: David Cederhöjd. david.cederhojd@stockholm.se

Till alla vårdnadshavare på Årstaskolan

I fredags blev en elev på väg från Sjöängsskolan förföljd från skolan av en man till fots. Mannen sa att han ville visa eleven något i sin bil. Eleven blev rädd och sprang därifrån. Eleven kunde lämna ett bra signalement, men ingen person kunde gripas.

Tisdag den 22 januari blev en av Sturebyskolans elever i årskurs 6 överfallen i närheten av Sturebyskolan. En man stannade sin bil och försökte dra in eleven i bilen. Eleven lyckades slå sig fri och sprang till skolan. Förövaren har inte heller i detta fall kunnat gripas. Två liknade händelser har dessförinnan rapporterats i Skärholmen.

Samtlig personal på skolor i söderort informeras om incidenterna och uppmanas att vara extra vaksamma. I alla klasser ska man prata om hur man som barn kan hantera liknande situationer, att till exempel inte svara när okända tar kontakt. Eleverna uppmanas också att alltid hålla sig i närheten av någon vuxen under rasterna. På så sätt vill vi bidra till att eleverna känner sig tryggare – samtidigt som extra vaksamhet från deras och alla andras sida är viktig.

Vi vill även be dig som vårdnadshavare att prata med ditt barn om detta för att på alla tänkbara sätt undvika att fler barn utsätts för obehagliga upplevelser.

Avsändare:
Kalle Enström Rektor Årstaskolan