Läxa Matematik 4AC – Träningsprogram #1

Välkomna till gymmet för hjärnan – Träningsprogrammet i matematik. Det här är det första av många. Träningsprogrammen är till för två saker. Att du ska bli säkrare och för att du ska kunna se att du blir säkrare. Därför ska du föra träningsdagbok. Då blir det tydligt över tid att du faktiskt utvecklas.

Det är viktigt att hjärnan är pigg när du tränar. Därför är det bara tillåtet med korta bitar i taget. Det är också för att du rättvist ska kunna jämföra när du börjar träningen och när du slutar träningen. Mellan gångerna du tränar och antecknar får du be om hjälp, men medan du kör ska inte en förälder hjälpa till. Det gör inget om det blir en massa fel eller går långsamt i början. Det är meningen.

Du får lösa uppgifterna hur du vill, men jag rekommenderar uppställningar (kallas algoritmer på matematik-språk).

Gör såhär:

  • Arbeta 3 minuter i taget (ta tid!). Du får göra mer än ett träningspass om dagen men aldrig längre än 3 minuter i taget. Det är viktigt!
  • Du ska träna varje dag. Alla har 3 minuter om dagen.
  • Var noga att välja uppgifter från alla kategorier (markeras med svart rand i programmet). Det gör inget om du gör om samma uppgift två gånger, så tar uppgifterna slut börjar du bara om från början.
  • Är det några uppgifter som blir fel hela tiden? Kom genast och fråga mig, Martin! Jag har betalt för att hjälpa dig så tveka inte att fråga.
  • Ni får en möjlighet att testa hur mycket bättre era kunskaper blivit 12/10 med ett litet prov.

Läxan delas ut 28/9.Tappar du bort pappret kan du skriva ut en ny här: Träningsprogram 1 HT18

3 tankar om “Läxa Matematik 4AC – Träningsprogram #1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *