matematik 4B och 4D

Hej alla barn och föräldrar i 4B och 4D!

Den här veckan har eleverna i 4B räknat på s. 190- 192 (träna) i matteboken.

Eleverna i 4D har räknat på s. 190- 192 (träna), 194-195, 210- 211 i matteboken.

Vi jobbade även med andra uppgifter:

Uttryckets värde och att lösa ekvationer

Lös ekvationer

De som inte har hunnit räkna klart de sidorna får göra det hemma till tisdag den 19 februari.

Veckans multiplikationer är
sju gånger sex, sju gånger sju och fyra gånger åtta.

Nästa vecka kommer klasserna göra diagnos om negativa tal, diagram och ekvationer. 4B gör diagnosen på måndag och 4D på onsdag.

Trevlig helg!

Marina

Matematik 4A & 4C – Elevproblem #2

På lektionerna har eleverna i 4A och 4C löst en ny typ av problem. Problemen går ut på att subtrahera ett tomt kärl från ett fullt kärl, få reda på vikten på innehållet och sedan dividera det med vikten på den minsta delen av innehållet. Problemen är helt ok att lösa med miniräknare, men alla problemen går att lösa “för hand” med t.ex. algoritmer.

När vi hade läst problemen tillverkade eleverna egna problem. De publiceras här under.

Olles vatten av Viktor 4A

Info hem vecka 7

Hej alla kära vuxna och elever kring åk4. Här kommer veckans info hem om nästa vecka.

• 4AB Engelska ordtest: Wordsearch “Vocabulary London Eye” (11 ord). 4A ordtest 20/2, 4B ordtest 22/2.
  • 4BD åker skridskor på Eriksdals IP Fredag 22/2. Ta med skridskor, hjälm och ett mellanmål. Lunch äter vi på skolan. Det finns möjlighet att låna skridskor på skolan. Samling i klassrummet enligt schema.
  • No-Läxa: Se separat inlägg.
  • Martin Fernström och Lotta Bohlin ej på skolan tisdag 19/2.

Trevlig helg, käraste vänner!

Kan ni hjälpa oss att hitta PRAO-platser?

11-15 mars (vecka 11) är det dags för årskurs 8 på Årstaskolan att genomföra PRAO – och vi behöver din hjälp!
Vi saknar fortfarande ett större antal platser till våra åttor. Kan du och/eller ditt företag ta emot några eller någon av våra elever? Anmäl er i så fall – och få mer information genom Årstaskolans studie- och yrkesvägledare Malin:
malin.plantin.wantell@stockholm.se
Senast den 28 februari 2019 skulle vi behöva ha din anmälan.
Dela gärna vidare detta om du känner någon som skulle kunna hjälpa oss! Stort tack!