Svenska 4ABCD vecka 3-4

Ok, då var det dags att ta sig an två olika skönlitterära texter igen. Två texter som på något sätt ska leta sig in i huvudet och påverka hur vi tänker. Vad kommer du att tänka på när du hör titeln Mördarens apa? Vad vet du om fåglar? Finns det något samband mellan texterna?

Såklart tar vi hjälp av alla smarta strategier som vi har övat på, ex. läsförståelsestrategierna Futura Explora Curioso och Lazo. Och olika analysscheman. Och till sist #tänkamedpennan.

Tisdag 15/1: Mördarens apa – lyssna på del 1-2.
Onsdag 16/1: Filip och fågelungen – läs halva texten.

Tisdag 22/1: Mördarens apa – lyssna på del 3-4.
Onsdag 23/1: Filip och fågelungen – läs andra halvan av texten.

 

Uppdrag: Lyssna och läs tillsammans i klassen enligt schemat ovan. Ta fram ditt block och arbeta med strategin att #tänkamedpennan. Skriv ner alla smarta saker du ser och hör, undrar och kommer att tänka på. Skriv ner frågor till texten, rita bilder, sno citat och uttryck. Glöm inte att dela dina smarta saker med en kompis eller två!

Svenska vårterminen 2019

Den här terminen kommer vi att fokusera på olika typer av faktatexter, ex. Återberättande, instruerande och beskrivande texter. Både att läsa och att skriva. Men vi inleder terminen genom en kort repetition av höstens arbeten.

I vecka 5 startar vi upp ett arbete som handlar om instruerande texter. Fundera gärna på vilken typ av instruerande texter som du redan känner till och läser. Ex. en tvättinstruktion eller ett recept?

Vi fortsätter att skriva veckobrev på fredagarna.

/Martin, Lina, Ola, Åsa och Lotta.

Hej 2019

Hej och Välkomna tillbaka till en ny termin!

Nu är det dags att sätta fart på en ny termin och ett nytt år!
Skolan börjar igen nu på torsdag 10 januari 2019 enligt ordinarie schema.

Välkomna hälsar hela arbetslaget.