Utflykt till Tumba

Måndag den 8 oktober och onsdag den 17 oktober åkte fyrorna på utflykt till Tumba Bruksmuseum.
Eleverna gick på en visning om hur människor har levt och arbetat på sedelpappersbruket sedan 1755 fram till idag.
Alla fick också själva göra papper med egna vattenmärken av handavtryck.
Pappren skickas till skolan och alla får ta hem sina papper.
Vi var i Tumba en hel förmiddag. Det var en trevlig tid tillsammans med promenad, lek och lärande.
Trevlig helg!
Marina

Info HEM vecka 42

Ärade föräldrar och elever!

På skolgården leks det i höstlöv för glatta livet, men jackorna är inte alltid välkomna då oktobervädret bjuder på ett sista överskott på plusgrader. I klassrummen har arbetet med Apstjärnan av Frida Nilsson nått sitt slut!

OBS! På tisdag, 23/4, slutar skoldagen kl. 12.30 efter lunch. Fritids/Ikaros har öppet till kl. 15.15. Därefter är det “Jourfritids”.

Välkomstsamtalen fortsätter även denna vecka.

Alla elever har fått en Hälsoblankett från skolsköterskan som ska fyllas i och returneras så snart som möjligt.

Elever som ska vara på fritids på Höstlovet måste anmäla sig. Klicka på länken till höger högst upp på sidan.

OBS! I årskurs 4 går det löss just nu. Kontrollera ditt barns hår och behandla vid behov.

Till nästa vecka (läxa):

• Läsläxa: Fortsätt att läsa din egen bok hemma. Se till att nå ditt läsmål.
  • Svenska: Ta med din gamla favoritbarnbok till skolan så fort du kan..
  • 4D engelskaläxa: Se separat inlägg.
  • Matematik 4B och 4D: ingen läxa den här veckan.

Matteprov 4b och 4D

Det är dags för första avstämningen i matematik. Nu på fredag skriver 4B ett prov i matematik. 4D ska skriva provet på måndag den 22 oktober. Provet handlar om taluppfattningen, subtraktions- och additionsuppställningarna, matematiska begrepp, prioriteringsregler och problemlösning.

Kalendarium:

• Höstlov vecka 44

Engelskläxa i 4D

Hej!

De här orden är läxa i engelskan för 4D till tisdag 23/10:

hair = hår

forehead = panna

eyebrow = ögonbryn

nose = näsa, nos

eye = öga

cheek = kind

mouth = mun

lip = läpp

tooth = tand

chin = haka

ear = öra

tounge = tunga

Ha en skön fortsättning på veckan!

Magnus Wahl

magnus.wahl@stockholm.se

Tigerns fusklapp – Matematik 4AC

Veckans två problem:

De här två problemen gör vi på lektioner vecka 42. När vi arbetar med de här problemen övar vi:

• Att kunna lösa problem, genom att hjälpa Tigern.
  • Att föra resonemang, genom att stegvis skapa instruktioner och genom att diskutera rimlighet.
  • Att använda strategier, genom att använda algoritmen för multiplikation.
  • Att använda multiplikationstabellerna 1-9.