Om Skoljoggen på onsdag

Skoljoggen är ett landsomfattande arrangemang för att uppmuntra till motion och samla in pengar, årets förmånstagare är Clowner utan gränser. Det är ett frivilligt belopp men vi ser gärna att ni skänker en liten slant. Pengarna samlas in i klassen och ges av personal till oss på idrotten. Man kan också använda Swish. Ni kan swisha valfritt belopp på telefonnummer: 123-9011263 (som du ser är detta ingen 070-nummer men det funkar precis som ett vanligt telefonnummer så kommer pengarna direkt in på Skoljoggens 90-konto.

F-3

Onsdagen den 19 september kommer vi anordna skoljoggen på Årstaskolan. På förmiddagen är det F-3 som går/springer/tar sig runt en bana på cirka 800 meter med start vid dansbanan på Årstaliden, vi springer medurs. Ni kommer att ha cirka 1 timme på er att motivera er klass till att ta sig runt så många varv som möjligt. Respektive mentor/mentorer tar med sig en klasslista där ni bockar av hur många varv varje elev springer. Därefter summerar vi allas resultat och den klass som skramlat ihop flest varv i snitt per person, får ett litet pris. Vi är tacksamma om personal placerar sig längs banan för att visa vägen på det första varvet.

Samling 9.00 nere vid dansbanan för uppvärmning och peppsnack. Starten går vid cirka 9.15 och vi håller på till cirka 10.15. Vi placerar oss på grusplanen i respektive enhet, bakgården, tegelbo osv. När du som personal sedan prickar av är det lämpligt att stå på asfaltsvägen. Eftersom lunchtiderna är så olika håller man på så länge det passar och har man sen lunch kanske man passar på att göra någon annan aktivitet efter skoljoggen. Säg till barnen att ta med vattenflaska då det inte finns någonstans att dricka och de kommer bli törstiga.