Veckansinfo V. 38

Bornholmslekar

Onsdag:

Skoljoggen

Tema: Hur man blir en bra kompis

Torsdag:

Vår härliga svamputflykt till Björkhagens del av Nackareservatet

Vi åker från skolan kl. 9.00 och beräknas vara åter senast 13.00.

Fredag:

Veckans bokstav

Skapande

Städa

Information!

Välkomna på Tegelbos årliga svamputflykt!

Den 20/9 går av stapeln, vår härliga svamputflykt till Björkhagens del av Nackareservatet

Vi åker från skolan kl. 9.00 och beräknas vara åter senast 13.00.

Till denna utflykt tar eleverna med sig sin egen matsäck hemifrån i en ryggsäck. Matsäcken bör innehålla lunch+dryck samt en frukt.

Tänk på kläder efter väder, ombyte om olyckan är framme samt en PLASTPÅSE till svampen.

Om ni som vårdnadshavare vill följa med så är ni varmt välkomna

Meddela innan om ni har möjlighet att vara med denna dag.

Skoljoggen, på förmiddagen vi går/springer/tar oss runt en bana på cirka 800 meter tillsammans med F-3 med start vid dansbanan på Årstaliden. Ha lämpliga kläder, ( vi byter inte om) de tar med sig vatten flaska. Se info nedan

Om ni vill veta mer om skoljoggen och Clowner utan gränser som är årets förmånstagare av springslanten:

Det finns också ett arbetsmaterial om barns rätt att använda sig av:

Se till att barnen har kläder för väder och att det finns torrt ombyte i skolan för regniga dagar. Det är viktigt att barnen har regnkläder, gummistövlar, mm.

Glöm inte att märka barnens kläder!

Lukas mamma Anna Palmqvist ställer upp som klassrepresentant. Vi skulle behöva en representant till.

Kommande datum:

19/9 skoljoggen innan lunch

20/9 svamputflykt hela Tegelbo med matsäck hemifrån, föräldrar är välkomna att följa med. Föranmäl dig gärna till oss.

11/10 APT, enhetsråd, skolråd

V. 44 Höstlov

8/11 APT

V. 47 Temavecka

6/12 APT, enhetsråd, skolråd

13/12 Lucia, i år kommer åk 3 ha ett Luciatåg för alla F-2

14/12 skolan jullunch

21/12 skolavslutning

10/1 terminens första skoldag

24/1 öppet hus kl 16-19

Nedan elevernas självporträtt

Vi önskar er alla en trevlig helg!

Carol, Marianna, Karin och Awet

Skoljoggen är ett landsomfattande arrangemang för att uppmuntra till motion och samla in pengar, årets förmånstagare är Clowner utan gränser. Det är ett frivilligt belopp men vi ser gärna att ni skänker en liten slant. Pengarna samlas in i klassen och ges av personal till oss på idrotten. Man kan också använda Swish. Ni kan swisha valfritt belopp på telefonnummer: 123-9011263 (som du ser är detta ingen 070-nummer men det funkar precis som ett vanligt telefonnummer så kommer pengarna direkt in på Skoljoggens 90-konto.

F-3

Onsdagen den 19 september kommer vi anordna skoljoggen på Årstaskolan. På förmiddagen är det F-3 som går/springer/tar sig runt en bana på cirka 800 meter med start vid dansbanan på Årstaliden, vi springer medurs. Ni kommer att ha cirka 1 timme på er att motivera er klass till att ta sig runt så många varv som möjligt. Respektive mentor/mentorer tar med sig en klasslista där ni bockar av hur många varv varje elev springer. Därefter summerar vi allas resultat och den klass som skramlat ihop flest varv i snitt per person, får ett litet pris. Vi är tacksamma om personal placerar sig längs banan för att visa vägen på det första varvet.

Samling 9.00 nere vid dansbanan för uppvärmning och peppsnack. Starten går vid cirka 9.15 och vi håller på till cirka 10.15. Vi placerar oss på grusplanen i respektive enhet, bakgården, tegelbo osv. När du som personal sedan prickar av är det lämpligt att stå på asfaltsvägen. Eftersom lunchtiderna är så olika håller man på så länge det passar och har man sen lunch kanske man passar på att göra någon annan aktivitet efter skoljoggen. Säg till barnen att ta med vattenflaska då det inte finns någonstans att dricka och de kommer bli törstiga.

Med vänlig hälsningar Idrottslärarna.