Hej alla föräldrar till blivande klass 1D

Hej alla föräldrar till blivande klass 1D! 

Det är jag som är Nina Gustafsson och klassens blivande lärare. Jag har varit och hälsat på klassen och fått prata med dem en stund. Det var jätteroligt att få träffa dem.

Jag tänkte bara lite kort berätta vem jag är. Jag bor tillsammans med min man och mina två barn, två och sex år. Jag är uppvuxen i Skåne men flyttade upp hit till Stockholm för snart tio år sedan. Jag har arbetat som lärare i 12 år. Innan jag kom till Årstaskolan så arbetade jag som klasslärare på en skola på Lidingö. Jag har nu arbetat på Årstaskolan i snart sex år och haft min nuvarande klass sedan årskurs ett. Jag brinner för mitt yrke, då det är underbart att få möta alla dessa härliga barn varje dag och att få undervisa och få vara en del av deras utveckling. Jag har ett extra stort intresse framförallt för den tidiga läs- och skrivinlärningen och NO och har arbetat mycket med detta, både på min tidigare skola och nu. Jag ser verkligen fram emot att få börja arbeta med klassen efter sommaren och få lära känna barnen lite mer. Vi kommer ganska snart efter skolstart ha ett föräldramöte. Då kommer det mer information. Skolan börjar igen den 19:e augusti. Så varmt välkomna till vårt blivande klassrum B129 på nedervåningen längst till vänster på Sörgården.

 Jag önskar er en riktigt skön sommar och så ses vi i augusti! 

 Med vänliga hälsningar Nina Gustafsson

nina.t.gustafsson@edu.stockholm.se

 

 

Kostnadsfri simskola

Barn födda år 2012/2013 och som är folkbokförda i Stockholms stad kan anmälas till kostnadsfri simskola. Begränsat antal platser, först till kvarn. Simskolan kommer att bedrivas på strandbad runt om i Stockholm i sommar. Simskolan är måndag till fredag under veckorna 32-33. Fokus är vattenvana och inga förkunskaper krävs. Simskolan genomförs i samarbete med föreningslivet. Anmälan görs direkt till respektive förening.

Läs mer och boka på www.stockholm.se/vattenvan

Vi frågor kontakta respektive förening. 
Kanaanbadet: Stockholms Kappsimningsklubb
Farsta strandbad: SK Neptun
Sätrastrandbad: Stockholmspolisens IF
Tanto strandbad: Spårvägen Simförening
Flatenbadet: SK Neptun

 

Veckoinfo V. 24

Måndag:

iPad/SV

Bild

Tisdag:

Skolavslutning

Presentation

I onsdags kom Nina Gustafsson och hälsade på klassen. Hon kommer att bli barnens nya lärare i åk 1 så de fick träffas en liten stund innan sommarlovet. Fritidspedagogen Karin följer med klassen till Sörgården. Vi hann även hälsa på i klassrummet i Sörgården.

Information!

Måndagen den 10/6 städar vi ut oss från klassrummet, medtag extra kasse denna dag.

Nu måste ni hjälpa oss att städa ur barnens hyllor i hallen. Hyllorna ska tömmas och allt ska hem. Detta önskar vi att man har tagit hem senast på måndag eftermiddag. Tack på förhand.

Det är viktigt att barn som ska vara här under sommaren har sina saker i sin ryggsäck (badkläder, handduk, solkräm, vattenflaska, extrakläder).

Skolavslutning

Tisdag den 11/6 elever ska vara på skolan kl 8.15 då vi går tillsammans ut på skolgården för att gemensamt avsluta läsåret med övriga skolan kl. 08.30. Rektorn håller tal bland annat, där kommer vi att vara ca 30 min.

Vill ni vara med på skolgården kommer ni att få stå utanför de markerade gränserna för klasserna. Ni kommer alltså inte kunna stå tillsammans med ert barn där.

Därefter tänkte vi ha en avslutning i klassrummet, där vi delar ut terminsintyg, sjunger ngn sång, mm. Vill ni föräldrar närvara och har möjlighet så är ni välkomna att vara med i klassrummet. Det tar ca 30 min. Därefter det är fritids hela dagen.

Sommarutflykt till Alby friluftsgård

Superhjältar “Spindelmannen” klättrar upp på berget. Bra jobbat killar!

Kommande datum:

11/6 Skolavslutning

Vi vill med detta brev också tacka för det goda samarbetet med er föräldrar samt önskar er alla en riktigt skön och trevlig sommar!💐☀️

Carol, Marianna, Karin och Awet

Brev från rektorn!

Nu närmar sig avslutningen med stora steg och sommaren med den, då det bara är ett par skoldagar kvar på läsåret.
Som vanligt får ni den mesta informationen via klassens / årskursens blogg men jag har satt ihop en del information som är bra för alla att ta del av.

Jag vill också passa på att tacka alla elever, vårdnadshavare och medarbetare för ett fint läsår!

Det här årets avslutning

Tisdag den 11 juni är det dags för skolavslutning:

  • Årskurs F-6 | klockan 08.30 på Årstaskolan Årsta torg (skolan alltså)
  • Årskurs 7-9 | klockan 09.30 på Årstaskolan Årstaviken

Övriga tider för dagen kommer genom klassens / årskursens blogg.

Inför skolavslutningen för årskurs F-6 har jag skickat ut en kort film till alla elever med en dansuppmaning / utmaning för den som vill, precis som förra året. Du som inte är elev men kommer att delta i avslutningen för årskurs F-6 får också gärna hänga på 😊
Här kan du se hur vi ska göra:

Nya klasser i årskurs 4 och 7

Vi har nu gjort eller håller på att göra klart de nya klasserna i årskurs 4 och årskurs 7.
Klasserna för blivande årskurs 4 har vi postat, ni får dem alltså hem i brevlådan.
Klasserna för blivande årskurs 7 behöver lite mer tid då det är fler elever som kommer till oss från andra skolor. Vi vill veta så mycket som möjligt för att kunna sätta ihop bästa möjliga klasser.
Information om de nya klasserna i årskurs 7 kommer på måndag eller möjligen på tisdag i samband med avslutningen.

Vi vill att eleverna och även vårdnadshavare ska få se klasserna före sommaren. Vi vill dock att ni ska vara med på att det kan bli förändringar om elever flyttar eller kommer till under sommaren.

Ny paviljong till Årstaviken

Den nya paviljongen vid skolans 7-9-del vid Årstaviken står på plats och håller nu på att göras klar invändigt. Den nya byggnaden gör att vi med start höstterminen kan vara 4 parallellklasser i årskurs 7-9 framöver. i höst har vi fyra 7:or, tre 8:or och tre 9:or. Vi är glada över att få fler platser, då vi under året har behövt tacka nej till många elever i årskurs 7 och 8 eftersom vi inte haft plats.

Nästa läsårsstart

Läsåret 2019/2020 börjar måndag den 19:e augusti klockan 9.00 för årskurs F-6 på Årsta torg och årskurs 7-9 på Årstaviken.
Ytterligare information om skolstarten kommer genom klassens / årskursens blogg.

Kunskapsresultat

Vi kan börja summera årets kunskapsresultat, ett par exempel:

  • 17 elever i åk 9 når minst 300 poäng, av dem har 3 elever 340 poäng, vilket betyder att de har A i samtliga 17 ämnen. En storartad prestation!
  • Vi gör varje år ett prov i Matematik i några årskurser, provet konstrueras av PRIM-gruppen vid Stockholms universitet, UiM (gick tidigare under namnet Stockholmsprovet).
    Exempel från årets resultat nedan, här visas en procentsats för hur många elever som klarat kravgränsen inom ett område, vårt först och snittet i Stockholms skolor inom parentes:
    Åk 2: Taluppfattning 99% (95%), Geometri 95% (93%), Problemlösning 88% (82%)
    Åk 5: Taluppfattning 91% (81%), Geometri 81% (61%), Problemlösning 93% (88%)

Årstafestivalen och Globträdet

Årets Årstafestival gick ju av stapeln för circa två veckor sedan. Till slut var vädret med oss och vi fick en fin kväll tillsammans med roliga aktiviteter och toppframträdanden på scenen! Under kvällen samlade vi in pengar till Globträdet och deras verksamhet med att hjälpa barn och unga i Nairobi. Vi fick precis reda på hur mycket pengar vi samlat in: drygt 10.000 kronor, härligt! Globträdet hälsar och tackar alla för ert engagemang.

Information från stadsdelen

I sommar finns en rad gratis sommarlovsaktiviteter som anordnas för barn i åldern 6-15 år i de olika stadsdelarna inom Enskede-Årsta-Vantör. Här är sidan där alla aktiviteter finns upplagda, informationen på webben uppdateras löpande: https://www.stockholm.se/eavsommar2019