Veckansinfo V. 4

Måndag:

Studiebesök på ”Glashuset” i Sickla. Alla barn ska börja kl. 08.15, vi åker 08.30. Barn som åker är: Alma, Amir, Ada, Ebba, Evita, Destenie, Felix, Frans, Lukas, Melker, Molly, Noel, Bosse och Oscar.

Utflykt

Tisdag:

Matematik/Bild

Onsdag:

Utevistelse

Tema: Vatten

Torsdag:

iPad/SV

Idrott (Helklass) Saker att packa ner till idrottslektionerna: Idrottskläder, gymnastikskor/inneskor och handduk

Fredag:

Städa

Information!

Vi kommer att ha tema Vatten i några veckor framåt, där syftet är att barnen ska få möjlighet att utveckla medvetenhet om den egna vatten förbrukningen samt relationen med vattnet i vardagen: Vatten i skolan, hemma, i sjöar och vattendrag i Östersjön. Syftet med detta är att eleverna ska bli “vattenvän”, dvs de blir miljömedvetna. Vi kommer att göra olika vatten experimentet, mm.

Vi inledde vår vatten tema med att läsa “Droppe, En Vattensaga” och med två studiebesök på ”Glashuset” i Sickla. Halva gruppen åker den 14/1 och den andra halva åker den 21/1. Båda måndagar barnen ska börja kl. 08.15.

Se till att barnen har kläder för väder och att det finns torrt ombyte i skolan. Glöm inte att märka barnens kläder!

Skolan har öppet hus torsdag den 24 januari kl.16.00- 19.00 (skolan visar upp sin verksamhet på Bakgården). Där finns personal till för fogande för frågor mm.

Kommande datum:

21/1 Studiebesök på Glashuset i Sickla

24/1 Öppet hus kl.16.00-19.00

29/1 Studiedag

31/1 Filmprojekt. Kom ihåg att ha fyllt i godkännande.

1/2 Vi fyrar 100 dagars i skolan.

19/2 Vinterfriluftsdag.

21/2 Vi har en föreställning av vattenmannen och speed kl. 14.00 på skolan.

22/2 Vinterdisco 14.00-15.30

V. 9 Sportlov

V. 16 Påsklov

17/5 Friidrottsdag

23/5 Årstafestivalen

31/5 Lovdag

4/6 Heldagsutflykt med egen matsäck

7/6 Lovdag

11/6 Skolavslutning

Kommande datum för APT-möten:

14/3 APT, enhetsråd

11/4 APT

16/5 APT

Nedan bilder från veckans bokstav P

Vi har arbetat med symmetri. Barnen ska få förståelse för jämvikten mellan formen och formens delar, spegelsymmetri när två sidor om en mittlinje speglar varandra.

Vi önskar er alla en trevlig helg!

Carol, Marianna, Karin och Awet

Information om studiedag och vårens stormöten

Hejsan alla familjer på Årstaskolan!

Hoppas ni har haft en skön julledighet!
Jag vill påminna er om att det är studiedag tisdagen den 29 januari för all personal, vilket innebär att det då är jourfritids bemannat med vikarier.

Jag vill också redan nu flagga för våra stormöten som gäller för all personal på skolan. Dessa kommer att inträffa tre gånger under vårterminen. Följande datum gäller; onsdag 6 februari, tisdag 26 mars och tisdag 7 maj, då fritids är bemannat av vikarier från klockan 15.15.

Ni kan redan nu gå in och anmäla om ni behöver omsorg dessa dagar för ert/era barn via länken ANMÄLAN TILL LOV- OCH JOURFRITIDS som finns i det övre röda fältet på denna sida.

Tack för gott samarbete!
Nina Park, biträdande rektor

Veckoinfo V. 3

Hej och god fortsättning på det nya året!

Välkomna tillbaka efter jullovet. Vi hoppas att alla haft ett avkopplande lov!

Nu ser vi fram emot många spännande nya arbeten.

Måndag:

Utflykt

Tisdag:

Matematik/Bild

Onsdag:

Utevistelse

Tema: Vatten

Torsdag:

Fredag:

Städa

Information!

Kommande datum:

14/1 Studiebesök på Glashuset i Sickla

21/1 Studiebesök på Glashuset i Sickla

24/1 Öppet hus kl 16-19

29/1 Studiedag

31/1 Filmprojekt. Kom ihåg att ha fyllt i godkännande.

1/2 Vi fyrar 100 dagars i skolan.

19/2 Vinterfriluftsdag.

22/2 Vinterdisco 14.00-15.30

V. 9 Sportlov

V. 16 Påsklov

17/5 Friidrottsdag

23/5 Årstafestivalen

31/5 Lovdag

4/6 Heldagsutflykt med egen matsäck

7/6 Lovdag

11/6 Skolavslutning

Kommande datum för APT-möten:

14/3 APT, enhetsråd

11/4 APT

16/5 APT

Vi önskar er alla en trevlig helg!

Carol, Marianna, Karin och Awet

Mobila filmverkstaden

Vi på Tegelbo kommer att vara med i ett filmprojekt v 5. Inför projektet behöver vi ert godkännande att ert barn får vara med på film. Var god och fyll i godkännandeblanketten nedan:

Godkännandeblankett för MoGodkännandeblankett för Mobila filmverkstaden HT2018bila filmverkstaden HT2018

Tack för att du skriver på Godkännandeblanketten för den Mobila filmverkstaden som sker genom Stockholms filmfestival Junior i samarbete med Skapande skola! Ditt godkännande av blanketten krävs eftersom omyndiga inte får vara delaktig i filmverkstaden utan vårdnadshavares tillstånd och behöver ha skrivits på innan filmverkstadsdagen.

Skolan har bokat denna filmverkstad med syftet att eleverna ska få lära sig hur det kan gå till att utveckla en historia och spela in en film och redigera den i redigeringsprogram på egen hand, samt förhoppningsvis väcka deras intresse att fortsätta med filmskapande i framtiden.

Filmerna som görs under Mobila Filmverkstaden deltar i festivalens kortfilmstävling 1 minut film och blir automatiskt bidrag i STOCKmotions kortfilmstävling. Inga filmer visas utan att vårdnadshavare informeras. Tävlingen har deadline 1 april 2018. Filmer skapade efter deadline är med i 2019 års tävling och vid nominering visas de inte utan filmskapares tillstånd.

Vi arrangerar dessutom en gratis filmfestival i april 2019 med filmer från hela världen för alla mellan 6-19 år och pedagoger. Läs mer om hur ni bokar plats på vår webb i länkarna nedanför.

Dessutom kommer ett urval av filmerna som skapas på Mobila filmverkstaden att visas vid ett tillfälle i samband med filmfestivalen under festivalveckan april 2019.