Veckansinfo V. 8

Eleverna fick idag träffa sina faddrar och utbytte alla hjärtans kort

Måndag:

iPad/SV

Veckans bokstav

Utflykt

Tisdag:

Vinterfriluftsdag

Onsdag:

Utevistelse

Veckans bokstav

Tema: Vatten

Torsdag:

iPad/SV

Idrott (Helklass) Saker att packa ner till idrottslektionerna: Idrottskläder, gymnastikskor/inneskor och handduk.

Fredag:

Matematik

Föreställning av “vattenmannen och speed ” en show om vatten spelas kl. 14.00 på skolan.

Städa

Information!

Tisdagen den 19/2 kommer hela Tegelbo att ha en vinterfriluftsdag på Kärrtorps IP. Till denna dag vore det bra om de elever som har möjlighet tar med sig hjälm, skridskor. Det kommer även finnas material för elever att låna men dock i begränsat antal. Meddela oss senast måndag vecka 8 om ert barn vill låna skridskor från skolan.

Vi kommer servera korv med bröd till lunch och mellanmålet äter vi på Tegelbo. Ni får gärna tänka på att klä ert barn i kläder efter väder samt packa ned deras utrustning i ryggsäckar, inte plastpåsar. Vi ber er även att testa utrustningen hemma så att skridskor samt hjälm fortfarande passar.
Vi ser fram emot en mysig dag med våra Tegelbobarn!
Hälsningar personalen på Tegelbo!

Kommande datum:

19/2 Vinterfriluftsdag.

22/2 Vi har en föreställning av vattenmannen och speed kl. 14.00 på skolan.

22/2 Vinterdisco 14.00-15.30

V. 9 Sportlov

26/3 Stänger skolan tidigare pga. Skolutvecklingsmöte. SKUTT-möte med jourfritids från kl. 15.30.

V. 16 Påsklov

17/5 Friidrottsdag

23/5 Årstafestivalen

31/5 Lovdag

4/6 Heldagsutflykt med egen matsäck

7/6 Lovdag

11/6 Skolavslutning

Kommande datum för APT-möten:

14/3 APT, enhetsråd

11/4 APT

16/5 APT, enhetsråd

Nedan bilder från veckans bokstav Y

Vi har uppmärksammat Samernas nationaldag.

Vi önskar er alla en trevlig helg!

Carol, Marianna, Karin och Awet

Vinterfriluftsdag tisdag 19/2

Hej alla där hemma!
Tisdagen den 19/2 kommer hela Tegelbo ha en vinterfriluftsdag på Kärrtorps IP. Till denna dag vore det bra om de elever som har möjlighet tar med sig hjälm, skridskor eller stjärtlapp. Det kommer även finnas material för elever att låna men dock i begränsat antal. Meddela senast måndag 18/2 om ert barn vill låna skridskor från skolan, så ska vi göra vad vi kan för att ordna det. Vi kommer servera korv med bröd till lunch och mellanmålet äter vi på Tegelbo. Ni får gärna tänka på att klä ert barn i kläder efter väder samt packa ned deras utrustning i ryggsäckar, inte plastpåsar. Vi ber er även att testa utrustningen hemma så att skridskor samt hjälm fortfarande passar.

Vi ser fram emot en mysig dag med våra Tegelbobarn!
Hälsningar personalen på Tegelbo!

Kan ni hjälpa oss att hitta PRAO-platser?

11-15 mars (vecka 11) är det dags för årskurs 8 på Årstaskolan att genomföra PRAO – och vi behöver din hjälp!
Vi saknar fortfarande ett större antal platser till våra åttor. Kan du och/eller ditt företag ta emot några eller någon av våra elever? Anmäl er i så fall – och få mer information genom Årstaskolans studie- och yrkesvägledare Malin:
malin.plantin.wantell@stockholm.se
Senast den 28 februari 2019 skulle vi behöva ha din anmälan.
Dela gärna vidare detta om du känner någon som skulle kunna hjälpa oss! Stort tack!

Information till alla vårdnadshavare med barn på fritids och/eller fritidsklubben Ikaros!

Här kommer lite information kring jourfritids, det vill säga när den ordinarie personalen har stormöten eller studiedagar. Ni har inför dessa tillfällen möjlighet att anmäla närvaro för ert/era barn via den länk som finns på alla enheters bloggar. Inför dessa tillfällen räknar jag ihop hur många barn som är anmälda och tillsätter vikarier utifrån detta antal.
När det blir många barn som kommer utan att vara anmälda i förväg får det konsekvenser för verksamheten och barnen riskerar att inte få den trygghet, omsorg och verksamhet som de har rätt till. Dessutom kan arbetssituationen för de vikarier som arbetar bli mycket stressig. I onsdags den 6 februari när det var stormöte, vilket innebar vikarier från kl 15.15, var det ca 40 barn som inte var anmälda i förväg som var kvar på jourfritids. Om jag vetat detta så hade jag självklart tagit in fler vikarier, för det är ju så att vi på skolan vill att barnen ska ha en bra och trygg verksamhet även vid dessa tillfällen.

Jag har förståelse för att det kan vara mycket för er vårdnadshavare att hålla reda på, men försök att komma ihåg att anmäla om ni behöver omsorg vid dessa tillfällen!

Påminner också om att anmäla närvaro på lovfritids på SPORTLOVET som infaller vecka 9, den 25 februari till och med den 1 mars. Länken för anmälan stänger nu på söndag 15 februari.

Vänligen
Nina Park