Veckansinfo V. 15

Måndag:

Studiebesök på Årsta bibliotek (halv grupp)

NTA

Utflykt

Tisdag:

iPad/SV

Onsdag:

Utevistelse

Tema: Påsk

Torsdag:

iPad/SV

NTA

Idrott (Helklass) Saker att packa ner till idrottslektionerna: Idrottskläder, gymnastikskor/inneskor och handduk.

Fredag:

Städa

Kommande datum:

8/4 Studiebesök på Årsta bibliotek

V. 16 Påsklov

26/4 Junibacken

17/5 Friidrottsdag

23/5 Årstafestivalen

31/5 Lovdag

4/6 Heldagsutflykt med egen matsäck

7/6 Lovdag

11/6 Skolavslutning

Kommande datum för APT-möten:

11/4 APT

16/5 APT, enhetsråd

Nedan bilder från veckans bokstav Ä

Besök på Årsta bibliotek

Vi önskar er alla en trevlig helg!

Carol, Marianna, Karin och Awet

Nya rutiner gällande modersmål

Nya rutiner för anmälan till modersmål gäller från och med vårterminen 2019.

Vårdnadshavare anmäler intresse att läsa modersmål till skolan. Utgångspunkten är att en elev som anmält sig till modersmålsundervisning betraktas som anmäld under hela sin skolgång med undantag av elevs byte av skola. Istället för ny anmälan inför varje nytt läsår tillämpas aktiv avanmälan. Avanmälan kan endast göras inför nytt läsår.

Observera att skolan kommer att, inför ett nytt läsår, avanmäla elever som har en frånvaro högre än 35 %. Vid dessa tillfällen kommer vårdnadshavare informeras.

Det betyder att vårdnadshavare endast ska ansöka om modersmål:

· om eleven inte läst modersmål förut

· om eleven bytt skola, då ska ny anmälan görs till mottagande skola

· om en elev har haft högre frånvaro än 35 % och avregistrerats. Då krävs dock att vårdnadshavare och elev i samförstånd kommit fram till att eleven verkligen ska fortsätta läsa modersmål. I detta fall är det mycket viktigt att eleven verkligen går på modersmål och att vårdnadshavare har koll på att så är fallet.

Observera att sista anmälningsdatum är den 29 april.

Blanketterna anmälan och avanmälan hittar du på stockholm.se samt Årstaskolans hemsida https://arstaskolan.stockholm.se/modersmal

Information till alla vårdnadshavare på Årstaskolan

Hej!

Igår, tisdag den 2 april föll ett öppnat fönster in i ett klassrum, när vinden fick tag i det. Ingen i rummet blev skadad vid det inträffade och vårdnadshavarna till eleverna i den aktuella klassen fick ett mejl av mig igår.

Direkt efter incidenten såg vi till att alla skolans fönster av samma typ låstes och inte kan öppnas förrän anledningen till incidenten är utredd. Vi inväntar nu utredning och handlingsplan från fastighetsägaren SISAB och deras entreprenör.

Med vänliga hälsningar, Kalle Enström – rektor