Hej alla föräldrar till blivande klass 1D

Hej alla föräldrar till blivande klass 1D!

Det är jag som är Nina Gustafsson och klassens blivande lärare. Jag har varit och hälsat på klassen och fått prata med dem en stund. Det var jätteroligt att få träffa dem.

Jag tänkte bara lite kort berätta vem jag är. Jag bor tillsammans med min man och mina två barn, två och sex år. Jag är uppvuxen i Skåne men flyttade upp hit till Stockholm för snart tio år sedan. Jag har arbetat som lärare i 12 år. Innan jag kom till Årstaskolan så arbetade jag som klasslärare på en skola på Lidingö. Jag har nu arbetat på Årstaskolan i snart sex år och haft min nuvarande klass sedan årskurs ett. Jag brinner för mitt yrke, då det är underbart att få möta alla dessa härliga barn varje dag och att få undervisa och få vara en del av deras utveckling. Jag har ett extra stort intresse framförallt för den tidiga läs- och skrivinlärningen och NO och har arbetat mycket med detta, både på min tidigare skola och nu. Jag ser verkligen fram emot att få börja arbeta med klassen efter sommaren och få lära känna barnen lite mer. Vi kommer ganska snart efter skolstart ha ett föräldramöte. Då kommer det mer information. Skolan börjar igen den 19:e augusti kl. 8.55. Vi ses vid stora ingången till Sörgården där jag och Karin kommer stå med en skylt där det står 1D på. Vi kommer sedan att vara i klassrum B129 på nedervåningen längst till vänster på Sörgården.

Jag önskar er en riktigt skön sommar och så ses vi i augusti! 🌺

Med vänliga hälsningar Nina Gustafsson

nina.t.gustafsson@edu.stockholm.se

Kostnadsfri simskola

Barn födda år 2012/2013 och som är folkbokförda i Stockholms stad kan anmälas till kostnadsfri simskola. Begränsat antal platser, först till kvarn. Simskolan kommer att bedrivas på strandbad runt om i Stockholm i sommar. Simskolan är måndag till fredag under veckorna 32-33. Fokus är vattenvana och inga förkunskaper krävs. Simskolan genomförs i samarbete med föreningslivet. Anmälan görs direkt till respektive förening.

Läs mer och boka på www.stockholm.se/vattenvan

Vi frågor kontakta respektive förening.
Kanaanbadet: Stockholms Kappsimningsklubb
Farsta strandbad: SK Neptun
Sätrastrandbad: Stockholmspolisens IF
Tanto strandbad: Spårvägen Simförening
Flatenbadet: SK Neptun

Veckoinfo V. 24

Måndag:

iPad/SV

Tisdag:

Skolavslutning

Presentation

I onsdags kom Nina Gustafsson och hälsade på klassen. Hon kommer att bli barnens nya lärare i åk 1 så de fick träffas en liten stund innan sommarlovet. Fritidspedagogen Karin följer med klassen till Sörgården. Vi hann även hälsa på i klassrummet i Sörgården.

Information!

Måndagen den 10/6 städar vi ut oss från klassrummet, medtag extra kasse denna dag.

Nu måste ni hjälpa oss att städa ur barnens hyllor i hallen. Hyllorna ska tömmas och allt ska hem. Detta önskar vi att man har tagit hem senast på måndag eftermiddag. Tack på förhand.

Det är viktigt att barn som ska vara här under sommaren har sina saker i sin ryggsäck (badkläder, handduk, solkräm, vattenflaska, extrakläder).

Skolavslutning

Tisdag den 11/6 elever ska vara på skolan kl 8.15 då vi går tillsammans ut på skolgården för att gemensamt avsluta läsåret med övriga skolan kl. 08.30. Rektorn håller tal bland annat, där kommer vi att vara ca 30 min.

Vill ni vara med på skolgården kommer ni att få stå utanför de markerade gränserna för klasserna. Ni kommer alltså inte kunna stå tillsammans med ert barn där.

Därefter tänkte vi ha en avslutning i klassrummet, där vi delar ut terminsintyg, sjunger ngn sång, mm. Vill ni föräldrar närvara och har möjlighet så är ni välkomna att vara med i klassrummet. Det tar ca 30 min. Därefter det är fritids hela dagen.

Sommarutflykt till Alby friluftsgård

Superhjältar “Spindelmannen” klättrar upp på berget. Bra jobbat killar!

Kommande datum:

11/6 Skolavslutning

Vi vill med detta brev också tacka för det goda samarbetet med er föräldrar samt önskar er alla en riktigt skön och trevlig sommar!💐☀️

Carol, Marianna, Karin och Awet