Här kommer lite information kring jourfritids, det vill säga när den ordinarie personalen har stormöten eller studiedagar. Ni har inför dessa tillfällen möjlighet att anmäla närvaro för ert/era barn via den länk som finns på alla enheters bloggar. Inför dessa tillfällen räknar jag ihop hur många barn som är anmälda och tillsätter vikarier utifrån detta antal.
När det blir många barn som kommer utan att vara anmälda i förväg får det konsekvenser för verksamheten och barnen riskerar att inte få den trygghet, omsorg och verksamhet som de har rätt till. Dessutom kan arbetssituationen för de vikarier som arbetar bli mycket stressig. I onsdags den 6 februari när det var stormöte, vilket innebar vikarier från kl 15.15, var det ca 40 barn som inte var anmälda i förväg som var kvar på jourfritids. Om jag vetat detta så hade jag självklart tagit in fler vikarier, för det är ju så att vi på skolan vill att barnen ska ha en bra och trygg verksamhet även vid dessa tillfällen.

Jag har förståelse för att det kan vara mycket för er vårdnadshavare att hålla reda på, men försök att komma ihåg att anmäla om ni behöver omsorg vid dessa tillfällen!

Påminner också om att anmäla närvaro på lovfritids på SPORTLOVET som infaller vecka 9, den 25 februari till och med den 1 mars. Länken för anmälan stänger nu på söndag 15 februari.

Vänligen
Nina Park
Biträdande rektor

En tanke om “Information till alla vårdnadshavare med barn på fritids och/eller fritidsklubben Ikaros!

1. Profilbild
    Jan says:

Om vuxna…människor tittade mindre på fåniga mobilspel men desto mer på Er veckoinfo, så skulle detta problem inte vara något problem. Eller åtminstone ett mycket mindre problem…!