Program – Öppet Hus – Torsdag 24 Januari | Kl 16-19

Nu är det dags för Öppet Hus igen och på torsdag den 24 januari är ni välkomna till oss mellan klockan 16.00-19.00.
Under dagen kan ni träffa medarbetarna på skolan och höra mer om hur vi arbetar – och givetvis har du även möjlighet att se våra lokaler och hur vi har det på skolan.
Ni som redan går på skolan eller är vårdnadshavare är lika välkomna som ni som inte hittills hör till Årstaskolan men är nyfikna på oss.

Vi har öppet på våra båda skoldelar:
Årstaskolan Årsta torg F-6, Hjälmarsvägen 15
Årstaskolan Årstaviken 7-9, Simlångsvägen 26

Program – ladda ned PDF

Årstaskolan – Årsta Torg | Årskurs F-6

Årstaskolan -Årstaviken | Årskurs 7-9

Veckoinfo v

Mån; iPad och bild i halvklasser

Tis; NTA och Matte i halvklasser.

Ons; Vi leker på bakgårdens gård. Vattentema och dramalek, i halvklass. Skolbiblioteket och dans/rörelse i halvklass.

Tors; vattentema i helklass

Idrott för alla utom blå borden. Kom ihåg idrottskläder och handduk. Blå borden kommer arbeta med ipaden.

Öppet hus 16-19 (skolan visar upp sin verksamhet på bakgården)

Fre;

Städa

Vattentema och dramalek i halvklass.

Veckans bokstav har varit bokstaven P. Vi har inte bara hittat ord som börjar på P, utan många ord som slutar på P.

Vi har jobbat vidare med kodning och programmering i matematiken. De har fått träna på vad en algoritm är.

Vi kommer nu att börja med NTA, som står för Natur och Teknik för Alla. Det område vi kommer att arbeta med i år är att mäta och jämföra.

I månadsskiftet kommer jag att börja med utvecklingssamtal. Det kommer sitta en lista med era tider utanför klassrummet. Om ni vill ändra tid, så försök att i första hand byta med varandra. Det finns även några få luckor att byta till. Men de rutor med XXXX går inte att byta till.

Vill också påminna om att fylla i godkännandet för filmprojektet. Jag har ingen tillgång till vilka som fyllt i eller ej, så har ingen möjlighet att påminna personligen.

Önskar alla en trevlig helg!!!!

Kommande datum:

24/1 öppet hus kl 16-19

29/1 studiedag

1/2 filmprojekt. Kom ihåg att ha fyllt i godkännande.

19/2 vinterfriluftsdag.

21/2 kl 14,00 kommer vi att se en föreställning på skolan.

22/2 vinterdisco 14-15,30

vecka 9 sportlov

5/3 konserthuset på fm, vi åker 8,30

7/3 överraskningsutflykt. Vi tar med lunch från skolan.

14/3 APT, enhetsråd

11/4 APT

Vecka 16 påsklov

16/5 APT, enhetsråd

17/5 friidrottsdag

23/5 årstafestivalen

31/5 lovdag

4/6 heldagsutflykt med egen matsäck

7/6 lovdag

11/6 skolavslutning

Information om studiedag och vårens stormöten

Hejsan alla familjer på Årstaskolan!

Hoppas ni har haft en skön julledighet!
Jag vill påminna er om att det är studiedag tisdagen den 29 januari för all personal, vilket innebär att det då är jourfritids bemannat med vikarier.

Jag vill också redan nu flagga för våra stormöten som gäller för all personal på skolan. Dessa kommer att inträffa tre gånger under vårterminen. Följande datum gäller; onsdag 6 februari, tisdag 26 mars och tisdag 7 maj, då fritids är bemannat av vikarier från klockan 15.15.

Ni kan redan nu gå in och anmäla om ni behöver omsorg dessa dagar för ert/era barn via länken ANMÄLAN TILL LOV- OCH JOURFRITIDS som finns i det övre röda fältet på denna sida.

Tack för gott samarbete!
Nina Park, biträdande rektor

Veckoinfo v 3

Mån; iPad och bild i halvklasser

Tis; Matte och vattentema i halvklasser

Ons; Vi leker på bakgårdens gård. Matte för blåröda och dramalek för gulgröna, rörelse,biblioteket

Tors; Matte i helklass

Idrott för alla utom gula borden. Kom ihåg idrottskläder och handduk. Gula borden kommer arbeta med ipaden.

Fre;

Städa

Ma för gulgröna, dramalek för blåröda

Välkomna tillbaka! Vi har nu bytt platser och kanske behöver göra ngn justering de första dagarna. Annars försöker vi ha dessa platser fram till sportlovet.

Jag förstår att det krånglar till det lite inför idrotten att veta vilket bord barnet sitter vid. Vi ber om ursäkt för det, men gör ju dessa byten för att gynna lärmiljön.

Vi är också glada över att Jocke är tillbaka hos oss.

Ser fram emot denna termin tillsammans!

Lotta, Sara, Jonas och Jocke.

Kommande datum:

24/1 öppet hus kl 16-19

29/1 studiedag

1/3 filmprojekt. Kom ihåg att ha fyllt i godkännande.

19/2 vinterfriluftsdag.

22/2 vinterdisco 14-15,30

vecka 9 sportlov

5/3 konserthuset på fm, vi åker 8,30

7/3 överraskningsutflykt. Vi tar med lunch från skolan.

14/3 APT, enhetsråd

11/4 APT