Veckobrev vecka 23

Veckan som gått

Nu börjar vårterminen och förskoleklass året lida mot sitt slut och sommarlovet tar vid från onsdag☀️

Denna vecka har vi repeterat bokstäver men även veckodagar, månader och årstider. Barnen har också fått läsa/peka på bokstäver en och en för mig. Klassen har gjort fina framsteg under året, först med Emmy och nu på slutet med mig.

Under högläsningen fokuserade vi denna vecka på att läsa en ”Handbok för Superhjältar” (av Elias & Agnes Våhlund) detta då vi fått  (multianvändbara)scarfs med bokens tryck på av en givmild förälder i klassen, tack! Barnen blev superglada för presenten efter att vi läst färdigt boken. Handlingen i boken rör sig i stort om att stå upp för sig själv men även försvara kompisar mot orättvisor.

Om barnen önskar kan ni gärna fortsätta läsningen om Jacks spännande äventyr från boken Jättar vid Kaknästornet under sommaren.

Barnen har även ögnat igenom sina böcker som de jobbat med under  ASL lektionerna. På avslutningen kommer barnen ha möjlighet att visa sina böcker i sina iPads för er vårdnadshavare.

Efter första rasten på måndag gav vi våra lycka till-kort till fadderklassens elever, vilket uppskattades av dem. Vi har också övat på Kalles avslutningsdans som även finns här på bloggen i ett separat inlägg.

Under matematiklektionen har vi repeterat talföljden 0-20 och arbetat med att avsluta olika uppgifter i matematikboken. Nu har alla fått ta hem böckerna och önskar barnen öva på matematik kunskaper under sommaren så finns det även ogjorda uppgifter kvar att träna på i boken.

På idrotten hade grupp 1 rörelselekar och hinderbana och grupp 2 gick joggingspåret till Årstalidens park för lek.

Vi har även rensat våra lådor och plockat ihop arbeten för att tas hem samt städat i klassrummet.

Vi önskar att ni tar med er en kasse så ni kan tömma barnens hyllor efter skolavslutningen. Sommarfritids kommer i år att vara på Sörgården och då kommer det att bli ont om plats att hänga kläder. Vi rekommenderar att barnen tar med sin ryggsäck varje dag, packad med sommarutrustning (extra ombyte, vattenflaska o dyl.).

Kalle vill även informera er om gratis simskola under sommaren, bifogar detta i ett separat inlägg 🙂

Trevlig helg!

Måndag

Vi avrundar förskoleklass året och sista skoldagen innan avslutningen med en utflykt till Årstaliden med picknick och lek 😊

Avslutningsdagen 🌺

Viktiga datum

11 juni är det skolavslutning mellan kl: 08.30-10.00. Vi börjar ute på skolgården, går sedan in till respektive klassrum och avrundar med gemensam fika med 0A i Sörgårdens kök. Separat inbjudan finns på bloggen. Välkomna😃 Efter avslutningen får barnen gå hem eller stanna kvar på fritids.

Höstens skolstart är den 19 augusti kl: 09.00. Barnen fortsätter i höst i samma klassrum med Elin och Ulf.