Veckobrev vecka 20

Veckan som gått

Denna vecka har barnen bl.a fått i uppdrag att rita en figur efter instruktion, vilket visade sig vara en riktigt rolig lektion. Barnen fick öva på att följa endast den instruktion som sades och se hur lika men ändå lite olika allas figurer blev.

På ASL har barnen fått smileys att skriva passande ord eller meningar till.

Under högläsningen har vi nu börjat läsa den tredje boken i serien om Spådomen om Jack, boken heter Sjöodjur i Slussen.

Torsdagen gick i bokens tecken då barnen fick ge varandra boktips vilket resulterade i en massa fina sådana; så härligt att höra att bokintresset är stort i klassen! Efter lunch var det sedan bokbyte för de barn som lämnat in böcker och det såg ut som barnen var nöjda med sina nya böcker.

I matematiken har barnen fått öva på lite olika uppgifter i sina matematikböcker. Barnen har bl.a tolkat enkla koder, räknat summan av mynt och jobbat med symmetri.

På idrotten hade barnen redskapsgymnastik i grupp 1 medan grupp 2 gick på walkingrundan.

Under lektionstid har vi under hälsomånaden haft olika slag av rörelsemoment även i klassen och även bl.a. sett på avsnitt från UR serien ”Hopp hopp tv”. I avsnitten möter vi barn som presenterar sporter, lekar och aktiviteter de utövar samt elitidrottare och experter. De avsnitt vi sett hittills har handlat om sömn, vila, laganda och kondition.

Mer motion fick vi i underbart väder och med glada, kämpiga och entusiastiska barn också under onsdagen då vi var iväg till Farsta Ip. Barnen fick pröva på att springa 30 m häck, längdhopp, spjutboll och 60 m löpning.

Vi vill informera er om att klassen i höst kommer att få en lärare vid namn Elin Johannesson och att Ulf fortsätter som fritidspedagog med barnen. Elin kommer och besöker klassen en stund under förmiddagen på onsdag 22/5.

Obs; fyll gärna i blanketten om Hälsomånad-Utmaningen ni fick hem, så kan vi vara med i utlottningen av fina priser på Årsta festivalen som ju är den 23 maj. OBS: lämna in blanketterna den 22 maj, dagen innan festivalen, tack !

Hjärtligt Välkomna till Årstafestivalen

torsdagen den 23 maj kl: 16.00-19.00.

Eftersom förskoleklassen är obligatorisk från och med i år så är det obligatoriskt närvaro t.o.m. 18.00 för förskoleklass elever. Barnen kompenseras sedan med en ledig dag fredagen den 7/6😊Det är mycket viktigt att ni prickar av ert barn när ni kommer.

Hoppas vi ses på torsdag i festival anda!

Förmiddag; svenska

Efter lunch är det lång rast på bakgården då vi pedagoger har enhetsmöte.

Förmiddag; utelekar

Efter lunch har grupp 2 idrott och grupp 1 walking/rörelselekar utomhus.

Förmiddag; ASL i halvklasser

Eftermiddag; matematik

Förmiddag; utelekar

Eftermiddag; Eva tar hand om klassen då vi har arbetslagsmöte.

Förmiddag; svenska

Efter lunch; vi gör klart uppgifter, städar och iordningställer i klassen.

Viktiga datum

23 Maj är det Årstafestivalen kl. 16-19. Förskoleklasserna har obligatorisk närvaro till 18.00.

31/5 & 7/6 är lovdagar (fritids).

11 juni är det skolavslutning! Sommarlovet börjar!