Veckobrev vecka 19

Veckan som gått

Denna vecka har vi haft Astrid Lindgren tema under tre lektioner för att anknyta till vårt Junibacken besök. Barnen har fått lära sig om Astrids bakgrund, om hennes barndomsfamilj och unga liv innan författardebuten i 37 års ålder. Vidare anordnades en tipspromenad med frågor kopplat till ämnet. Barnen fick även se ett avsnitt då Pippi Långstrump hittar en spunk och teckna Astrid Lindgren själv eller någon av hennes karaktärer.

Vi hade en fantastisk dag på Junibacken, tack till Majkens och Leias pappa, Unos och Leons mamma som följde med. Förutom lek och skoj samt sagotåget fick barnen ta del av programtillfället ”orden i lådan” som bl.a. handlade om sammansatta ord.

På ASL har även andra halvan av klassen nu fått arbeta med Bornholms-appen medan andra halvan av klassen denna vecka övade på att skriva bokstäver och ord/meningar.

Under högläsningen har vi nu börjat läsa den andra boken i serien om Spådomen om Jack, boken heter Bergtroll på slottet.

I matematiken har vi övat på att tolka enkla koder på olika sätt i barnens matematikböcker.

På idrotten spelade barnen fotboll och hade redskapsgymnastik i grupp 2 medan grupp 1 gick på walkingrundan.

Under hälso-lektionen fick barnen skriva och/eller rita något de mår bra av som t.ex. att leka eller cykla. Dessa texter och ritningar samlades sedan på ett större ark på anslagstavlan i klassrummet och blir samtidigt ett tips för kompisarna om ”må bra-tillfällen”.

Obs; fyll gärna i blanketten om Hälsomånad-Utmaningen ni fick hem, så kan vi vara med i utlottningen av fina priser på Årsta festivalen den 23 maj.

Vi har haft en del besök av vårdnadshavare i klassen, vilket varit trevligt men vi vill nu runda av/avsluta besöken. Detta eftersom vi har en kort tid tillsammans kvar och maj månad i sig är en innehållsrik månad som barnen har att förhålla sig till. Andra vuxna och förändringar i rutiner kan ibland även skapa oro i barngruppen och nu på slutet har ju barnen säkert även mycket tankar kring avslut i förskoleklass och att börja i första klass i höst. Tack för er hänsyn och förståelse kring detta.

Nästa vecka onsdag 15/5 har vi Friidrottsdag på Farsta IP. Barnen bör ha med sig en TOM matlåda, bestick och vattenflaska. Mjuka sköna kläder efter väder och bra ”springskor”. Grenarna vi ska pröva på är: 30 meter, 60 meter häck, längdhopp och spjutboll.

VI ÅKER FRÅN SKOLAN 08.30! Åter på skolan till mellanmål.

På torsdag har vi bokbytardag, se info i separat inlägg!

Förmiddag; svenska

Efter lunch är det lång rast på bakgården då vi pedagoger har enhetsmöte.

Förmiddag; ASL i halvklasser

Efter lunch har grupp 1 idrott och grupp 2 walking.

FRIIDROTTSDAG FARSTA IP

En dag i bokens tecken; BOKBYTARDAG

Förmiddag; Matematik

Efter lunch; svenska

Viktiga datum

15 Maj Friidrottsdag Farsta IP

16 Maj Bokbytardag. APT, enhetsråd och skolråd. Skolan stänger 16.45.

23 Maj är det Årstafestivalen kl. 16-19. Hämta gärna innan kl. 16.00 om ni har möjlighet. Inget jourfritids.

31/5 & 7/6 är lovdagar (fritids).

11 juni är det skolavslutning! Sommarlovet börjar!