Veckobrev vecka 18

Veckan som gått

Denna vecka har vi samlat på några ord på Qq och tittat på Fem myror är fler än fyra elefanter samt Livet i bokstavslandet kopplat till bokstaven. Därmed har vi nu gått igenom hela alfabetets bokstäver. På ASL har vi denna vecka arbetat med Bornholms-appen i halvklass där barnen bl.a. bildade ord och övade på rim. Andra halvan av klassen övade samtidigt på att skriva bokstäver och ord/meningar. Vi har nu även skapat en egen saga tillsammans i grupp 2 med trollet Trulle som huvudperson.

I samband med hemläxan som handlade om varför det är viktigt att sova har barnen svarat klokt bl.a att det är för att; ”ladda batterierna”, att orka, inte bli sjuk, vila hjärnan och helt enkelt för att man är trött. Vi har även lärt oss om sömn och vila genom att se på avsnitt ur en serie om olika hälsoaspekter.

Under högläsningen har vi nu börjat läsa fortsättningen av serien om Jakten på Jack som heter Spådomen om Jack. Även denna spännande serie om Jack innehåller fyra böcker och första boken heter Drakar i Globen.

I matematiken har vi sorterat sedlar och mynt och barnen har sedan turvis fått prissätta några föremål som en kompis därefter fått handla av denne.

På idrotten spelade barnen bl.a fotboll i grupp 1 medan grupp 2 gick på walkingrundan.

Under NTA lektionerna har barnen nu slutfört uppgifterna om att mäta och jämföra längder med olikt material till sitt förfogande och har klarat dessa moment med bravur.

Under hälso-lektionen nu på fredag samlads vi på mattan i klassrummet och barnen fick turvis dra en lapp där det stod olika rörelse-uppgifter att utföra. Därefter fick barnen slå en stor tärning på golvet, antalet prickar på tärningen visade då antalet gånger som uppgiften skulle göras. Barnen fick exempelvis hoppa på ett ben eller göra armhävningar.

Inför besöket till Junibacken kommande torsdag, den 9/5 så har vi nu tre vårdnadshavare som anmält sig följa med oss och nu är vuxen närvaron komplett 🙂

Förmiddag: svenska; tema Astrid Lindgren

Efter lunch är det lång rast på bakgården då vi pedagoger har enhetsmöte.

Förmiddag; tema Astrid Lindgren forts.

Efter lunch har grupp 2 idrott och grupp 1 walking.

Förmiddag; tema Astrid Lindgren forts.

Efter lunch; ASL grupp 1, svenska grupp 2

Torsdag

BESÖK TILL JUNIBACKEN: Heldagsutflykt till Junibacken på Djurgården. Barnen tar med egen matsäck med lunch, dricka och en frukt. Inga nötter! Vi åker ca. 8.30 och kommer tillbaka till mellanmålet, 14.

Förmiddag; matematik.

Efter lunch; hälso-tema lektion.

Viktiga datum

9 Maj utflykt till Junibacken.

16 Maj har vi APT, enhetsråd och skolråd. Skolan stänger 16.45.

23 Maj är det Årstafestivalen kl. 16-19. Hämta gärna innan kl. 16.00 om ni har möjlighet. Inget jourfritids.

31/5 & 7/6 är lovdagar (fritids).

11 juni är det skolavslutning! Sommarlovet börjar!