Veckobrev vecka 15

Veckan som gått

Denna vecka har vi skrivit ord kopplat till påsken på ASL. Vi gick igenom de vårtecken som barnen sett under helgen (hemläxan)och konstaterade att det nog trots lite snö och kyla fortfarande är vår.

Under högläsningen har vi fortsatt att lyssna på Sagostunden på nätet där Astrid Lindgren läser ur boken om Mio min Mio. Barnen fortsätter månaden ut med uppdraget att färglägga och lösa små uppgifter under högläsningen på det stora uppdragsarket som de fått.

På svenska lektionen har vi pratat om meningar och skrev en saga tillsammans. Huvudfiguren i sagan var trollet Trulle.

I matematiken har vi arbetat med subtraktion genom att räkna kompisar samt konkret material då vi tagit bort ett antal från den ursprungliga mängden. Sedan fick barnen öva på subtraktions-tal i pappersformat.

På idrotten lekte vi bollkull med grupp 1 medan grupp 2 gick på walkingrundan.

Under NTA lektionerna har barnen fortsatt med uppgiften om att mäta och jämföra.

Påsk temat har genomsyrat skapandet denna vecka.

Nästa vecka är det påsklov och påsklovsfritids för anmälda barn.

Efter påsklovs veckan kommer vi att ha en skräpplockardag och i samband med det åter ta upp frågor kopplat till miljö och hållbar utveckling.

Vi kommer även påbörja en hälsomånad med syfte att röra på oss mer under dagarna enligt Stockholms stads rekommendation.Vi vill också prata om hälsa och vilka olika saker som påverkar hur vi mår. Hälsa är ju så mycket mer än bara träning och rörelse, det är också hur du äter, sover, hur du har det hemma och med kompisar. Det egentliga startdatumet är måndag den 22 april och så håller vi igång detta t.o.m. Årstafestivalen, torsdag 23 maj.

Vi vill också meddela att vi kommer att besöka Junibacken den 9/5 och då skulle vi behöva ha med oss tre stycken vårdnadshavare för att täcka upp vuxen närvaron. Meddela någon av oss i 0B om ni har möjlighet till att följa med oss. Vi önskar även att barnen har matsäck med sig hemifrån denna dag.

Några barn har önskat sig fler hemläxor, så tar upp det också efter lovet 😉

Annandag påsk

Förmiddag; vi arbetar med veckans bokstav Öö.

Efter lunch har grupp 2 idrott och grupp 1 walking.

Förmiddag; svenska grupp 2, NTA  grupp 1.

Efter lunch ASL i halvklasser.

Förmiddag; NTA grupp 2 och matematik grupp 1.

Efter lunch; Lena från övervåningen tar hand om klassen då vi pedagoger har arbetslagsmöte.

Förmiddag; matematik.

Efter lunch; vi sammanfattar veckan och plockar undan och gör klart ogjort.

Viktiga datum

11 April har vi APT. Skolan stänger 16.45.

Vecka 16 är det påsklov.

9 Maj utflykt till Junibacken.

16 Maj har vi APT, enhetsråd och skolråd. Skolan stänger 16.45.

23 Maj är det Årstafestivalen kl. 16-19. Hämta gärna innan kl. 16.00 om ni har möjlighet. Inget jourfritids.

31/5 & 7/6 är lovdagar (fritids).

11 juni är det skolavslutning! Sommarlovet börjar!