Veckobrev vecka 14

Veckan som gått

Denna vecka har vi arbetat med veckans bokstav genom att samla ord på Xx och Zz och arbeta med bokstäverna under ASL lektionerna. Vi har även bl.a. sett på avsnittet i koppling till bokstäverna i Livet i bokstavslandet, Fem myror är fler än fyra elefanter och sjungit Majas alfabetssång.

Under högläsningen har vi nu läst klart kapitelboken Djurfiket och har börjat lyssna på sagor av Astrid Lindgren. Vi har lyssnat på Sagostunden på nätet där Astrid läst om Nils Karlsson Pyssling och har nu börjat lyssna på boken om Mio min Mio. Samtidigt som barnen lyssnar har de fått i uppdrag att färglägga små bilder och dylikt på ett uppdragsark.

På svenska lektionen har vi i koppling till Bornholmsmetoden övat på sista ljudet i ord nu även med grupp 1.

I matematiken har vi övat vidare på tiokompisarna med att dela varandra i tiokompis par och genom användning av konkret material.

På idrotten lekte vi leken Indiansmyg denna gång med grupp 2 medan grupp 1 gick på walkingrundan.

Under NTA lektionerna har barnen fortsatt med uppgiften om att mäta och jämföra.

Under skapande lektionerna har barnen skapat fritt utefter temat påsk.

Denna vecka skickar vi med en liten hemläxa över helgen, detta enligt önskan av några barn i klassen. Uppgiften lyder: ”hitta minst tre vårtecken utomhus” (t.ex. knoppar på träd).

Förmiddag; påsk tema skapande.

Efter lunch är det lång rast på bakgården då vi pedagoger har enhetsmöte.

Förmiddag; matematik grupp 1 och NTA grupp 2.

Efter lunch har grupp 1 idrott och grupp 2 walking.

Förmiddag; svenska grupp 1, skolbiblioteksbesök grupp 2.

Efter lunch ASL i halvklasser.

Förmiddag; NTA grupp 1 och matematik grupp 2.

Efter lunch; Lena från övervåningen tar hand om klassen då vi pedagoger har arbetslagsmöte.

Förmiddag; påsk tema och skapande.

Efter lunch; vi sammanfattar veckan och avslutar med påskfilm.

Viktiga datum

11 April har vi APT. Skolan stänger 16.45.

Vecka 16 är det påsklov.

16 Maj har vi APT, enhetsråd och skolråd. Skolan stänger 16.45.

23 Maj är det Årstafestivalen kl. 16-19. Hämta gärna innan kl. 16.00 om ni har möjlighet. Inget jourfritids.

31/5 & 7/6 är lovdagar (fritids).

11 juni är det skolavslutning! Sommarlovet börjar!