Veckobrev v.8

Veckobrev

Veckan som gått

Hej på er alla vårdnadshavare,

Idag var då Emmys sista dag innan föräldraledigheten och jag (Julia) ska fortsätta terminen ut med klassen. Jag har mycket nytt att lära mig men det är spännande och ska nog gå bra. Jag har redan börjat lära känna igen många namn och lovar att göra mitt allra bästa i det jag företar mig med.

Emmy har blivit kramad och avtackad av många. Barnen fick en festlig fika stund efter lunch då Emmy bjöd på massa godsaker, vilket förstås uppskattades stort. Barnen tackade även av Emmy med att rita en varsin teckning till henne. Mer roligheter på eftermiddagen är då ”Vattenmannen och speed” uppträder för barnen och så är det vinterdisco utomhus efter det.

Veckans fokus i svenska har varit bokstaven Jj som vi bl.a. skrivit ord till tillsammans på tavlan samt Ipaden/ASL. Vi har haft högläsning ur boken ”Jakten på Jack”.

På idrotten hade vi olika bollövningar samt lekar. I onsdags var vi på Vinterutflykten till Gubbängens IP. Vädret var soligt men bjöd även på blåst. En del av barnen åkte skridskor på fin och jämn is och en del av barnen lekte i skogsdungen bredvid. Vi fick grillade hamburgare samt juice till lunch. Resan till och från Gubbängen gick utmärkt då barnen kunde gå i led och hålla sig samman i gruppen.

Framöver kommer vi att ha en skräpplockardag och i koppling till att vi pratat om de globala målen/miljö och hållbar utveckling så har barnen fått frågan om hur de tycker att miljön ska bli bättre. Barnen gav en hel massa väldigt kloka förslag som vi sedan kan återkoppla till då vi lärt oss än mer om ämnet.

I matematiken har vi bl.a. arbetat med former (cirkel, triangel, kvadrat, rektangel) som vi kan se inne och utomhus t.ex. en klocka, vimplar i klassrummet, lampknappen, bordet.

Vi har även tagit upp incidenten ni vårdnadshavare meddelats om som hände på Sjöängsskolan. Ni får gärna fråga era barn om det så vi kan följa upp ämnet om det skapat oro.

Vecka 9, sportlov

Nästa vecka är det SPORTLOV/SPOTLOVSFRITIDS för alla anmälda.

Obs! Glöm inte att fylla i brukarenkäten ni fått hemskickat! Sista svarsdag är 1 Mars. Detta är ett verktyg för oss för att kunna utvärdera vår verksamhet! Om ni är det minsta osäkra på hur vi arbetar med vissa frågor är det bara att fråga!

Viktiga datum

Vecka 9 är det sportlov, 25/2-1/3. Lovanmälan på bloggen!

14 Mars har vi APT, enhetsråd och skolråd. Vi stänger Sörgården 16.45.

26 Mars stänger skolan tidigare pga. Skolutvecklingsmöte. Skolan stänger 15.15, det är jourfritids.

11 April har vi APT. Skolan stänger 16.45.

Vecka 16 är det påsklov.

16 Maj har vi APT, enhetsråd och skolråd. Skolan stänger 16.45.

23 Maj är det Årstafestivalen kl. 16-19. Hämta gärna innan kl. 16.00 om ni har möjlighet. Inget jourfritids.

31/5 & 7/6 är lovdagar (fritids).

11 juni är det skolavslutning! Sommarlovet börjar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *