Veckobrev

Veckan som gått

Efter föregående veckas sportlov med färre barn och sportlovsaktiviteter är vi nu åter igång med skolarbetet. Veckans bokstav har varit Ff, och i koppling till detta har vi bl.a jobbat med att skriva ord på denna bokstav i ASL, sjungit Majas alfabetssång samt tittat på ”fem myror är fler än fyra elefanter”.

I matematiken har vi övat på addition samt tecknen + samt = .

I svenska pratade vi om korta och långa ord. Under högläsningen har vi nu hunnit klart den tredje boken av fyra i den spännande serien om ”Jakten på Jack”.

På idrotten hade vi bollspel samt lekar. NTA lektionerna har denna vecka handlat om att mäta och jämföra sig med en kompis.

Samlingarna har påbörjats med lugn musik och nedsläckt belysning. Barnen har fått fråga frågor om mig samt delge åsikter om hur en bra lärare ska vara enligt dem 🙂 Vi har även pratat om hur man är en bra kompis och tittat på ”Ugglan och kompisproblemet”, där avsnittet handlade om att säga ifrån då någon inte beter sig schysst.

Det har varit en mycket bra start denna vecka på mitt uppdrag som förskoleklass lärare i klassen, barngruppen är fantastisk.

Förmiddag; vi arbetar med veckans bokstav som är Gg.

Efter lunch är det lång rast på bakgården då vi pedagoger har enhetsmöte.

Förmiddag; vi har matematik och NTA i halvklass.

Efter lunch har grupp 1 idrott och grupp 2 walking.

Förmiddag; ASL grupp 1, grupp 2 går till skolbiblioteket.

Efter lunch ASL grupp 2.

Förmiddag; matematik och NTA i halvklass.

Efter lunch; Lena från övervåningen tar hand om klassen då vi pedagoger har arbetslagsmöte.

Förmiddag; vi har ett miljötema på lektionen.

Efter lunch; grupp 1 går till Årsta biblioteket.

Viktiga datum

14 Mars har vi APT, enhetsråd och skolråd. Vi stänger Sörgården 16.45.

26 Mars stänger skolan tidigare pga. Skolutvecklingsmöte. Skolan stänger 15.15, det är jourfritids.

11 April har vi APT. Skolan stänger 16.45.

Vecka 16 är det påsklov.

16 Maj har vi APT, enhetsråd och skolråd. Skolan stänger 16.45.

23 Maj är det Årstafestivalen kl. 16-19. Hämta gärna innan kl. 16.00 om ni har möjlighet. Inget jourfritids.

31/5 & 7/6 är lovdagar (fritids).

11 juni är det skolavslutning! Sommarlovet börjar!