Veckobrev

Den här veckan..

Vi har arbetat med bokstaven E.

Vi har arbetat med ljud på svenskan. Vi har tränat våra öron på att höra olika ljud och känna igen ljudet. Vi har lyssnat till olika ljud på en cd-skiva, t.ex. en sax som klipper, en motor som går igång, ett får som bräker.

Vi arbetar med VERSALER och gemener.

På idrotten har vi övat att studsa, kasta och fånga bollar.

I matematiken har vi arbetat med talet 6.

Vi har arbetat med kalendern och december månad, då passade vi på och skapade lite julfeeling i klassrummet.

Nästa vecka..

Veckans bokstav är Ii, den arbetar vi med på förmiddagen.

Efter frukt och högläsning på måndagar har pedagogerna på Sörgården möte. Då är barnen på bakgårdens gård med andra vuxna och leker.

Tisdag

Vi arbetar i halvklass, den ena gruppen arbetar med Hösten under ASL (att skriva sig till läsning) och den andra halvklassen har skapande.

Efter lunchrasten har vi idrott och walking.

Vi har börjat ha idrott i halvklass då vi upplever att idrott med 27 elever blir rörigt och högljutt. Istället har den ena halvklassen tillsammans med elever från 0A walking istället. Walking är en långpromenad som kan ha ett särskilt tema till som t.ex. titta på fåglar eller förändringar i naturen samtidigt som man promenerar och rör på sig.

Vi arbetar i halvklass med svenska och rörelse. På svenska arbetar vi med rim.

Efter frukt och högläsning har vi matematik/går till biblioteket i halvklass.

Torsdag

Vi arbetar i halvklass, den ena gruppen arbetar med Hösten under ASL (att skriva sig till läsning) och den andra har halvklassen har skapande.

Efter frukt och högläsning har vi svenska.

Vi har APT! Enhetsråd (föräldraråd) och skolråd.

Vi har fadderträff och höstpyssel!

Efter frukt och högläsning arbetar vi i halvklass med matematik och livskunskap.

Viktiga datum

Den 11 Oktober och 6 December är det även föräldraråd/enhetsråd (18-19 på sörgården) och skolråd (19-20). Så hör av er med frågor och funderingar till våra föräldrarådsrepresentanter! Som är Franks mamma Rebecka och Unos mamma Annika.

Höstlov v.44. Någon vecka innan kommer det gå att anmäla närvaro/frånvaro för höstlovet på bloggen, via länken LOVANMÄLAN.

Under höstlovet är det 2 planeringsdagar i början av veckan (måndag och tisdag) för alla pedagoger på skolan. Om man är i behov av omsorg dessa dagar måste man vända sig till Christina Park som är biträdande rektor för fritids och anmäla detta, det ska ev komma ut en särskild länk som man går in och anmäler sig på. Eftersom att alla pedagoger har planeringsdagar är det extra insatta vikarier som arbetar. De barn som behöver omsorg kommer att vara på tegelbo.

Resterande dagar är det höstlovsfritids på sin enhet (onsdag, torsdag och fredag). Om man är i behov av omsorg anmäler man det på lovanmälan som kommer på bloggen några veckor innan.

Trevlig helg!