Veckobrev

Veckan som gått

I matematik har vi arbetat med geometriska formerna cirkel, cylinder och klot. Vi har letat efter formerna i klassrummet, kan ni hitta de formerna hemma? Vi hittade toalettrullar som var formade som cylindrar, kulor som är formade som klot och vår jordglob.

Vi har arbetat med vatten. Vi arbetade med ett häfte vi fick från Stockholms vatten. Där fanns ett kunskapstest som vi gjorde och nu kan vi titulera oss som en vatten vän. Barnen får ta hem sina häften och diplomen de fått. Nu kanske de kan förhöra er där hemma om vad man får eller inte får spola ner i toaletten eller var man lämnar giftiga saker eller mediciner. Vi kommer fortsätta arbeta med källsortering och hur vi tar hand om vår miljö.

Samtalen har rullat på bra! Tack så mycket för fina och bra samtal till alla er som har haft samtal.

Förmiddag, vi arbetar med veckans bokstav som är Yy.

Efter lunch har barnen extra lång rast på bakgården med personal från bakgården och tegelbo. Vi pedagoger har enhetsmöte.

Förmiddag, vi har matematik och livskunskap i halvklass.

Efter lunch har halva klassen walking (grupp 1), och andra halvklassen har idrott (grupp 2).

Förmiddag, halvklassarbete med svenska och skolbiblioteksbesök.

Efter lunch, halvklassarbete med ASL (vi arbetar med vårt drömyrke) och arbete om vatten.

Det är Julias första dag!

Förmiddag, halvklassarbete med matematik och livskunskap.

Det är alla ❤️-ansdag. Efter lunch samlas alla klasser på Sörgården i gymnastiksalen och sjunger varsin kärlekslåt för varandra. Klasserna har kommit med förslag på olika sånger om kärlek och vänskap som de sedan har fått rösta om. Vår klass har röstat fram Laleh- bara få va mig själv. Man måste tycka om sig själv för att gilla andra.

Förmiddag, vi arbetar med vatten i helklass.

Efter lunch, halvklassarbete med ASL och arbete om vatten.

Viktiga datum

6 Februari stänger skolan tidigare pga. Skolutvecklingsmöte.

13 Februari börjar Julia arbeta hos oss.

Vecka 9 är det sportlov, 25/2-1/3. Lovanmälan på bloggen!

Vecka 10 går Emmy på föräldraledighet!

14 Mars har vi APT, enhetsråd och skolråd. Vi stänger Sörgården 16.45.

26 Mars stänger skolan tidigare pga. Skolutvecklingsmöte. Skolan stänger 15.15, det är jourfritids.

11 April har vi APT. Skolan stänger 16.45.

Vecka 16 är det påsklov.

16 Maj har vi APT, enhetsråd och skolråd. Skolan stänger 16.45.

23 Maj är det Årstafestivalen kl. 16-19. Hämta gärna innan kl. 16.00 om ni har möjlighet. Inget jourfritids.

31/5 & 7/6 är lovdagar (fritids).

11 juni är det skolavslutning! Sommarlovet börjar!