Veckobrev

Den här veckan..

Vi har arbetat med bokstaven Nn.

Grupp 1 har nu avslutat sin simskola, barnen har fått olika simmärken beroende på vad de klarat. I torsdags var det andra gruppens tur att åka på simskola.

Grupp två har bla. Arbetat med ASL och barnkonventionen den här veckan. Grupp ett har bland annat arbetat med barnkonventionen och almanackan.

Vi har varit på teater bus och Alice i underlandet! Det var en fantastisk upplevelse! Det var en interaktiv teater, vi var alltså med i teatern och lekte. Vi fick följa med Alice och kaninen till underlandet på tebjudning.

Nästa vecka..

Veckans bokstav är Dd, den arbetar vi med på förmiddagen.

Efter lunchrasten på måndagar har pedagogerna på Sörgården möte. Då är barnen på bakgårdens gård med andra vuxna och leker.

Andra gruppen är på simskola!

Den första gruppen arbetar med rim på svenskan.

Efter lunchrasten har vi walking.

Tipsa kompisar/grannar som ska söka skola till sina sexåringar att Årstaskolan har informationsmöte inför skolvalet för blivande förskoleklassare.

Onsdag

På förmiddagen går halva gruppen till skolans bibliotek och den andra gruppen har svenska och arbetar med sammansatta ord.

Efter lunch har halva gruppen ASL och den andra halvklassen arbetar med bild.

Andra gruppen är på simskola!

Den första gruppen arbetar med matematik på förmiddagen och efter lunch går vi till Årsta bibliotek.

Vi arbetar med almanackan på förmiddagen.

Efter lunch arbetar halva gruppen med ASL och den andra gruppen arbetar med bild.

Viktiga datum

Sista datumen på simskolan och grupp två är, 27 & 29 november samt 4 december.

APT, 6 december. Enhetsråd kl. 18 i köket på undervåningen och skolråd!

12 december, vi välkomnar er föräldrar till oss på morgonen dagen innan Lucia för lite skönsång. Barnen uppträder med några utvalda julsånger mellan 08.30-09.00. Barnen får gärna komma utklädda till något juligt.

13 december, lucia. Årskurs tre lussar för oss!

20 december, vernissage/vår egen julavslutning. Vi bjuder in er till en avslutning med terminsintygsutdelning, filmvisning och vernissage. Kl. 16.00-18.00. Mer info kommer senare.

Skolavslutning den 21 december. Jullov fram till skolstart den 10 januari.

Jullovsanmälan, gå in och registrera ditt barns närvaro/frånvaro på jullovet på bloggen!

Osäker på hur man sjukanmäler på skolplattformen? Kolla in tidigare blogginlägg alt. Gå in på Årstaskolans hemsida.

Studiedag den 9 januari. Denna dag är det jourfritids.

Första skoldagen 10 januari.