Veckobrev

Påminnelse! Ta med varma kläder till ert barn! Den här veckan kommer det bli riktigt kallt! Full vintermundering behövs.

Nästa vecka.. Vecka 3

Förmiddag, vi arbetar med veckans bokstav som är Pp.

Efter lunch har barnen extra lång rast på bakgården med personal från bakgården och tegelbo. Vi pedagoger har enhetsmöte.

Förmiddag, vi har matematik och livskunskap i halvklass.

Efter lunch har halva klassen walking, grupp 2. Den andra halvklassen (grupp 1) ska åka till Hammarby sjöstad på studiebesök hos Stockholm vatten. Den andra halvklassen (grupp 2) åker nästa tisdag. Under studiebesöket kommer vi få lära oss om vattnets väg från Mälaren till kranen. Iom studiebesöken börjar vårt temaarbete om vatten. Vi kommer tillbaka från besöket ungefär kl. 15.00 då äter vi mellanmål på enheten.

Så idrotten kommer inte börja förrän den 5/2 då den faller bort under studiebesöken och för att det är studiedag den 29/1.

Förmiddag, halvklassarbete med svenska och rörelse.

Efter lunch, halvklassarbete med ASL och skapande.

Förmiddag, halvklassarbete med matematik och livskunskap.

Efter lunch, Lena från övervåningen tar hand om klassen då vi pedagoger har arbetslagsplanering.

Förmiddag, matematik i helklass.

Efter lunch, halvklassarbete med ASL och skapande.

Viktiga datum

Torsdag den 24 Januari har skolan öppet hus 16-19. Alla årskurser har utställning i olika rum på bakgården. Där finns personal till för fogande för frågor mm. Om ni är nyfikna på hur d arbetar i årskurs 1 kan det vara ett bra tillfälle att gå dit och prata med lärare tex.

Det brukar komma många som sökt eller ska söka plats för sin sexåring på Årstaskolan.

Om ni känner familjer som tänkt söka till Årstaskolan får ni gärna tipsa DM om öppet hus.

29 Januari har skolan en studiedag, denna dag är det jourfritids.

31 Januari har vi APT.

7 februari har vi APT.

Vecka 9 är det sportlov, 25/2-1/3.

Julia, Emmys ersättare börjar arbeta hos oss i början på Februari. Bebis är beräknad i Mars. Jag jobbar på så länge det känns bra, än så länge känner jag mig pigg och har inga krämpor.

Den närmaste tiden kommer vi arbeta med upprepning i svenska. Vi kommer göra screeningar i matematik och svenska samt intervjuer med barnen inför utvecklingssamtalen. Jag kommer boka in utvecklingssamtal när intervjuerna börjar bli klara så vänta er att en inbjudan kommer till i början på februari. Vi håller tummarna för att jag mår bra och hinner genomföra utvecklingssamtalen. Plan b är att Julia håller utvecklingssamtal längre fram.