Veckobrev

Veckan som gått

Veckans fokus har legat på yrken eftersom veckans bokstav har varit Yy. I ASL har vi ritat och skrivit vårt drömyrke. På idrotten hade vi fotboll. På matematiken har vi arbetat med geometri och formerna triangel och pyramid.

I torsdags på alla hjärtans dag hade barnen sånguppvisning för varandra, det gick otroligt bra, barnen sjöng högt och kunde låttexten jättebra. Bra jobbat även om det var en aning nervöst innan.

Julia som började arbeta hos oss i onsdags har trivts bra och börjat lära känna barnen. Gå gärna fram och hälsa på henne, det är många hon ska lära sig namnet på och känna igen. Vi får hjälpas åt att få henne att känna sig välkommen.

Förmiddag, vi arbetar med veckans bokstav som är Jj.

Efter lunch har barnen extra lång rast på bakgården med personal från bakgården och tegelbo. Vi pedagoger har enhetsmöte.

Tisdag

Förmiddag, vi har ASL och NTA i halvklass. NTA = natur och teknik för alla. I förskoleklass på Årsta skolan har vi ännu ett gemensamt temaarbete i natur och teknik, som är ”mäta och jämföra”.

Efter lunch har halva klassen walking (grupp 2), och andra halvklassen har idrott (grupp 1).

Onsdag

❄️VINTERUTFLYKT❄️, försök vara på plats till absolut senast kl:08.25. Vi startar dagen med en kort samling och tar sedan bussen mot Gullmarsplan. Alla klasser på Sörgården kommer att åka till Gubbängen IP, där har barnen möjlighet att åka skridskor. Vi kommer också att erbjuda andra rörelseaktiviteter. Vi kommer att ta med oss lunch från skolan. Vi planerar att vara tillbaka innan mellanmålet. Ni behöver alltså inte ta med er någon mat för era barn men däremot skridskor och hjälm om ni har det. Se till att ert barn har kläder efter väder eftersom vi är ute hela dagen.

Förmiddag, halvklassarbete med ASL och NTA.

Efter lunch kommer Lena ner från övervåningen och har hand om klassen då vi pedagoger har arbetslagsmöte.

Förmiddag, vi arbetar med matematik i helklass.

Efter lunch tackar jag av klassen på ett litet festligt sätt.

Kl: 14.00 kommer ”Vattenmannen och speed” och uppträder för oss med deras show om vatten. Vi planerar att att äta mellanmål efter i klassrummet.

Obs! Glöm inte att fylla i brukarenkäten ni fått hemskickat! Sista svarsdag är 1 Mars. Detta är ett verktyg för oss för att kunna utvärdera vår verksamhet! Om ni är det minsta osäkra på hur vi arbetar med vissa frågor är det bara att fråga!

Viktiga datum

Vecka 9 är det sportlov, 25/2-1/3. Lovanmälan på bloggen!

Vecka 9 går Emmy på föräldraledighet! Min sista dag är alltså kommande fredag!

14 Mars har vi APT, enhetsråd och skolråd. Vi stänger Sörgården 16.45.

26 Mars stänger skolan tidigare pga. Skolutvecklingsmöte. Skolan stänger 15.15, det är jourfritids.

11 April har vi APT. Skolan stänger 16.45.

Vecka 16 är det påsklov.

16 Maj har vi APT, enhetsråd och skolråd. Skolan stänger 16.45.

23 Maj är det Årstafestivalen kl. 16-19. Hämta gärna innan kl. 16.00 om ni har möjlighet. Inget jourfritids.

31/5 & 7/6 är lovdagar (fritids).

11 juni är det skolavslutning! Sommarlovet börjar!

Kan ni hjälpa oss att hitta PRAO-platser?

11-15 mars (vecka 11) är det dags för årskurs 8 på Årstaskolan att genomföra PRAO – och vi behöver din hjälp!
Vi saknar fortfarande ett större antal platser till våra åttor. Kan du och/eller ditt företag ta emot några eller någon av våra elever? Anmäl er i så fall – och få mer information genom Årstaskolans studie- och yrkesvägledare Malin:
malin.plantin.wantell@stockholm.se
Senast den 28 februari 2019 skulle vi behöva ha din anmälan.
Dela gärna vidare detta om du känner någon som skulle kunna hjälpa oss! Stort tack!

Information till alla vårdnadshavare med barn på fritids och/eller fritidsklubben Ikaros!

Här kommer lite information kring jourfritids, det vill säga när den ordinarie personalen har stormöten eller studiedagar. Ni har inför dessa tillfällen möjlighet att anmäla närvaro för ert/era barn via den länk som finns på alla enheters bloggar. Inför dessa tillfällen räknar jag ihop hur många barn som är anmälda och tillsätter vikarier utifrån detta antal.
När det blir många barn som kommer utan att vara anmälda i förväg får det konsekvenser för verksamheten och barnen riskerar att inte få den trygghet, omsorg och verksamhet som de har rätt till. Dessutom kan arbetssituationen för de vikarier som arbetar bli mycket stressig. I onsdags den 6 februari när det var stormöte, vilket innebar vikarier från kl 15.15, var det ca 40 barn som inte var anmälda i förväg som var kvar på jourfritids. Om jag vetat detta så hade jag självklart tagit in fler vikarier, för det är ju så att vi på skolan vill att barnen ska ha en bra och trygg verksamhet även vid dessa tillfällen.

Jag har förståelse för att det kan vara mycket för er vårdnadshavare att hålla reda på, men försök att komma ihåg att anmäla om ni behöver omsorg vid dessa tillfällen!

Påminner också om att anmäla närvaro på lovfritids på SPORTLOVET som infaller vecka 9, den 25 februari till och med den 1 mars. Länken för anmälan stänger nu på söndag 15 februari.

Vänligen
Nina Park