Veckobrev

Den här veckan..

Vi har arbetat med bokstaven Rr.

I ASL har vi skrivit ord på R och ritat något på R i appen Doodlebuddy.

På idrotten har vi bland annat lekt mästertjuvarna (vissa kallar det indiansmyg).

I matematiken har vi arbetat med talet 8.

Halva klassen har varit på besök i skolans bibliotek och lånat böcker.

Vi arbetar med känslor både under samlingarna men också på livskunskapen. Vi har tittat på Evas känslokoll (Eva från Björnes magasin) som på ett pedagogiskt förklarar hur känslorna fungerar, vad som händer i kroppen och hur man kan hantera dem. På samlingarna har vi pratat om känslorna oro och skam.

Oro, då vi upplevt att det finns barn i klassen som kan uppleva oro vid förändringar eller som kan känna oro inför nya saker. Eva berättade för oss att om man känner oro i kroppen så börjar man fantisera över värsta det allra värsta som kan hända fastän man kanske inte alls har något att oroa sig för. Hon sa att om man känner oro så kan man må bättre av beröring som kramar och klappar. Oron brukar komma på kvällen och då kan det vara bra att skriva ned det man oroar sig för och sedan tala om det igen dagen efter, hur gick det? Var det något att oroa sig för etc.

Skam, man kan känna skam när man inser att man gjort något som var fel. När man känner skam lär sig också kroppen att det var fel, det ska jag inte göra om. På stenåldern var det en i familjen som hade som uppgift att vakta elden och om den personen somnade fick den personen känna skuld då den utsatt familjen för fara och som också låtet den viktiga elden dö ut.

Hon berättade så mycket mer och alla har vi nog tagit med oss olika saker. Men de är väldigt bra de filmerna!

På livskunskapen har vi påbörjat arbetet med Vilda säger nej. Ett arbetsmaterial framtaget av Childhood foundation. Se separat inlägg.

Nästa vecka..

Den här veckan får vi en prao-elev från högstadiet! Den personen kommer vara här några timmar varje dag och prova på hur det skulle kunna vara att arbeta i en förskoleklass.

Veckans bokstav är T, den arbetar vi med på förmiddagen.

Efter lunchrasten på måndagar har pedagogerna på Sörgården möte. Då är barnen på bakgårdens gård med andra vuxna och leker.

Tisdag

Vi arbetar i halvklass, den ena gruppen arbetar med matematik och talet 9 och den andra halvklassen har livskunskap och arbetar med Vilda säger nej.

Efter lunchrasten har vi idrott och walking.

Obs! Denna dag har vi gemensamt skolutvecklingsmöte på skolan vilket innebär att skolan stänger tidigare än vanligt. Vi önskar att ni hämtar ert barn 15.15 då vårt möte börjar 15.30. Om man är i behov av omsorg senare än 15.15 ska det förhoppningsvis redan vara anmält. 16 oktober var sista dag att anmäla via webbformuläret.

Onsdag

Vi arbetar i halvklass med svenska och den andra halvklassen är på besök i Årsta bibliotek.

Vi arbetar i halvklass, den ena gruppen arbetar med Veckans bokstav under ASL (att skriva sig till läsning) och den andra har halvklassen har skapande.

Torsdag

Efter frukt och högläsning har vi svenska.

Vi har fadderträff!

Efter frukt och högläsning arbetar vi i halvklass, den ena gruppen arbetar med Hösten under ASL (att skriva sig till läsning) och den andra har halvklassen har skapande.

Viktiga datum

Glöm inte att gå in och anmäl om ert barn ska vara närvarande under höstlovet. Om ni inte anmäler närvaro tar vi det som ledighet.

Under höstlovet är det 2 planeringsdagar i början av veckan (måndag och tisdag) för alla pedagoger på skolan. Eftersom att alla pedagoger har planeringsdagar är det extra insatta vikarier som arbetar. De barn som behöver omsorg kommer att vara på tegelbo, på jourfritids. Detta anmäls också på länken.

Resterande dagar är det höstlovsfritids på sin enhet (onsdag, torsdag och fredag). Om man är i behov av omsorg under dessa dagar anmäler man det också på länken.

APT, 8 november. Inget enhetsråd eller skolråd denna dag.

Simskolan för 0B börjar v.46.

Gemensamt skolutvecklingsmöte på skolan återigen den 22 november, då skolan också stänger 15.15.

APT, 6 december. Enhetsråd kl. 18 i köket på undervåningen och skolråd!

Skolavslutning den 21 december. Jullov fram till skolstart den 10 januari.

Trevlig helg!

Vilda säger nej

Den här veckan har vi påbörjat arbetet med Vilda säger nej. Det är ett arbetsmaterial framtaget av Childhood foundation. Vi läser ur högläsningsboken Vilda säger nej och samtalar om vad som hände i kapitlet. Den här veckan handlade det bla. Om känslor och att bestämma själv. Vildas faster ska komma på besök och hon vill kramas och pussas fastän Vilda inte tycker att det känns bra. Vi pratade om känslor och ritade hur olika känslor kan se ut. Vi samtalade också om att man får säga nej även till vuxna om man inte vill och man tycker att det inte känns bra.

Påminnelse

Här kommer en sista påminnelse till er som behöver fritidsomsorg på höstlovet och ännu inte anmält det.

Nu på fredag stänger länken till anmälningsformuläret. Observera att om ni ska vara lediga hela lovet behöver ni inte göra någon anmälan, men om ni behöver omsorg är det jätteviktigt att vi får er anmälan!

Tack för ert samarbete!

/Pedagogerna

Tisdag den 23 oktober stänger fritids klockan 15.15

Hej alla vårdnadshavare!

Nästa tisdag den 23 oktober stänger fritids klockan 15.15, med anledning av att all personal på skolan har gemensamt skolutvecklingsmöte.
Ni som har behov av jourfritids, det vill säga efter klockan 15.15 anmäler ert på barn via webblänk under ”ANMÄLAN TILL LOV- OCH JOURFRITIDS” i menyraden som finns på alla bloggar. Observera att anmälan stänger nu på tisdag den 16 oktober. Detta för att vi ska ha möjlighet att boka vikarier.

Vi vädjar till er som har möjlighet att hämta ert/era barn tidigare denna dag att göra det.

Vänliga hälsningar, Nina Park, biträdande rektor