Veckobrev vecka 45

V. 45

Här kommer en liten del av allt vi gjort i veckan:

Sånger: Ankan, Majas alfabetssånger och simbassängen/ ramsa. Lite tung och mungymnastik på morgonsamlingen.

Idrott: simträning, Gul grupp

Walking: Det blev Evas vinterplåster/ film om hur vi håller oss friska. Detta beroende på simträningen och sjuka pedagoger i 0B.

Svenska: veckans bokstav, Vv,Ww på IPad och i våra häften. Första och sista ljudet i ord. Prat om och högläsning av Poesi och dikter. Vi har fortsatt att samla HOMONYMER alltså ord som uttalas och stavas likadant men har olika betydelse. ( fil, ask, såg)

Fyra elever i 4a besökte blå grupp och berättade om sitt bokprojekt. Hela klassen är bjudna på bokfest den 11 december. Bokstavsbingo!

Högläsning: våra biblioteksböcker.

Matematik: ramsräkning framlänges och baklänges, Blå grupp siffran 8 och 9 i matteboken. Räkna föremål och rita in i stapeldiagram.

Kommande vecka, 46:

Vi samlar HOMONYMER/ 100 stycken innan sommarlovet.

Veckans bokstav, Åå

Vi arbetar vidare med kroppen och gränser genom Stopp! Min kropp! / Rädda Barnen och Vilda säger nej!/ Childhood. Vi arbetar i halvklass.

Måndag:

Gul grupp, Veckans bokstav på IPad / ASL

Blå grupp, Veckans bokstav och alfabetssånger

Efter lunch: Sörgården har enhetsmöte och klassen leker på Bakgården med andra pedagoger(en timme)

Tisdag:

Blå grupp, Veckans bokstav på IPad / ASL

Gul grupp, Simträning i Gubbängen, åter ca 13, sista gången.

Blå grupp, walking utomhus, ta med sköna skor/ ev. annan aktivitet pga simningen.

Onsdag:

Blå grupp, besök på skolbiblioteket.

Gul grupp, svenska

Torsdag:

Livskunskap och matematik.

Fredag:

Matematik, göra klart arbeten, torka bänken och sammanfatta veckan.

Viktiga datum:

* Gul grupp simning: 13 november, sista gången.

* Teater Bus 21 november kl 13 på söder.

* Torsdagen den 22 november, Stormöte för hela skolans personal- fritids stänger 15.15.

* 6 december APT och föräldraråd.

* Lucia den 13 december: 3orna lussar för barnen!

* Fredagen den 21 december är höstterminens sista dag.

* Onsdagen den 9 januari- STUDIEDAG

* Torsdagen den 10 januari- Vårterminen startar.

Trevlig helg önskar Malin, Eva, Josefin och Marie.