Här kommer en liten del av allt vi gjort i veckan:

Gul grupp, studiebesök till GlashusETT- vattnets väg från Mälaren till kranen. Vi har lärt oss en del om att bli miljövänner. Blå grupp är inbokade den 18 mars kl 13.15.

Sånger: Vi har tränat text och musik till Blå, blå smurf. Vi har tillsammans bestämt vilka rörelser vi ska göra i refrängen. Kycklingen och ankan.

Värdegrunden: Vi har varit extra vänliga och hjälpsamma denna vecka, inför Alla hjärtans dag. Alla klasserna på Sörgården sjöng kärlekslåtar för varandra. Vi sjöng fantastiskt vackert!

Högläsning: Hjälparbyrån/ Fallet med den försvunna enhörningen av, Daniel Edfeldt.

Svenska: veckans bokstav, Yy som i yrken på Ipaden och bokstaven y i skrivhäftet. Besök i skolbiblioteket.

Matematik: . Prick till prickövning och göra klart sidor i matteboken.

Walking: Blå grupp fick en solig vinterpromenad.

Kommande vecka:

Veckans bokstav, Jj

Måndag:

Blå grupp, ASL, veckans bokstav

Gul grupp, veckans bokstav

Efter lunch: Sörgården har enhetsmöte och klassen leker på Bakgården med andra pedagoger(en timme)

Tisdag:

Blå grupp, veckans bokstav

Gul grupp, ASL, veckans bokstav

Blå grupp, idrott, glöm inte ombyte och handduk.

Gul grupp, walking utomhus, ta med sköna skor.

Onsdag:

Heldagsutflykt till Gubbängens IP. Alla som vill får åka skridskor, ta med egna skridskor och hjälm. Det finns möjlighet att leka och umgås med alla fina Sörgårdare. Vi tar med lunch/ korv för grillning och dricka. Barnen får gärna ta med egen dricka om de vill, kanske något varmt. Åter till mellis 13.45.

Torsdag:

Tema- vatten och matematik.

Fredag:

Matematik, göra klart arbete, torka bänken och sammanfatta veckan.

Viktiga datum:

* 20 februari, heldagsutflykt hela Sörgården, skridskoåkning, lek och korvgrillning på Gubbängens IP

* Vecka 9, sportlov.

* VECKA 10, UTVECKLINGSSAMTAL-TIDER FINNS UPPSATTA PÅ KLASSRUMSDÖRREN. SKRIV OK OM NI KOMMER.

* 14 mars, APT och enhetsråd.

* 18 mars, Blå grupp åker till GlashusETT- åter ca 15.

* 26 mars, Stormöte, fritids/ Sörgården stänger 15.15.

* 2 april, bokbytardag, mer info kommer.

* 11 april, APT

* Vecka 16, påsklov.

* 7 maj, Stormöte, fritids/ Sörgården stänger 15.15.

* 8 maj, heldagsutflykt med egen matsäck, mer info senare.

* 16 maj, APT och enhetsråd.

* 11 juni, skolavslutning.

Trevlig helg önskar Malin, Eva, Josefin och Marie.