Veckobrev för vecka 20

Här kommer en liten del av allt vi gjort i veckan:

Friidrottsdagen på Farsta IP var mycket lyckad med solsken, kämparglöd och entusiasm! Det finns bilder uppsatta i korridoren.

Årstaskolans hälsomånad är i full gång med fokus på rörelse och kost. Fyll gärna i utmaningen så att vi kan vara med i utlottningen med fina priser på Årstafestivalen, 23 maj.

Sånger: Vi repeterar låten, Göra skillnad som vi ska uppträda med på Årsta festivalen. Vi har börjat tillverka maracas.

Högläsning: Ronja Rövardotter av Astrid Lindgren.

Svenska: Tema, Astrid Lindgren. Vi har repeterat bokstävernas namn och deras ljud genom en lek med tärning.

ASL/ Ipads, barnen har börjat med sista sidan i sin bok i Book Creator.

Vi har haft Bokbytardag för alla som ville byta. Det såg ut som om alla blev nöjda med sina nya böcker.

Matematik: Vi har arbetat med klockan och sifferhäftet.

Idrott: Blå grupp, hinderbana och eller fotboll efter önskemål tillsammans med 0B.

Walking: Gul grupp, tog ett varv i skoljoggen-spåret och lekte sedan ”hinken och trasan” på skolgården.

Kommande vecka:

Måndag:

Klassen repeterar inför Årsta festivalen och tillverkar maracas.

Efter lunch: Sörgården har enhetsmöte och klassen leker ute eller inne med andra pedagoger(en timme)

Tisdag:

Repetition av bokstäverna och deras ljud.

Gul grupp, idrott

Blå grupp, walking/ rörelselekar utomhus, ta med sköna skor.

Onsdag:

Sista besöket på skolbiblioteket för denna termin.

Torsdag:

Svenska och skapande.

Årstafestivalen kl. 16, Välkomna!

Fredag:

Matematik, göra klart arbete, torka bänken och sammanfatta veckan.

Viktiga datum:

* 23 maj, Årstafestivalen 16-19, se separat inlägg på bloggen, välkomna!

* 11 juni, skolavslutning, ni är välkomna att delta på morgonen. Rektorn håller tal på skolgården kl. 8.30 och efteråt samlas vi en stund i vårt klassrum. Skoldagen slutar kl. 10.00 och då får barnen gå hem eller stanna på fritids.

* Skolstart måndagen den 19 augusti kl 09.00.

Trevlig helg önskar Malin, Eva, Josefin och Marie.