Veckobrev för vecka 19

Här kommer en liten del av allt vi gjort i veckan:

Vi hade en fin dag på Junibacken, tack till Morgans mamma och Esters pappa som följde med!

Årstaskolans hälsomånad har startat med fokus på rörelse och kost. Fyll gärna i utmaningen så att vi kan vara med i utlottningen med fina priser på Årstafestivalen, 23 maj.

Sånger: Vi repeterar låten, Göra skillnad som vi ska uppträda med på Årsta festivalen.

Alla som vill får tillverka en maracas, material finns här. Några barn ville ta med en läskburk eller en petflaska att göra en maracas av och det går jättebra.

Högläsning: Ronja Rövardotter av Astrid Lindgren.

Svenska: Tema, Astrid Lindgren. ”Orden i lådan” på Junibacken som handlade om sammansatta ord mm.

ASL/ Ipads, barnen fick skriva fritt om en bild som visades på whiteboarden, motivet var skog.

Alla barn har kommit igång med skrivandet det är härligt att se.

Matematik: Vi har nosat lite på tiden och klockan. Vi har även gjort två sidor i matteboken.

Idrott: Gul grupp, fotboll och redskapsgymnastik efter önskemål tillsammans med 0B.

Walking: Blå grupp, tog ett varv i skoljoggen-spåret och lekte springlekar vid Årstaliden.

Kommande vecka:

Måndag:

Gul grupp, IPAD/ ASL, vi skriver och berättar om en bild.

Blå grupp, formar bokstäver i häftet.

Efter lunch: Sörgården har enhetsmöte och klassen leker ute eller inne med andra pedagoger(en timme)

Tisdag:

Gul grupp, formar bokstäver i häftet.

Blå grupp, IPAD/ ASL, vi skriver och berättar om en bild.

Blå grupp, idrott

Gul grupp, walking utomhus, ta med sköna skor.

Onsdag:

Friidrottsdag på Farsta IP. Barnen tar med en TOM matlåda, bestick och VATTENFLASKA.

VI ÅKER FRÅN SKOLAN KL. 8.30 IDAG!

Mjuka, sköna kläder efter väder och bra ”springskor”.

Grenarna vi ska få pröva på är: 60 meter, 30 meter häck, längdhopp och spjutboll.

Åter på skolan till mellis.

Torsdag:

Bokbytardag, se separat inlägg!

Fredag:

Matematik, göra klart arbete, torka bänken och sammanfatta veckan.

Viktiga datum:

* 15 maj, idrottsdag på Farsta IP. Barnen får pröva på friidrott. Ta med en tom burk, bestick och dricka. Tillbaka på skolan ca 14.

* 16 maj, Bokbytardag se separat inlägg. APT och enhetsråd.

* 23 maj, Årstafestivalen 16-19.

* 11 juni, skolavslutning, ni är välkomna att delta på morgonen. Mer information kommer senare.

Trevlig helg önskar Malin, Eva, Josefin och Marie.