Program – Öppet Hus – Torsdag 24 Januari | Kl 16-19

Nu är det dags för Öppet Hus igen och på torsdag den 24 januari är ni välkomna till oss mellan klockan 16.00-19.00.
Under dagen kan ni träffa medarbetarna på skolan och höra mer om hur vi arbetar – och givetvis har du även möjlighet att se våra lokaler och hur vi har det på skolan.
Ni som redan går på skolan eller är vårdnadshavare är lika välkomna som ni som inte hittills hör till Årstaskolan men är nyfikna på oss.

Vi har öppet på våra båda skoldelar:
Årstaskolan Årsta torg F-6, Hjälmarsvägen 15
Årstaskolan Årstaviken 7-9, Simlångsvägen 26

Program – ladda ned PDF

Årstaskolan – Årsta Torg | Årskurs F-6

Årstaskolan -Årstaviken | Årskurs 7-9

Veckobrev v. 3

Veckobrev

Här kommer en liten del av allt vi gjort i veckan:

Sånger: Vi lyssnar på låtar som handlar om kärlek. Klassen ska sjunga för Sörgårdens elever på Alla hjärtans dag. Vi kommer att nominera 5 sånger och sedan rösta fram den som vi ska framföra.

Idrott: Gul grupp spelade barfota-fotboll och visade prov på ett fint samarbete och kämparglöd.

Walking: Genomfördes i vanlig ordning trots att det var lite halt.

Svenska: veckans bokstav, Pp på iPad och på papper.

Matematik: övningar, kartläggning inför utvecklingssamtalen i feb/ mars. Ental, tiotal och hundratal. Ordningstalen 1-10.

Kommande vecka:

Veckans bokstav, Hh. Barnintervjuer som ska ligga till grund för utvecklingssamtalen.

Måndag:

Blå grupp, veckans bokstav mm

Gul grupp, svenska

Efter lunch: Sörgården har enhetsmöte och klassen leker på Bakgården med andra pedagoger(en timme)

Tisdag:

Gul grupp, svenska

Gul grupp, veckans bokstav mm

Blå grupp, idrott i gympasalen, ta med bekväma kläder, skor om en vill och handduk, gärna i en gympapåse.

Gul grupp, walking utomhus, ta med sköna skor.

Onsdag:

Svenska, veckans bokstav och livskunskap.

Torsdag:

Livskunskap, tema och matematik.

Fredag:

Matematik, göra klart arbete, torka bänken och sammanfatta veckan.

Viktiga datum:

* 29 januari, studiedag. Anmälan finns i bloggen.

* 1 februari, skoldag nummer 100!

* 5 februari, halvklass, studiebesök till GlashusETT- vattnets väg från Mälaren till kranen, åter ca 15.

* 6 februari, Stormöte, fritids/ Sörgården stänger 15.15.

* 7 februari, APT

* 12 februari, halvklass, studiebesök till GlashusETT- vattnets väg från Mälaren till kranen, åter ca 15.

* 20 februari, heldagsutflykt hela Sörgården, SKRIDSKOÅKNING OCH GRILLNING PÅ ZINKEN IP.

* Vecka 9, sportlov.

* 14 mars, APT och enhetsråd.

* 26 mars, Stormöte, fritids/ Sörgården stänger 15.15.

* 2 april, bokbytardag, mer info kommer.

* 11 april, APT

* Vecka 16, påsklov.

* 7 maj, Stormöte, fritids/ Sörgården stänger 15.15.

* 16 maj, APT och enhetsråd.

* 11 juni, skolavslutning.

Trevlig helg önskar Malin, Eva, Josefin och Marie.