Veckobrev v. 42

Här kommer en liten del av allt vi gjort i veckan:

Sånger: Ankan, Jag mötte en kyckling och Majas alfabetssånger, simbassängen/ ramsa

Livskunskap: Vilda säger ifrån/ sätta gränser när det gäller sin kropp.

Vi har pratat om tro och om att ingen får bestämma vad du ska tro på. Flera i klassen tror på spöken och Jesus!

Idrott: simträning, Blå grupp

Walking: De flesta ville springa mellan våra stopp och vi hejade fram varandra!

Svenska: veckans bokstav, Rr på iPad och i skrivhäftet. Gul grupp, bokstavsbingo. Blå grupp klippte ut bokstäver. Vi har börjat samla HOMONYMER alltså ord som uttalas och stavas likadant men har olika betydelse. ( fil, ask, såg)

Högläsning: Sandvargen av Åsa Lind och flera biblioteksböcker.

Matematik: ramsräkning framlänges och baklänges, tiokompisarna, uppdelning av antal, geometriska kropparna: cylinder, kon, kub och klot.

Kommande vecka:

Vi samlar HOMONYMER! Vi vill hitta 100 stycken innan sommarlovet.

Veckans bokstav, Tt

Ta gärna med gamla veckotidningar för vi ska klippa ut bokstäver!

Vi arbetar vidare med kroppen och gränser genom Stopp! Min kropp! / Rädda Barnen och Vilda säger nej!/ Childhood. Vi arbetar i halvklass.

Måndag:

Blå grupp, Veckans bokstav på IPad / ASL

Gul grupp, Veckans bokstav och högläsning.

Efter lunch: Sörgården har enhetsmöte och klassen leker på Bakgården med andra pedagoger(en timme)

Tisdag:

Gul grupp, Veckans bokstav på IPad / ASL

Blå grupp, Simträning i Gubbängen, åter ca 13.

Gul grupp, walking utomhus, ta med sköna skor.

Onsdag:

Gul grupp, besök på skolbiblioteket.

Torsdag:

Livskunskap, tema och matematik.

Fredag:

Matematik, göra klart arbeten, torka bänken och sammanfatta veckan.

Viktiga datum:

* Blå grupp simning: 23, 24 och 25 oktober.

* Lucia den 13 december: 3orna lussar för barnen!

Trevlig helg önskar Malin, Eva, Josefin och Marie.

Påminnelse

Här kommer en sista påminnelse till er som behöver fritidsomsorg på höstlovet och ännu inte anmält det.

Nu på fredag stänger länken till anmälningsformuläret. Observera att om ni ska vara lediga hela lovet behöver ni inte göra någon anmälan, men om ni behöver omsorg är det jätteviktigt att vi får er anmälan!

Tack för ert samarbete!

/Pedagogerna

Tisdag den 23 oktober stänger fritids klockan 15.15

Hej alla vårdnadshavare!

Nästa tisdag den 23 oktober stänger fritids klockan 15.15, med anledning av att all personal på skolan har gemensamt skolutvecklingsmöte.
Ni som har behov av jourfritids, det vill säga efter klockan 15.15 anmäler ert på barn via webblänk under ”ANMÄLAN TILL LOV- OCH JOURFRITIDS” i menyraden som finns på alla bloggar. Observera att anmälan stänger nu på tisdag den 16 oktober. Detta för att vi ska ha möjlighet att boka vikarier.

Vi vädjar till er som har möjlighet att hämta ert/era barn tidigare denna dag att göra det.

Vänliga hälsningar, Nina Park, biträdande rektor