Veckobrev v.7

Ytterligare en vecka av vårterminen har passerat i superfart och vi kommer allt närmare sportlovet. Vecka 7 är den sista veckan innan sportlovet som består av vanliga lektioner eftersom vi under vecka 8 kommer att ha en temavecka på hela Årstaskolan. Temaveckan kommer vi att helt ägnar åt arbete kring värdegrundsfrågor och temat “Allas lika värde”.

Redan nu på måndag 12/2 kommer det dock hända något utöver det vanliga för eleverna i årskurs 7. Vi svensklärare har nämligen till vår stora glädje lyckats boka in författaren Ann-Helén Laestadius för ett besök hos oss på Årstaviken. De senaste fyra veckorna har alla elever i årskurs 7 läst hennes ungdomsroman Tio över ett, en roman som hon också vann Augustpriset för i kategorin bästa barn- och ungdomsroman 2016. Romanen utspelar sig i Kiruna där Ann-Helén själv är uppvuxen och utöver romanen kommer hon också att prata om den samiska kulturen. Det kommer också att finnas tid för frågestund där klasserna förberett frågor under svensklektionen innan. Hela årskurs 7 kommer därför att vara samlade i matsalen mellan 12.30-13.40 på måndag, och en lektion kommer därför att bli något kortare än vanligt för eleverna.

Vi skulle också vilja påminna om att det är viktigt att alla elever bokar plats till Romme-resan 8/3 på www.rommealpin.se (se idrottslärare Davids tidigare inlägg för ytterligare info) även om man inte ska hyra utrustning. Detta måste göras allra senast 23/2.

Hälsningar,
Enhet 7 genom Linda