Veckobrev

Ytterligare en vecka har passerat i rasande fart och vi närmar oss nu sommarlovet med stormsteg! Nästa vecka och veckan efter det (vecka 21 och 22) är det fortfarande vanliga skolveckor med lektioner enligt schema, och sista skoldagen med vanliga lektioner är måndag 4/6. Tider och aktiviteter för de sista dagarna i skolan (som alltså kommer att vara schemabrytande) samt skolavslutningsdagen måndag 11/6 kommer senare.

Även om nästa vecka är en vanlig skolvecka innehåller den dock en obligatorisk aktivitet utöver det vanliga: Årstafestivalen! Årstafestivalen är en tradition som funnits i många år nu och den infaller alltså på torsdag nästa vecka, 24/5. Det är elevrådet på Årstaskolan som har det huvudsakliga ansvaret för att planera Årstafestivalen och alla elever blir tilldelade stationer som de mellan givna klockslag ansvarar för. Även att man bara har en tid vid en station då man har ansvar så är det obligatoriskt för alla elever att vara kvar på skolområdet 16.00-19.00. Årstafestivalen kommer precis som tidigare år att vara på skolgården på Årstaskolan vid Årsta torg. Det kommer att bjudas på härliga framträdanden och roliga aktiviteter och vi hoppas såklart att det utöver eleverna också är många av er föräldrar och andra nära och kära som dyker upp!

Skolledningen har börjat få frågor från vårdnadshavare om eleverna i åk 6-9 kommer att få sina “gratis SL-kort” under sommaren som politikerna utlovat. Rektor Kalle hänvisar till SL som han fått följande svar från:

”Jo, beslutet är som du kanske vet taget att det blir av men detaljerna är inte helt färdiga. Information kommer att komma fortlöpande. Det vi vet i dagsläget är att biljetterna kommer att skickas hem till de som är berättigade till dem.”

Trevlig helg så ses vi förhoppningsvis på torsdag!

/Enhet 7 genom Linda