Skräckveckor! (v.41-48)

Lagom till att höstmörkret börjar komma och halloween närmar sig har vi den här veckan påbörjat arbetet med ett större arbetsområde i årskurs 8: SKRÄCK! I klasserna har det skapats bokcirklar och under sammanlagt fyra veckor kommer varje bokcirkel att ha läst en skräckroman. Varje tisdag samlas bokcirkeln för ett boksamtal på svensklektionen som spelas in på iPad. Vid minst ett tillfälle ska eleverna dessutom inneha rollen som samtalsledare. Skräckveckorna avslutas med att eleverna den sista veckan skriver en bokrecension av den bok som de läst.

De kommande veckorna är det alltså viktigt att se till att alltid ha sin bok med sig till lektionen och att varje tisdag se till att man hunnit läsa till rätt sida inför boksamtalet.

Underlag för bedömning de här veckorna:

• Boksamtalen

Eget skrivande:
Eget skrivande:

INLÄMNING BOKRECENSION

Några av de böcker som eleverna i årskurs 8 läser i bokcirklar just nu: Jellicoe road av Melina Marchetta, Prinsessan och mördaren av Magnus Nordin, Låt den rätte komma in av John Ajvide Lindqvist och Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren.