Veckobrev v.22

Hej där hemma!

Nu är det inte mycket kvar i femman! Resterande dagar ser ut som nedan:

Vecka 23:

Måndag 3/6: Skola enligt schema

Tisdag 4/6: Skola enligt schema

Onsdag 6/6: Skola enligt schema

Torsdag 6/6 : Nationaldag

Fredag 7/6 : Kompensationsledigt för Årstafestivalen.

Vecka 24:

Måndag 10/6 : Mentorsdag 9.00-13.30. Ta med egen fika!

Tisdag 11/6: Skolavslutning. Samling i klassrummet 8.20. Dagen avslutas ca 10.00. Meddela mentor om ert barn ska stanna och äta skollunch.

 

Förra veckan spelades Schack56mästaren med över 90 deltagare. Årstaskolan hade tre representanter som lyckades bäst i den stora Schack 56:an i mars.  Grattis Lukas 5A, Filip 5C och Ruben 5D till fint spel!

 Vi vill också uppmärksamma våra välgörenhets-entreprenörer som här själva beskriver sitt arbete:

På Årstafestivalen var vi ett gäng som sålde mössor som vi sydde på textilslöjden. Alla pengarna gick till barncancerfonden/rädda barnen. Mössorna kostade 40kr men vissa kunder swishade lite mer. Total sålde vi 21 mössor och vi fick in 920 kr. 

Det var några i 5A som kom på idén att sälja mössor. Vi tänkte att vi skulle starta ett företag och vi döpte det till 8R. Vi hjälptes åt att göra mössorna och klippte, sydde och namnade mössorna ”på löpande band”. Vi tänkte först att vi ville tjäna pengar till oss själva och att en del av pengarna skulle gå till välgörenhet men det var en jättefin tjej som heter Nicola som kom på att alla pengar skulle gå till välgörenhet. Vi alla kom överens att alla pengar skulle gå till barncancerfonden/Räddabarnen och då sa vår lärare Linnéa Kielland att vi kunde få sälja dom på Årstafestivalen. Det var jätteroligt att sälja mössor på Årstafestivalen och att så många ville köpa våra mössor och bidra till välgörenhet.  

Av Nicola

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *