Provdatum – Magnetism/NO

Hej!

Eleverna i åk5 kommer att ha prov i magnetism under sista lektionspasset under v.11.

Eleverna har jobbat på bra under lektionstid med:

• Vad är magnetism?
  • Hur såg man på magnetism tidigare?
  • Var kan man hitta magneter (runt om oss/uppfinningar)?
  • Vilka historiska upptäckter har gjorts?

Vi har arbetat på med att ha läst i böcker, arbetat i arbetsböcker, tittat på filmer, och även experimenterat lite med magneter. Eleverna har även fått söka svar till vad olika ord- och begrepp betyder, och då jobbat med sina iPads.

Denna vecka kommer vi att göra klart ord- och begreppslistorna som de behöver för att förstå texten ännu bättre. Jag kommer att gå lite djupare in på magnetismen och dess material under andra halvan av denna vecka och sedan kommer vi att repetera inför provet, där eleverna kommer få chans att diskutera och ställa frågor.

Under denna vecka lägger jag till en kopia av bokens kapitel så att ni kan titta igenom den hemma om ni så önskar.

Mvh,

Micael Gustavsson – NO/MA-lärare

2 tankar om “Provdatum – Magnetism/NO

1. Profilbild
    Micael Gustavsson says:

Hej!

Jag tror att ni finner att padletten blir perfekt material att arbeta med. Undrar ni något mer så är det bara att höra av sig!
    /Micael

2. Profilbild
    Hans Rosén says:

Hej Micael! Vi är på skidsemester denna vecka men tänkte plugga magnetism med Laura. Har du några tips om användbara sajter/resurser på nätet? Vore toppen!/mvh Hasse, Lauras pappa