veckobrev v 21

Hej på er!!

Tack för gårdagens Årstafestival! Det blev en fin eftermiddag/kväll med roliga utmaningar & fina framträdanden.

Vi vill påminna om Språkval inför åk 6, det är viktigt att vi får in er sprakvalsblankett så fort som möjligt!

Påminner även om cykelhjälm för de elever som cyklar till skolan!

Nästa vecka är det kortvecka, eleverna går i skolan måndag-onsdag.

tisdag 28/5 har 5C sovmorgon och börjar 9.30 med SV.

Ha en trevlig helg!

/Lärarna i enhet 5

Matematik 5B och 5D

Hej!

Vi jobbade färdig längd och area kapitel i 5A boken.

Vecka 21. Vi började med kapitel Massa och Vinklar i 5B boken. Målet är att vi ska jobba med den vecka 21 och måndag på vecka 22. Sedan vi ska köra repetition av både “Längd och area” och “Massa och vinklar”. På måndag den  3 juni vi ska göra ett prov i både kapitel.

Maxim

Hälsning från Elevrådet

Hej alla elever och vårdnadshavare!
På Årstafestivalen nu på torsdag den 23 maj driver Elevrådet café i lusthuset.
Det är många som är fikasugna under kvällen och därför hoppas vi att alla som vill och kan tänker bidra med något bakat till Elevrådets café!
Det går bra att lämna in sitt bidrag till Ikaros eller sin lärare redan nu!
Skriv gärna vilka ingredienser du använt – toppen för de som är allergiska!

Tack på förhand!

PS. All eventuell vinst går till välgörande ändamål

veckobrev

Veckobrev

Hej!

Idag har vi haft en jättehärlig friidrottsdag på Enskede IP, alla elever kämpade på bra!

Nästa vecka är det dags för ytterligare en klass att genomföra Fältlabb.

Torsdag 23/5 Fältlabb 5B Samling 08.25 på skolgården. (inget elevens val för 5b)

Ta på gummistövlar samt ”kläder efter väder” Fältlabben går under temat ”Under ytan”, där eleverna kommer att få använda håv för att fånga vattendjur och artbestämma dem. Frukt kommer att finnas på plats.
Lunch ätes på skolan efter exkursionens slut.

Torsdag 23/5 ÅRSTAFESTIVAL 16.00-19.00 Eleverna har obligatorisk närvaro under kvällen och kompenseras med en ledig dag, fredag 7/6. På grund av den sena kvällen utgår elevens val och klasserna i åk 5 startar torsdagen med lektionen efter elevens val. (Se klassens schema) Samt att dagen efter Årstafestivalen får eleverna sovmorgon till kl. 9.30 (fredag 24/5).

Lediga dagar:

30 maj Kristihimmelsfärd- lovdag