Veckobrev v. 8

Hej!

I onsdags hade vi en lyckad vinterfriluftsdag i solskenet. Det var kul att åka skridskor samt att leka i park och härligt med grillade hamburgare.

Vi har i veckan på SO-lektionerna lärt oss vart ifrån tisdag och onsdag har fått sina namn. Fråga gärna era barn! På NO-lektionerna har eleverna presenterat sina faktatexter om djur för varandra och på svensklektionerna har vi arbetat med boksamtal, tillsammans med Elin, och bokstaven Gg.

På matematiklektionerna har vi fortsatt att arbetat med talkamraterna, att uppskattat tid samt att eleverna ska kunna begreppen sekund, minut och timme. Se nedan för en uppgift vi gjort under veckan som handlar om att kunna uppskatta tid och veta på ett ungefär hur lång tid 1, 15 och 30 minuter är samt 1 timme. Jag vill även påminna om att eleverna numera har en matteläxa. Gör leken den magiska handen hemma för att automatisera talkamraterna.

Viktiga datum framöver:

Sportlov vecka 9

Vecka 10

måndag  Idrott, ta med idrottskläder, inneskor och handduk. Utflykt på fritids tillbaka senast kl 16.

tisdag

onsdag  Idrott, ta med idrottskläder, inneskor och handduk.

torsdag Läsläxa kap 18

fredag

Hoppas alla får ett härligt sportlov!

/ Josefine, Flisan och Love