Veckobrev v. 7

Hej!

I veckan har vi arbetat med faktatexter om djur tillsammans med Elin. Eleverna har avslutat sina faktatexter och de har sedan fått redovisa sitt arbete för de övriga i klassen. Vi har några arbeten kvar att lyssna på nästa vecka. Eleverna har verkligen skrivit välorganiserade faktatexter utifrån en 6 fältare ( se bild nedan).

Vi har i veckan uppmärksammat Alla hjärtansdag genom en gemensam samling hela Bakgården. Vi sjöng tillsammans samt alla klasser visade upp något de gjort. Eleverna i 1E berättade för de övriga vad de tycker att kärlek är. Vi har på svensklektionerna arbetat med att skriva meningar och bokstaven Yy. På matematiklektionerna har vi arbetat med talkamraterna och att uppskattat tid.  Jag vill även påminna om att eleverna numera har en matteläxa. Gör leken den magiska handen hemma för att automatisera talkamraterna.

Vi har den här veckan även välkomnat en ny elev. Jättekul!

Viktiga datum framöver:

Vinterfriluftsdag den 20 februari. Ta med skridskor och hjälm eller leka i park. Kläder efter väder!

Sportlov vecka 9

Vecka 8

måndag  Idrott, ta med idrottskläder, inneskor och handduk. Utflykt på fritids tillbaka senast kl 16.

tisdag

onsdag  Vinterfriluftsdag, ta med skridskor och hjälm om man ska åka skridskor. Tänk på kläder efter väder. Vi kommer vara ute hela dagen.

torsdag Läsläxa kap 17

fredag