Veckobrev v. 6

Hej!

Inleder denna veckas veckobrev med information angående ledighetsansökningar. Numera gäller det som står nedan.

·         Ledning godkänner upp till 4 dagar vid enskilt tillfälle, om mentor tillstyrkt. Om ett flertal ledigheter med en sammanhållen omfattning på fyra dagar önskas under ett läsår, minskar chansen att få ledigheten beviljad.

·         Om familjen beslutar att åka vid icke beviljad ledighet blir det registrerat som ogiltig frånvaro och skolan frånsäger sig ansvaret för förlorad undervisning.

·         Om det finns synnerliga skäl kan en elev få ledigt en längre period, men den möjligheten ska användas restriktivt.

·         Ledighet beviljas inte vid Nationella provdagar och provperioder.

Nu till vad vi gjort i veckan.

I veckan har vi arbetat med begreppen faktatext och skönlitteratur tillsammans med Elin. Eleverna har valt ett djur att skriva faktatexter om samt har de lärt sig om olika textstrukturer i berättelser och faktatexter.

Vi har på mattelektionerna arbetat med positionssystemet och talkamraterna. Nästa vecka kommer jag att ge eleverna en matteläxa för att befästa och automatisera talkamraterna. Jag återkommer nästa vecka med mer information.

På SO-lektionerna har vi arbetat med Nordisk mytologi och om hur måndag har fått sitt namn. Fråga gärna barnen om det!

Viktiga datum framöver:

Vinterfriluftsdag den 20 februari. Ta med skridskor och hjälm eller leka i park. Kläder efter väder!

Vecka 7

måndag  Idrott, ta med idrottskläder, inneskor och handduk. Utflykt på fritids tillbaka senast kl 16.

tisdag

onsdag