Veckobrev v. 45

Hej!

Den här veckan avslutade vi med att göra en frågesport som jag skapat på en hemsida som heter Kahoot! (fråga gärna barnen om hur det fungerar). Frågorna handlade om alla GOTW vi haft denna termin. Eleverna var snabba på att svara och man märkte att de lärt sig mycket!

För mig blev det här en kort vecka eftersom jag varit hemma i två dagarn. Jag vet dock att Love och Flisan gör ett strålande jobb och klassen har jobbat på precis som vanligt.

På matematiklektionerna har vi arbetat med talet 9 och 10. På svensklektionerna har vi fortsatt att skriva sagor, arbetat med läsförståelse och arbetat med bokstaven Tt. Vi har fortsatt med våra teman om trafik samt balansera och väga.

För att lära känna 1D lite mer har vi skaffat oss hemliga kompisar där vi ska vara extra snälla och ta kontakt med dem. På fredag nästa vecka ska vi gissa vilka som varit våra hemliga kompisar och de ska gissa vilka vi har varit lite extra snälla mot. Förutom det har vi också börjat att halva 1D och 1E går iväg och jobbar tillsammans. Fritidspedagogerna Sophie och Flisan har gått iväg och jobbat med sagor med barnen och jag och den andra läraren, Malin, ska ibland arbeta med de andra halvorna och arbeta med matte. Detta för att vidga kompiskretsen och skapa större trygghet och fler lekalternativ. På fritids går de också på utflykt med den andra klassen och har lekgrupper.

Viktiga datum framöver:

Torsdag 22 november, skolutvecklingsmöte för skola och fritids på eftermiddagen. Skoldagen slutar lite tidigare och fritids kl 15.15. Anmäl omsorg här på bloggen under Anmälan till lov- och jourfritids.

Vecka 46

måndag Idrott, ta med idrottskläder, inneskor och handduk. Utflykt på fritids tillbaka senast kl 16.

tisdag

onsdag Idrott, ta med idrottskläder, inneskor och handduk.

torsdag Läsläxa – ta med läseböckerna till skolan. Kapitel 7

fredag