Veckobrev v. 37

Hej!

I veckan har vi arbetat med bokstaven Aa. Vi har pratat om att Aa har två ljud och att det är en vokal. Eleverna har skrivit ner ord på Aa och sedan använt de orden för att skriva meningar. På matematiklektionerna har vi arbetet med addition. Eleverna har bland annat gjort egna additionsuppgifter och sedan löst varandras.

På NO-lektionerna har vi startat upp ett nytt tema som handlar om balansera och väga. Det första vi gjorde var att eleverna skulle försöka balansera en pappersfjäril på en penna. Vi har fortsatt med att skapa egna partier på SO-lektionerna och förhoppningsvis nästa vecka så ska 1D rösta på våra partier.

Viktiga datum framöver:

19 september – Skoljoggen, ha oömma kläder på sig som man kan springa i och ta med en vattenflaska.

Vecka 38

måndag Idrott – ta med idrottskläder, inneskor och handduk. Utflykt på fritids tillbaka senast kl 16.

tisdag

onsdag     Skoljoggen, ingen idrott