Veckobrev v. 14

Hej!

Vi avslutade veckan med att gå till skogen och eleverna skapade där egna mandalas av naturmaterial (se bild nedan). De blev jättefina!

Vi har i veckan planterat tomatplantor som eleverna sedan ska få ta med hem. Så nu hoppas vi på att de gror.. På NO-lektionen har vi även fortsatt att arbeta med våren och vårtecken. På SO-lektionerna har vi arbetat med religion och vi började med att introducera kristendom, judendom och islam.

På matematiklektionerna har vi arbetat med subtraktion med tiotalsövergång och på svenskan har vi fortsatt att skriva berättelser med fokus på att skriva med stor bokstav i början av meningen och avsluta med punkt.

Eleverna har idag med sig sina Brevet hem böcker. Ni får gärna skriva något som svar i boken!

Viktiga datum framöver

Vecka 16 är det påsklov.

Tisdag 23 april är det bokbytardag. Lämna in en bok så kan man byta till sig en ny bok.

Torsdag 25 april åker vi till Skansen tillsammans med 1D och 1A. Vi kommer att ha med matsäck från skolan. Vi kommer att vara borta hela skoldagen och tillbaka senast kl 14.

Vecka 15

måndag  Idrott, ta med idrottskläder, inneskor och handduk. Utflykt på fritids tillbaka senast kl 16.

tisdag

onsdag  Idrott, ta med idrottskläder, inneskor och handduk.

torsdag Läsläxa kap 23, APT

fredag

Hoppas alla har en bra helg!

/Josefine, Flisan och Love