Veckobrev v. 11

Hej!

Idag har eleverna fått läsa upp sina faktatexter samt sagor för sina fadderbarn i 0E. Det var en mycket trevlig stund och eleverna gjorde verkligen sitt bästa med att läsa tydligt.

Matematiklektionerna har ägnats åt att fortsätta arbeta med addition med tiotalsövergång och vi har i veckan arbetat med tallinje som stöd. På SO-lektionerna har vi arbetat klart med veckodagarna och deras koppling till Nordisk mytologi. Nästa vecka kommer detta tema att avslutas och vi kommer att börja arbeta med kristendom.

I veckan hade Elin med sig isägg till eleverna. Hon hade hittat dom på vägen till skolan från den sällsynta arten isfågel 🙂 Eleverna fick undersöka isäggen och fantisera om vad som kunde finnas där i samt hur man skulle ta hand om ägget. På fredagmorgon när vi kom in i klassrummet så var det en massa fjädrar överallt och ett fönster var öppet. Äggen hade kläckts under natten och fåglarna hade smitit ut. Elverna fick rita och skriva om sina fåglar och det blev väldigt fina bilder (se några nedan).

Vecka 12

måndag  Idrott, ta med idrottskläder, inneskor och handduk. Utflykt på fritids tillbaka senast kl 16.

tisdag

onsdag  Idrott, ta med idrottskläder, inneskor och handduk.

torsdag Läsläxa kap 20

fredag