Stormöte – Anmälan till jourfritids

Nästa torsdag, den 22 november, är det återigen dags för all personal på skolan att ha skolutvecklingsmöte, ett så kallat Stormöte.
För fritids del innebär det att mellan klockan 15.15 – 18.00 består bemanningen av vikarier. Vi är förstås mycket tacksamma om ni som har möjlighet hämtar ert/era barn tidigare denna dag.
Detta Stormöte är terminens sista och efter jullovet kommer ni att få alla datum för vårterminens stormöten som kommer att äga rum vid tre tillfällen.
Ni anmäler ert/era barn via webblänken under ”ANMÄLAN TILL LOV- OCH JOURFRITIDS” i menyraden som finns på alla bloggar.

Observera att anmälan stängs en vecka innan, det vill säga nu på torsdag den 15 november.

Tack för Ert samarbete!
Vänlig Nina Park, biträdande rektor

Veckobrev v. 45

Hej!

Den här veckan avslutade vi med att göra en frågesport som jag skapat på en hemsida som heter Kahoot! (fråga gärna barnen om hur det fungerar). Frågorna handlade om alla GOTW vi haft denna termin. Eleverna var snabba på att svara och man märkte att de lärt sig mycket!

För mig blev det här en kort vecka eftersom jag varit hemma i två dagarn. Jag vet dock att Love och Flisan gör ett strålande jobb och klassen har jobbat på precis som vanligt.

På matematiklektionerna har vi arbetat med talet 9 och 10. På svensklektionerna har vi fortsatt att skriva sagor, arbetat med läsförståelse och arbetat med bokstaven Tt. Vi har fortsatt med våra teman om trafik samt balansera och väga.

För att lära känna 1D lite mer har vi skaffat oss hemliga kompisar där vi ska vara extra snälla och ta kontakt med dem. På fredag nästa vecka ska vi gissa vilka som varit våra hemliga kompisar och de ska gissa vilka vi har varit lite extra snälla mot. Förutom det har vi också börjat att halva 1D och 1E går iväg och jobbar tillsammans. Fritidspedagogerna Sophie och Flisan har gått iväg och jobbat med sagor med barnen och jag och den andra läraren, Malin, ska ibland arbeta med de andra halvorna och arbeta med matte. Detta för att vidga kompiskretsen och skapa större trygghet och fler lekalternativ. På fritids går de också på utflykt med den andra klassen och har lekgrupper.

Viktiga datum framöver:

Torsdag 22 november, skolutvecklingsmöte för skola och fritids på eftermiddagen. Skoldagen slutar lite tidigare och fritids kl 15.15. Anmäl omsorg här på bloggen under Anmälan till lov- och jourfritids.

Vecka 46

måndag Idrott, ta med idrottskläder, inneskor och handduk. Utflykt på fritids tillbaka senast kl 16.

tisdag

onsdag Idrott, ta med idrottskläder, inneskor och handduk.

torsdag Läsläxa – ta med läseböckerna till skolan. Kapitel 7

fredag

Trevlig helg!

/Josefine, Love och Flisan

Jourfritids torsdagen den 22/11

Hej alla familjer!

På torsdagen i vecka 47, den 22 november, är det jourfritids från och med kl.15.15 och fritids är bemannat med vikarier. Detta på grund av att ordinarie personalen ska vara med på ett skolutvecklingsmöte. Anmäl, senast den 15 november, under LOVANMÄLAN OCH JOURFRITIDS här på bloggen, om ni har behov av jourfritids den dagen, så vi vet hur många vikarier som behövs.

Tack på förhand för ert samarbete!

Veckobrev v. 43

Hej!

Idag har vi avslutat dagen med att göra Halloween pyssel med 1D. Det var ett mysigt avslut av veckan och inför höstlovet nästa vecka. Vi har också haft GOTW som denna vecka var Halloween (som många av er gissat). Vi pratade om Halloween och även Allhelgona som är nästa helg. Vi har även denna vecka uppmärksammat FN-dagen genom att prata om vad FN är för organisation samt hur klassrum ser ut runt om i världen. Det blev väldigt spännande diskussioner om vilka likheter och skillnader vi kunde se.

Den här veckan har vi bland annat gått igenom subtraktion med tre termer på matematiklektionerna.

Vi har fortsatt att arbetat med våra sagor och eleverna har även fått en ny bok som heter Läsförståelse grön. Den boken handlar om olika texttyper och det är frågor till som eleverna ska söka sig till i texten, läsa mellan raderna samt reflektera utifrån egna erfarenheter.

På NO-lektionerna har vi byggt en våg samt försökt att förutse vad som väger mest mellan olika objekt i klassrummet.

Viktiga datum framöver:

Vecka 44 Höstlov

Vecka 45

tisdag

onsdag Idrott, ta med idrottskläder, inneskor och handduk.

torsdag Läsläxa – ta med läseböckerna till skolan. Kapitel 6

fredag