Veckobrev v. 3

Hej!

Vi har den här veckan startat upp ett nytt tema på SO-lektionerna som handlar om Nordisk mytologi. Vi inledde temat med att prata om skapelseberättelser samt såg en film om hur skapelseberättelsen är enligt Nordisk mytologi. Vi mötte då en massa nya ord och namn som vi ska försöka lära oss mer om de kommande veckorna.

Vi har arbetat med bokstaven Hh och gjort bokmärken som ser ut som hajar. Vi har repeterat vokalerna och arbetat med läsförståelse. På matematiklektionerna har vi arbetat med talen 10-20. Vi har varje dag haft en liten stund då vi har övat talkamraterna genom att använda klossar. Eleverna arbetar två och två. De får ett visst antal klossar t ex 15 st. Den ena gömmer några klossar i sin hand och den andra ska lista ut hur många klossar det är genom att räkna de klossar som är synliga. Detta gör vi för att automatisera talkamraterna och bli säkrare på att räkna addition och subtraktion.

Studiedag den 29 januari. Anmäl till jourfritids ifall ert barn ska ha omsorg denna dag.

Vi har Vinterfriluftsdag den 20 februari. Eleverna kan då välja mellan att åka skridskor eller vara i parken. Vi har en lista utanför klassrummet som ni ska fylla i vad ert barn ska göra så att vi kan fördela personal samt planera dagen. Tack på förhand!

Vecka 3

måndag  Idrott, ta med idrottskläder, inneskor och handduk. Utflykt på fritids tillbaka senast kl 16.

tisdag

onsdag  Idrott, ta med idrottskläder, inneskor och handduk.

torsdag Läsläxa kap 13. Öppet hus (kl 16-19, om man vill kan man komma och titta vad de olika klasserna/årskurserna gör)

fredag

Trevlig helg!

/Josefine, Flisan & Love

Information om studiedag och vårens stormöten

Hejsan alla familjer på Årstaskolan!

Hoppas ni har haft en skön julledighet!
Jag vill påminna er om att det är studiedag tisdagen den 29 januari för all personal, vilket innebär att det då är jourfritids bemannat med vikarier.

Jag vill också redan nu flagga för våra stormöten som gäller för all personal på skolan. Dessa kommer att inträffa tre gånger under vårterminen. Följande datum gäller; onsdag 6 februari, tisdag 26 mars och tisdag 7 maj, då fritids är bemannat av vikarier från klockan 15.15.

Ni kan redan nu gå in och anmäla om ni behöver omsorg dessa dagar för ert/era barn via länken ANMÄLAN TILL LOV- OCH JOURFRITIDS som finns i det övre röda fältet på denna sida.

Tack för gott samarbete!
Nina Park, biträdande rektor

Vinterfriluftsdag onsdag 20/2

Vinterfriluftsdagen onsdag 20/2

Bakgården kommer att ha en gemensam utflyktsdag tillsammans onsdagen den 20/2.

Barnen får då välja mellan att åka skridskor eller att leka i en närliggande park. De som väljer att åka skridskor behöver ha lite förkunskaper. De behöver inte vara proffs men det får inte heller vara första gången som de åker. Detta för att vi ska hinna med att hjälpa alla.

Ni behöver anmäla till respektive klasslärare/fritidspedagog vad ert barn vill göra senast fredagen den 1/2. Vi kommer sedan att dela upp barnen i skridsko och parken grupper. Om vi inte har fått in er anmälan så kommer ert barn att vara i parken. Det kommer inte heller att gå att ändra grupper efter 1/2.

Alla kommer grilla tillsammans i parken. Skolan ordnar med matsäck och dryck denna dag.

Alla elever behöver vara på skolan senast klockan 8.00 den här dagen. Vi räknar med att vara tillbaka på skolan senast 13.30.

Packlista

• Skridskor
  • Hjälm
  • Varm dryck om man vill
  • Kläder efter väder, mössa och vantar.

Vi ser fram emot en härlig heldagsutflykt!

Personalen på Bakgården

Veckobrev v. 2

Hej!

Välkomna tillbaka till skolan och en ny termin! Jättekul att träffa alla barn igen. Jag hoppas att ni haft en bra julledighet.

Vi har denna korta skolvecka gjort nyårsraketer av papper och eleverna fick då skriva om vilka förväntningar de har inför terminen. Vi har också delat ut två nya böcker. En språklärabok, där eleverna kommer att få arbeta med bland annat meningsbyggnad och synonymer, och en ny mattebok.

Det har varit mycket bra studiero i klassrummet och jag upplevde att eleverna var glada att komma igång med skolarbetet igen.

Vecka 3

tisdag

onsdag  Idrott, ta med idrottskläder, inneskor och handduk.

torsdag

fredag