Veckobrev v. 20

Hej!

Vad tiden går fort! Snart är läsåret redan slut.

Vi arbetar på som vanligt. I veckan har vi bland annat skrivit dikter, arbetat med symmetri, planterat om våra tomatplantor, arbetat med kristendom, varit på biblioteket och skrivit brevet hem. Och haft friidrottsdag vilket var superkul. Vi har också passat på att ha lektion utomhus i det fina vädret.

Nästa vecka avslutas hälsomånaden, kom ihåg att lämna in pappret där eleverna fyllt i vilka aktiviteter de gjort.

Viktiga datum framöver:

22 maj, utvecklingssamtal. Eleverna har fått med sig frågor hem angående fritids. Svara dessa tillsammans med era barn och ta sedan med till samtalet.

23 maj, Årsta festivalen på skolgården kl 16-19, obligatorisk närvaro. Eleverna får kompledigt den 7 juni.

29 maj, utvecklingssamtal. 

5 juni, sommarutflykt med Bakgården. Vi kommer att åka på utflykt hela skoldagen tillsammans med alla klasser på Bakgården. Eleverna ska ta med egen matsäck!

11 juni, skolavslutning kl 8.10-10.00. Eleverna börjar som vanligt 8.10. Sedan, 8.30 är det gemensam avslutning stora skolgården. är föräldrar välkomna. Ca 9.00 har vi avslutning i klassrummet med föräldrar.

Vecka 21

måndag  Idrott utomhus, ta med idrottskläder, inneskor och handduk.

tisdag

onsdag  Utvecklingssamtal. Idrott utomhus, ta med idrottskläder, inneskor och handduk

torsdag  Årsta festivalen, obligatorisk närvaro kl 16-19. Eleverna får därför kompledigt den 7 juni.

fredag

/Josefine, Love och Flisan

Årstafestivalen 2019

På torsdag den 23 maj är det dags för Årstafestivalen igen!
Tiden är 16.00-19.00 och uppträdanden på scenen pågår samtidigt med olika aktiviteter på skolgården.
Vi ser som vanligt fram emot att våra elever ska få visa upp det de vill på scenen, med stöd av våra musiklärare.

Hela Årstaskolan F-9 är samlade på Årstaskolan Årsta Torg. Eleverna har obligatorisk närvaro klockan 16.00-19.00 (förskoleklasserna något kortare och meddelas i respektive klassblogg).
Eleverna kompenseras för tiden de är här genom att vara helt lediga fredag den 7 juni, som annars hade varit en skoldag. Den 7 juni är det därför endast jourfritids på skolan.

Veckobrev v. 19

Hej!

Vi har haft en mycket bra vecka i skolan! Eleverna arbetar fokuserat och vi har många spännande diskussioner. Vi har i veckan arbetat med att mäta både med spann samt med centimeter. Fråga gärna barnen om varför centimeter är mer tillförlitligt än spann! Vi har också gått igenom geometriska objekt och lärt oss begreppen hörn, sida och vinkel. Vi har skrivit berättelser, dikter och brevet hem. Vi har dokumenterat utvecklingen hos våra tomatplantor och lärt oss berättelsen om Noas ark.

På måndag är Josefine ledig men Flisan och Love är på plats som vanligt.

Jag vill förtydliga kring informationen angående omorganisationen nästa läsår. Vi kommer att byta klassrum och enhet till Tegelbo. Personal ( Josefine, Love och Flisan) kommer att följa med till Tegelbo.

Viktiga datum framöver:

14 maj, friidrottsdag, hela Bakgården åker till Farsta IP, vi får mat med oss från skolan. Ta med matlåda, bestick, vattenflaska samt ha kläder som man kan sporta i. Man får gärna ha med sig frukt eller smörgås. Kläder efter väder!

22 maj, utvecklingssamtal, kom ihåg att skriva upp er på en tid!

23 maj, Årsta festivalen kl 16-19, obligatorisk närvaro. 

29 maj, utvecklingssamtal, kom ihåg att skriva upp er på en tid!

Vecka 20

måndag  Idrott utomhus, ta med idrottskläder, inneskor och handduk.

tisdag   Friidrottsdag, vi åker till Farsta IP och övar oss på friidrott. Ta med matlåda, bestick, vattenflaska. Man får ta med frukt eller smörgås om man vill. Kläder att sporta i samt kläder efter väder.

onsdag  Idrott utomhus, ta med idrottskläder, inneskor och handduk

torsdag

fredag

/Josefine, Love och Flisan

Utvecklingssamtal

Hej!

Nu är det dags för vårterminens utvecklingssamtal. Det kommer att vara på onsdag den 22 maj samt onsdag den 29 maj. Imorgon på morgonen kommer tiderna att sättas upp utanför klassrummet och ni ska skriva upp ert barns namn på en tid.

Vi kommer denna terminen att dela samtalet lika mellan skola och fritids. Ni kommer alltså att ha ett samtal både med mig och med Flisan. Vi räknar med att det tar ca 30 min sammanlagt.

På fredag kommer ni att kunna se de skriftliga omdömena på Skolwebben. Gå in och titta på ert barns omdömme. Det kommer att ligga som grund för samtalet.

Varmt välkomna på samtal!

/Josefine och Flisan