Brev från rektorn!

Nu närmar sig avslutningen med stora steg och sommaren med den, då det bara är ett par skoldagar kvar på läsåret.
Som vanligt får ni den mesta informationen via klassens / årskursens blogg men jag har satt ihop en del information som är bra för alla att ta del av.

Jag vill också passa på att tacka alla elever, vårdnadshavare och medarbetare för ett fint läsår!

Det här årets avslutning

Tisdag den 11 juni är det dags för skolavslutning:

  • Årskurs F-6 | klockan 08.30 på Årstaskolan Årsta torg (skolan alltså)
  • Årskurs 7-9 | klockan 09.30 på Årstaskolan Årstaviken

Övriga tider för dagen kommer genom klassens / årskursens blogg.

Inför skolavslutningen för årskurs F-6 har jag skickat ut en kort film till alla elever med en dansuppmaning / utmaning för den som vill, precis som förra året. Du som inte är elev men kommer att delta i avslutningen för årskurs F-6 får också gärna hänga på 😊
Här kan du se hur vi ska göra:

Nya klasser i årskurs 4 och 7

Vi har nu gjort eller håller på att göra klart de nya klasserna i årskurs 4 och årskurs 7.
Klasserna för blivande årskurs 4 har vi postat, ni får dem alltså hem i brevlådan.
Klasserna för blivande årskurs 7 behöver lite mer tid då det är fler elever som kommer till oss från andra skolor. Vi vill veta så mycket som möjligt för att kunna sätta ihop bästa möjliga klasser.
Information om de nya klasserna i årskurs 7 kommer på måndag eller möjligen på tisdag i samband med avslutningen.

Vi vill att eleverna och även vårdnadshavare ska få se klasserna före sommaren. Vi vill dock att ni ska vara med på att det kan bli förändringar om elever flyttar eller kommer till under sommaren.

Ny paviljong till Årstaviken

Den nya paviljongen vid skolans 7-9-del vid Årstaviken står på plats och håller nu på att göras klar invändigt. Den nya byggnaden gör att vi med start höstterminen kan vara 4 parallellklasser i årskurs 7-9 framöver. i höst har vi fyra 7:or, tre 8:or och tre 9:or. Vi är glada över att få fler platser, då vi under året har behövt tacka nej till många elever i årskurs 7 och 8 eftersom vi inte haft plats.

Nästa läsårsstart

Läsåret 2019/2020 börjar måndag den 19:e augusti klockan 9.00 för årskurs F-6 på Årsta torg och årskurs 7-9 på Årstaviken.
Ytterligare information om skolstarten kommer genom klassens / årskursens blogg.

Kunskapsresultat

Vi kan börja summera årets kunskapsresultat, ett par exempel:

  • 17 elever i åk 9 når minst 300 poäng, av dem har 3 elever 340 poäng, vilket betyder att de har A i samtliga 17 ämnen. En storartad prestation!
  • Vi gör varje år ett prov i Matematik i några årskurser, provet konstrueras av PRIM-gruppen vid Stockholms universitet, UiM (gick tidigare under namnet Stockholmsprovet).
    Exempel från årets resultat nedan, här visas en procentsats för hur många elever som klarat kravgränsen inom ett område, vårt först och snittet i Stockholms skolor inom parentes:
    Åk 2: Taluppfattning 99% (95%), Geometri 95% (93%), Problemlösning 88% (82%)
    Åk 5: Taluppfattning 91% (81%), Geometri 81% (61%), Problemlösning 93% (88%)

Årstafestivalen och Globträdet

Årets Årstafestival gick ju av stapeln för circa två veckor sedan. Till slut var vädret med oss och vi fick en fin kväll tillsammans med roliga aktiviteter och toppframträdanden på scenen! Under kvällen samlade vi in pengar till Globträdet och deras verksamhet med att hjälpa barn och unga i Nairobi. Vi fick precis reda på hur mycket pengar vi samlat in: drygt 10.000 kronor, härligt! Globträdet hälsar och tackar alla för ert engagemang.

Information från stadsdelen

I sommar finns en rad gratis sommarlovsaktiviteter som anordnas för barn i åldern 6-15 år i de olika stadsdelarna inom Enskede-Årsta-Vantör. Här är sidan där alla aktiviteter finns upplagda, informationen på webben uppdateras löpande: https://www.stockholm.se/eavsommar2019

Anmälan till sommarfritids

Observera att anmälan till fritids i sommar stänger nu på fredag 7/6. Det är oerhört viktigt att detta datum respekteras för att vi ska hinna sammanställa allt och därmed skapa förutsättningar för en så bra fritidsverksamhet som möjligt under sommarlovet.

Vänligen
Nina Park – biträdande rektor fritidsverksamhet

Veckobrev v. 22

Hej!

Återigen vill jag börja med att tacka för trevliga samtal!

De sista skoldagarna arbetar vi på med att försöka hinna avsluta allt som påbörjats under terminen. Skicka med barnen en pappkasse till skolan. Vi ska börja städa i våra lådor samt i hallen och eleverna kommer att få ta med sig en hel del hem. Det känns spännande att börja förbereda inför vår flytt till Tegelbo.

Viktiga datum framöver:

5 juni, sommarutflykt med Bakgården. Vi åker till Albys friluftsgård. Kom i tid till skolan denna dag. Vi försöker komma iväg direkt 8.10 på morgonen. Barnen får ta med sig egen matsäck denna dag. Vi har inga restriktioner kring vad de får ta med eller ej utan det är upp till er föräldrar (om det ej går att ordna, prata med oss så tar vi med matsäck från skolan). Vi rekommenderar att inget kolsyrat ska med pga att många olyckor i barns ryggsäckar brukar inträffa. Vi åker på morgonen och kommer hem innan mellis. Barnen som är anmälda till oss får bada ( det finns en lapp utanför klassrummet som ska fyllas i). Solkräm och hatt kan vara bra att ta med.

11 juni, skolavslutning kl 8.10-10.00. Eleverna börjar som vanligt 8.10. Sedan, 8.30 är det gemensam avslutning på stora skolgården. Då är föräldrar välkomna. Ca 9.00 har vi avslutning i klassrummet med föräldrar.

Vecka 23

måndag  Idrott utomhus, ta med idrottskläder, inneskor och handduk.

tisdag

onsdag  Utflykt med Bakgården till Alby friluftsgård. Ta med matsäck och kläder efter väder.

torsdag Nationaldagen, skolan är stängd.

fredag  Lovdag, fritids är öppet, anmäl via jourfritids.

Trevlig helg!

/Josefine, Love och Flisan

Veckobrev v. 21

Hej!

Tack för trevliga samtal i veckan! Nästa onsdag är det dags för alla er andra att ha utvecklingssamtal. Varmt välkomna!

Nu är det inte många skoldagar kvar och vi försöker avsluta allt de skolarbete som vi startat upp under terminen. I veckan har vi arbetat med ental och tiotal samt hundrarutan. Vi har skrivit dikter och arbetat med synonymer. Vi har haft Årstafestivalen med en massa kul aktiviteter.

Viktiga datum framöver:

29 maj, utvecklingssamtal. Eleverna har fått med sig frågor hem angående fritids. Svara på frågorna tillsammans med era barn och ta sedan med till samtalet.

5 juni, sommarutflykt med Bakgården. Vi kommer att åka på utflykt hela skoldagen tillsammans med alla klasser på Bakgården. Eleverna ska ta med egen matsäck!

11 juni, skolavslutning kl 8.10-10.00. Eleverna börjar som vanligt 8.10. Sedan, 8.30 är detgemensam avslutning stora skolgården. är föräldrar välkomna. Ca 9.00 har vi avslutning i klassrummet med föräldrar.

Vecka 22

måndag  Idrott utomhus, ta med idrottskläder, inneskor och handduk.

tisdag

onsdag  Utvecklingssamtal. Idrott utomhus, ta med idrottskläder, inneskor och handduk

torsdag Kristihimmelsfärddag, skolan är stängd.

fredag  Lovdag, fritids är öppet, anmäl via jourfritids.

Trevlig helg!

/Josefine, Love och Flisan