Hej!

Imorgon är det apt, kontakta Nina Park, nina.park@stockholm.se om ditt barn behöver omsorg efter kl 17.00. Hör också av er till Joakim: joakim.olsson@outlook.com om ni vill skicka med något till föräldrarådetrådet imorgon. Han och Sarah sarahdrakler@gmail.com är representanter för 1D. Nästa föräldraråd går det lika bra att kontakta Sarah:)

Nästa föräldraråd är 6/12

Nästa vecka v.42

Tisdag: läsläxa (tag med boken till skolan).

Onsdag: idrott, tag med idrottskläder

Fredag: idrott, tag med idrottskläder.

V.44 höstlov

Fritids öppet, glöm ej att anmäla om ditt barn ska deltaga. Finns en flik på bloggen där ni ska fylla i, i första hand:) Anmälan är viktig pga kost och att tillsätta rätt personaltäthet.

Full fart framåt! Vi läser, skriver, räknar, gör korsord och diskuterar hela dagarna. Vi lyssnar på varandra och utvecklas varje dag! Jag är superimponerad av vår klass. Asså heja, heja, heja 1D! Sån himla arbetsglädje. Jag finner inte ord för hur bra jag tycker att gruppen fungerar under lektionstid..:) Fortfarande, de har inte ens börjat småtesta mina gränser litegrann. Nu kör vi bah..!:)

Nu är utvecklingssamtalen nästan klara. Det var kul att få ett ansikte kopplat till rätt barn och att få träffa er lite närmre. Bra föräldragrupp måste ju ha en viss påverkan på en trevlig elevgrupp😁

Svenska: veckans bokstav är bokstaven Ee och vi har gjort elefanter som veckans pyssel. Ordbilden för denna vecka är att kunna läsa och stava ordet var.

Hittills har vi hunnit med att gå igenom bokstäverna: Aa, Oo, Mm, Ss, Rr, Ll och Ee.

Vi har fortsatt med temat sagor och imorgon ska vi gå till biblioteket.

Jag gillar också att såå många av er fyller i läsprotokollet. Hoppas ni känner att ni får den feedbacken ni vill ha.

Matte: Vi har arbetat med subtraktionspar och sambandet mellan addition och subtraktion.

No: Vi fortsätter jobba med NTA. Denna vecka ska vi bygga en våg.

So: Vi har börjat med temat trafik. Vi har kollat på en film, Gatsmart och börjat på en trafikbok. Veckans tema var övergångsställen. Era barn kan redan mycket om trafik och bidrar jättemycket till bra samtal..:)

Framöver kommer jag be er göra en trafikläxa med barnen. När vi kommer in på temat mörker och reflexer. Då kommer ni få fota era barn i mörker utan reflex. Sedan med reflex så att de verkligen får se skillnad på att bära reflex och ej. Men där är vi inte ännu, utan jag meddelar er när det är dags:) Och då önskar jag att ni mailar bilden till mig. Men som sagt.. jag säger till när det blir dags:)

Musik: vi sjunger med Ulf

hasta luego